Hiperaktifti Türkiye şampiyonu oldu

Hiperaktifti Türkiye şampiyonu oldu

Hiperaktif olduğu için spora başladı, Türkiye şampiyonu oldu...

Çocukluğunda hiperaktivitesi nedeniyle ailesi ve öğretmenlerine zor günler yaşatan Gültigin Er'in hayatını spor değiştirdi. Sporla tanıştıktan sonra birçok başarıya imza atan İzmirli genç, triatlonda üst üste ikinci kez Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Yaşar Üniversitesinin milli triatloncuları İpek Öztosun (21) ve Gültigin Er (19), beş ayaktan oluşan Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın son ayağı olan Spor Toto Kuşadası Triatlonu'nu kazanarak Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. Yaşar Üniversitesi’nin bir diğer milli sporcusu Ece Bakıcı da yaşadığı ağır sakatlığa karşın Elit Bayanlar'da ikinciliği elde etti.

Hafta sonunda Kuşadası'nda koşulan Spor Toto Türkiye Kupası Final Yarışı ile kupalar sahiplerini buldu. Bu yıl 10. kez gerçekleştirilen Kuşadası Triatlonu, her yaştan yaklaşık 500 sporcuya ev sahipliği yaptı. Toplam beş ayaktan oluşan ulusal puanlı yarışlardan sonuncusu ve final yarışı olan Türkiye Kupası Final Yarışı'nda bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşu etapları yapıldı. Yarışmaya Yaşar Üniversitesi öğrencileri damga vurdu.Elit Bayanlar'da geçen yılın da şampiyonu olan İpek Öztosun, bu sezon kazandığı Türkiye Duatlon, Üniversiteler ve Balkan şampiyonluklarının ardından Türkiye Şampiyonluğu'nu da alarak sezonu 4 kupayla kapattı. 3 yıl önce başladığı triatlonda, kısa sürede milli takıma kadar yükselen Gültigin Er de Genç Erkekler‘de şampiyonluğu elde etti. Yaşar Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi milli triatlet Ece Bakıcı da yaşadığı ağır sakatlığın ardından kısa süre önce spor hayatına dönmesine karşın Elit Bayanlar'da ikinciliği elde etmeyi başardı. Bakıcı, geçen yıl Bakü'deki Avrupa Oyunları'nda, kazanma hırsı ve aşırı zorlamaya bağlı kalça ekleminde stres kırığı yaşamış ve ameliyat olmuştu. 9 aylık aranın ardından geçen Mart ayında ilk kez yarışan Ece Bakıcı, elde ettiği başarıyla spora olan aşkını bir kez daha gösterdi. Ece, “Triatlonu asla bırakmayı düşünmedim. Hedefim 2016 Rio'ydu ama olmadı, 2020 Olimpiyatları'na direkt giden sporcular arasında yer almayı hedefliyorum. İdeallerimden asla vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

Triatlon ve duatlonda Türkiye'ye pek çok uluslararası madalya kazandıran Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun, bu yılın kendisi için çok iyi geçtiğini belirterek, üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Hiperaktif olduğu için başladı

Lisede beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle 3 yıl önce başladığı triatlonda kısa sürede milli takıma yükselen, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında ülkemizi temsil eden İşletme Bölümü öğrencisi Gültigin Er, Genç Erkekler'de üst üste ikinci kez şampiyonluğu elde etmeyi başardı. Çocukken çok hareketli olması nedeniyle doktora gittiklerini ve hiperaktivite teşhisi konulduğunu anlatan Er, “7 yaşında hiperaktivitem nedeniyle doktor tavsiyesiyle spora başladım. Babam da eski atlet olduğu için zaten sporla iç içe bir yaşamımız vardı. Yüzme ve jimnastikle başladığım spor hayatıma yüzmede devam ettim. Kendi yaş gruplarımda Türkiye şampiyonlukları kazandım. Lisede yüzmedeki derecelerim, fiziğim ve atletizm sevgim nedeniyle öğretmenim Okan Ulaş, beni triatlona yönlendirdi” dedi.

İki kardeş aynı gün şampiyon

En çok bisiklette zorlandığını ifade eden Er, “Bisiklete en son çocukken bindiğim için çok zorlandım. İlk yıl birçok yarışta bisikletten düştüm ve yarıda bırakmak zorunda kaldım. Ama bu yıl antrenmanlarımı artırıp bisiklette de kendimi geliştirerek ikinci kez Türkiye Şampiyonluğu'na ulaşmayı başardım. 12 yaşındaki kardeşim Erden de Karşıyaka'da tenis oynuyor ve benimle aynı gün o da Türkiye Şampiyonu oldu. Ortak sevinci tatmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Öztosun ve Er, ülkemizde koşulacak olan son yarış olan 16-17 Ekim'de Alanya'da gerçekleşecek Avrupa Kupası'nda başarılı sonuçlar elde etmeyi hedeflediklerini de belirtti.