''Her maça kazanmak için çıkıyoruz''

''Her maça kazanmak için çıkıyoruz''

Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Podolski, EURO 2016 öncesi Almanya Milli Takımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın Alman golcüsü Lukas Podolski, Almanya’nın EURO 2016’daki şansından gelecek planlarına kadar birçok önemli açıklamada bulundu.

HER DAKİKADAN KEYİF ALMALIYIZ

Almanya’nın dev turnuvada zafere ulaşacağını inandığını belirten Podolski, “Eğer zafere ulaşmak istiyorsanız doğru mentaliteye sahip olmanız gerekiyor. Aynı Leicester City’nin yaptığı gibi biz de her maça kazanmak için çıkıyoruz. Leicester’ın başarısı çılgıncaydı ama başardılar. Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası diğer bütün maçlardan farklıdır. Takım otobüsünden indiğiniz anda her şey değişir. Turnuvada her dakikadan, her nefesinizden keyif almamız gerekiyor. Ancak böyle başarıya ulaşabiliriz.” ifadelerini kullandı.

MİLLİ TAKIMIN HAYALİNİ KURDUM

Almanya Milli Takımı’nın en tecrübeli isimlerinden biri olmanın gururunu yaşadığını da sözlerine ekleyen Alman golcü, “Şu an 30 yaşındayım ve 34-35 yaşına gelindiğinde bir futbolcunun sonunun geldiğini biliyorum. Bu benim de başıma gelecektir. Hayat böyle. 2004 yılından beri Almanya Milli Takım formasını giyiyorum. Çocukluğumdan beri hep bunun hayalini kurdum. Milli takım formasını giymek inanılmaz bir tecrübe. Bu yıl da iyi bir takıma sahibiz ancak en iyi takımın en iyi oyunculardan oluştuğunu düşünmüyorum. 2014 yılında Brezilya’daki zaferde iyi bir takımımız, iyi bir antrenörümüz ve iyi bir taktiğimiz vardı. Ancak bunlardan öte inanılmaz bir takım ruhu, sıkı çalışma ve en önemlisi biraz da şansımız vardı. Dünya Kupası’nda belki en iyi takım değil. Örneğin Arjantin bizden daha iyiydi. Ancak şans bizim yanımızdaydı ve zafere ulaştık.” şeklinde konuştu.