''Hepiniz evladımsınız''

''Hepiniz evladımsınız''

Terim A Milli Takımı’nın 23 kişilik kadrosunu belirledikten sonra ekiple bir toplantı yaptı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ferim, 31 kişilik kadroyu topladı, “Kurallar gereği 23 kişilik kadroyu belirlemek zorundaydık. Hepinize güvendiğim ve inandığım için buradasınız” dedi.

Terim, veda ettiği oyunculara hitaben yaptığı konuşmada, “Sizler benim yol arkadaşımsınız. Hepiniz benim ve ülkem için kıymetli futbolcularsınız. Kurallar gereği 23 kişilik kadroyu belirlemek zorundaydık. Hepiniz benim evlatlarımsınız. Hepinize güvendiğim ve inandığım için buradasınız” dedi.

Size güveniyorum

Fatih Hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkenin medar-ı iftarısınız. Nasıl bir karşılaşmaya çıkarken, sahaya on bir kişi çıkartmak zorunda isem, bu şampiyona için de yirmi artı üç oyuncu seçmek zorundaydım. Bu şampiyonaya gidenler ve gitmeyenler hepimiz bir takımız. Teknik heyet olarak böyle bir kadronun uygun olacağına karar verdik. Bizimle bütün hazırlıklara katılan, elemelerde formaya emek vermiş ve ter akıtmış tüm oyunculara, 20+3’te olanlara, bu kadroda olmak için emek safredenlerle hepimiz bir takımız. Daha Dünya Şampiyonası’na yürüyeceğiz. Birlikte olan yol arkadaşlığımız aksamadan sürecek. Hepinizi seviyor ve güveniyorum.”

Kadro dışı kalanlar da bunu büyük olgunlukla karşılayarak, teşekkür edip kamptan ayrıldı. Ayrılık öncesinde 31 futbolcu da birbirine sarılarak başarı sözü verdi.

Türkiye’nin telefon kodu +90 ya!

Fatih Terim, Karadağ maçında galibiyet golünün uzatma dakikalarında atılmasının nedenini şaka yaparak açıkladı. Gazetecilere “Neden 90 artıdan sonra gol atıyoruz?” diye soran Terim, “Türkiye’mizin uluslararası telefon numarası. Telefon numarası +90 olarak başlamıyor mu?” dedi.

Taç giyme töreni!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası’nın, “Taçlanma aşaması” olarak yorumladı.

Terim, “Ülkemiz adına katılmak çok önemliydi. 24 takım arasında eğlence ya da keyif alınacak dünyada olmak çok hoş bir şey. Bu keyfin içerisinde Türkiye’nin de olmasından son derece memnunum. Şimdi başka bir aşama artık taçlandırma aşaması. Filmlerinizin festivalde gösterime girdiği gala gibi düşünebilirsiniz. Ümit ederim burada ilk filmler, önce ön elemelerden geçer, gruplara sonra da daha uzak yüksek yerlere doğru tırmanırız. Ümidim, isteğim o... Oyuncularımızın hayali de bu. Ama başarı tarifim başka bir şey. Formanın hakkını vermiş, elinden gelenin en fazlasını yapmış insanların her türlü geri dönüşü benim için başarıdır” diye konuştu.