''Hollanda futbol okulundayız''

''Hollanda futbol okulundayız''

Robin Van Persie, Dick Advocaat ve ekibiyle keyifli günler geçirdiklerini söyledi.

Van Persie, Dick Advocaat ve ekibi ile keyifli günler geçirdiklerini belirtti, “Benim çocukluğumdan beri uyguladığım futbol stilini uyguluyoruz. Tam bana uygun bir oyun stili. Pas futbolu, hücuma yatkın oyun ve pozitif futbol. Gerçekten harika” dedi.

Feyenoord maçında son bölümde oyuna dahil olan Robin Van Persie, Dick Advocaat ve ekibiyle keyifli günler geçirdiklerini söyledi. FOX Sports’a konuşan yıldız oyuncu, Advocaat’ın antrenörlük ve futbol bilgisine övgülerde bulundu.

Advocaat, Mario Been ve Cor Pot üçlüsüne değinen van Persie, “Hollanda Futbol Okulu’ndayız. Benim çocukluğumdan beri uyguladığım futbol stilini uyguluyoruz. Tam bana uygun bir oyun stili. Pas futbolu, hücuma yatkın oyun ve pozitif futbol.. Gerçekten harika. Dick Advocaat, Mario Been ve Cor Pot ile çalışmak harika ve onlar bu işi harika yapıyor” ifadelerini kullandı.

Hollandalı oyuncu, Feyenoord maçıyla ilgili ise “Çok iyi maçtı, baskılı oynadık ve güzel bir gol attık. Maçın 30. dakikasından sonra biraz tempomuz düştü ama ikinci yarı tekrar oyunu kontrol ettik” dedi.

‘Amacım 90 dakika’

Sezon başından beri hiçbir maçta 90 dakika süre alamayan deneyimli golcü, fiziksel durumuyla ilgili ise, “Tabii ki hocaya bağlı ama ben Fenerbahçe’ye yardımcı olmak istiyorum. Bu 2 hafta daha fazla antrenmanla daha çok süre alacak duruma gelirim. Olabildiğince çabuk şekilde daha fazla süre almak isterim” değerlendirmesini yaptı.

Van Persie, daha fazla süre almak istediğini belirterek, “Amacım 90 dakika oynamak. Hedefim bu yönde ama buna hoca karar verecek. Daha  sezon uzun ama hedefim bu ve oynamak istiyorum. Öncelikle hocama ve takım arkadaşlarıma hazır olduğumu ispatlamak zorundayım.” açıklamasında bulundu.

Robin van Persie, Feyenoord maçıyla yeniden kadroya girip, ikinci yarıda süre aldı.