İlhan Mansız Survivor 2017'de !

İlhan Mansız Survivor 2017'de !
Güncelleme:

Survivor 2017'ye gidecek yeni isim Beşiktaş'ın efsanevi oyuncusu İlhan Mansız oldu. Açıklamayı Acun Ilıcalı Twitter sayfasından yaptı.

Acun Ilıcalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada: "Beşiktaş'ın efsane yıldızı İlhan Mansız Survivor 2017 kadrosuna katıldı, kendisine başarılar dileriz." dedi.
 
Uzun süredir ekranlarda gözükmeyen İlhan Mansız, Survivor 2017 yarışmasıyla tekrar gündeme geldi. Daha önce de pek çok yarışma programında yer alan İlhan Mansız’ın Survivor’da nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu oldu.

Peki, Beşiktaş’ın eski yıldız futbolcusu İlhan Mansız kimdir?

İlhan Mansız, Surivor 2017 yarışmasıyla yeniden gündeme geldi. Daha önce Çocuklar Duymasın dizisinin Havuç'u Furkan Kızılay'ın Survivor 2017'de yer alacağı duyurulmuştu. Issız adada ter dökecek ikinci ünlü de belli oldu. hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgiye göre; uzun yıllar Beşiktaş'ta top koşturan ve 2006 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından futbolu bıraktığını açıklayan İlhan Mansız da Survivor 2017 yarışmacıları arasında yer alacak. Daha önce de çeşitli yarışma programına katılan ve katıldığı programların başarılı isimlerinden biri olan İlhan Mansız’ın Survivor 2017’deki performansı da büyük bir merakla bekleniyor. 

Peki, yıllarca Beşiktaş'ta top koşturan, geçirdiği trafik kazasının ardından futbolu bıraktığını açıklayarak hayranlarını üzen İlhan Mansız kimdir, hangi yarışma programlarına katıldı ve kariyerinde nasıl ilerledi?

İLHAN MANSIZ KİMDİR?

İlhan Mansız, 10 Ağustos 1975 tarihinde Almanya, Kempten’de dünyaya geldi. Aslen Eskişehirli olan İlhan Mansız, 13 yaşında futbola başladı. Augsburg takımıyla Almanya Gençler Şampiyonu oldu. Dikkatleri üzerine çeken İlhan Mansız, 1994 yılında FC Köln'e transfer oldu. 1998 yılında 1. Lig takımlarından Samsunspor'a transfer oldu. 3 sezon Samsunspor'da oynadıktan sonra 2001 yılında Tümer Metin ile beraber Beşiktaş’a geçti. 2001-2002 sezonunda başarılı performansını sürdürdü ve attığı 21 golle Galatasaray'dan Arif Erdem'le birlikte gol krallığını paylaştı. 2002 yılında Türkiye’nin 3. olduğu Dünya Kupası'nda en etkili isimlerden biriydi. Turnuvanın ardından uzun süren sakatlıklar nedeni ile 2002/2003 sezonunda bir süre Beşiktaş'ta kadroya giremedi. Ancak sezon ilerledikçe düzeldi ve lig şampiyonluğunda büyük rol aldı. Beşiktaş formasıyla ligde 58 maçta 36 gol attı.
 
2004 yılında Japon takımı Vissel Kobe'ye transfer oldu. Sakatlıklar ve uyum sağlayamama nedeni ile aynı yıl 30 Kasım 2004 tarihinde Almanya takımlarından ekibi Hertha Berlin ile anlaşıp Almanya'ya geri döndü. 2005-2006 sezonunda Ankaragücü'ne transfer oldu. Ankaragücünde oynadığı 9 maçta 4 gol attı.
 
Futbol hayatının son golünü Ankaragücü formasıyla 30 Ekim 2005 tarihinde oynanan Süper Lig maçında Beşiktaş'a attı.
 
2006 yılının Şubat ayında Almanya’da bir trafik kazası geçirdi ve futbolu bıraktığını söyledi. Ancak tedavisine antrenmanlarına devam etti. İlhan Mansız, 2009'da futbolu bıraktı.
 
İlhan Mansız, 38 kez A Milli Futbol Takımı forması giydi, bu maçlarda 7 gol attı. 3. olduğumuz 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üç gol attı.
 
2007 yılında “Doktorlar” dizisinde Ömer Güven karakterini canlandırdı. Dr. Zeynep karakterini canlandıran Gamze Topuz ve diğer oyuncular olan Kutsi, Yasemin Ergene, Bekir Aksoy, Yağmur Atacan, Cüneyt Türel, Melike Güner ile birlikte rol almıştır.

ACUN ILICALI SİNYALİ VERMİŞTİ

Acun Ilıcalı, Survivor 2017'ye katılacak isimlerle ilgili daha önce "Kafamızda isimler var ve görüşmeye başladık. Çok değerli sporcu arkadaşlarımız aynı zamanda sanat dünyasından arkadaşlarımız var. Bu sene yine dünyada isim yapmış bazı sporcularımızdan isimler Survivor'da olacak. İyi bir sezon bizi bekliyor diye düşünüyorum. Ama tabi isim verebiliyor muyum? Veremiyorum..." diye konuşmuştu.