Igor Tudor'dan Vida hamlesi !

Igor Tudor'dan Vida hamlesi !

Galatasaray’da teknik direktör İgor Tudor’un ilk işinin, savunmayı çözmek olduğu öğrenildi.

Savunmaya çözüm arayan ve gelecek sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başlayan İgor Tudor, Dinamo Kiev’de forma giyen vatandaşını listesine aldı. Hırvat hocanın, 27 yaşındaki stoperi bizzat kendisinin ikna edeceği öğrenildi.

Gelecek sezonun kadrosunu kurmak adına şimdiden çalışmalarına başlayan Galatasaray’da teknik direktör İgor Tudor’un ilk işinin, savunmayı çözmek olduğu öğrenildi. Hırvat teknik adamın istediği isimlerin başında da, Dinamo Kiev’de forma giyen vatandaşı Domagoj Vida’nın geldiği bildirildi.

Yönetimle bu konuda bir görüşme yapan Tudor’un, 27 yaşındaki stoperi Sarı-Kırmızılılar’a gelme konusunda ikna etme görevini üstleneceği ifade edildi. Hırvatlar’ın yazdığı habere göre daha önce Beşiktaş’la da anılan Vida’nin, takıma büyük katkı yapacağını vurgulayan Tudor’un, oyuncuyla en kısa zamanda temasa geçmeye hazırlandığı belirtildi.

Sözleşmesi Aralık’ta bitiyor

Son yıllarda gösterdiği başarılı performansla transfer piyasasındaki değerini yükselten ve Hırvatistan Milli Takımı’nın da değişmez isimleri arasında yer alan Vida’nın bonservisinin 7 milyon Euro civarında olduğu konuşuluyor. Ancak Aslan’ın, sözleşmesi bu yılın sonunda bitecek tecrübeli stoperi, çok daha uygun bir fiyata almaya çalışacağı bildirildi. Tudor’un, oyuncuyu ikna etmesinin hemen ardından Galatasaray’ın kurmaylarının da, Ukrayna ekibiyle görüşmelere başlaması bekleniyor.

Vida kimdir?

Bu sezon Dinamo Kiev adına 6 Şampiyonlar Ligi maçı da dahil olmak üzere 28 mücadelede sahne alan Vida, rakip filelere 3 gol bıraktı.

Doğum Tarihi: 29.04.1989

Doğum Yeri: Osijek

Ülkesi: Hırvatistan

Yaşı: 27

Boyu: 1.84 cm

Kilo: 73 kg

Mevkii: Stoper

Kulübü: Dinamo Kiev

Oynadığı takımlar:

Osijek, Leverkusen, Dinamo Zagreb

Fanatik