''İki çocuğumun üzerine yemin ediyorum...''

''İki çocuğumun üzerine yemin ediyorum...''

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, kendisine verilen 7 maçlık ceza ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) kendisine verdiği 7 maçlık cezayı ağır bulduğunu ifade ederek, "Şok geçiriyorum. Gerekli itirazları yapacağız. Gerçekten hayatımda ilk defa bu kadar acayip bir acı hissediyorum" dedi.

Yusuf Şimşek, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile yapacakları maçın hazırlıklarına başladıkları Hasan Subaşı Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, cezayı duyduğunda şaşırdığını ifade etti.

Kendisine söz konusu cezanın verildiği Kasımpaşa maçında takımın kazanması için bir kenarda mücadele ettiğini belirten Yusuf Şimşek, "Çok ağır bir karar oldu. Şok geçiriyorum. Gerekli itirazları yapacağız. Gerçekten hayatımda ilk defa bu kadar acayip bir acı hissediyorum. Çok üzgünüm. Takımı yalnız bırakmam hoş olmadı. Yaptığımın affedilir bir tarafı yok. Yapmamam gerekiyordu. Yaptım. 20 yıl ülke futboluna bir şekilde katkı koymaya çalıştım. Değerli büyüklerimiz bu cezayı umarım tekrar gözden geçirirler. Bu bana büyük bir ders oldu" diye konuştu.

Bundan sonra hakemlerle ve rakiplerle diyaloğa girmeyeceğini belirten Yusuf Şimşek, bu cezanın kendisini çok etkilediğini anlatarak şunları kaydetti:

"(Hakeme) Çok fazla da hakaret etmedim. 4 maçı da karşılaşmanın ardından soyunma odasına girdim diye vermişler. Yemin ediyorum. Kimse kolay kolay çocuklarının üzerine yemin etmez ama ben iki çocuğumun üzerine yemin ediyorum. Aklımın ucundan bile geçmedi oraya girip ceza alacağım. Takdir onların. Maçın stresiyle aklıma gelmedi. Bunu da savunmamda yazacağım. İnşallah onlar da bu söylemleri dikkate alıp cezamda indirim yapalar."

PFDK, teknik direktör Yusuf Şimşek'e, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasındaki Kasımpaşa maçında karşılaşma hakemine hakaret ettiği ve idari tedbirli olduğu halde soyunma odası koridorunda yer aldığı gerekçesiyle 7 maç ceza vermişti. Öte yandan antrenmana izinli olan Samuel Eto'o, Lazareviç, Sezer Badur, Kadir ve Lokman katılmadı.