Hem gözleyecek, hem dinleyecek

Hem gözleyecek, hem dinleyecek

TFF’nin hakem konuşmalarını kayda alma kararının ardından, şimdi de konuşmaları bir tek gözlemcilerin dinlemesi gündeme geldi.

Hakemlerin “kara kutusu” olarak lanse edilen ve saha içindeki konuşmaların kaydedileceği cihazlar Fransa’ya sipariş edildi.

İlk kez Galatasaray-Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla denemeye alınan “hakem dinlemesi”nin, gelecek sezon oynanacak maçlarla başlayacağı ifade edildi.

Ancak Merkez Hakem Kurulu’nun üzerinde düşündüğü konu, hakem konuşmalarının mahremiyetinin kalmayacağı ve bunların kamuoyuna yansıyabileceği... Bunun hakemleri zor durumda bırakabileceğini düşünen MHK, dinlemeye bir formül bulmak istiyor.

Baskıyı kaldıracak

Bu konuda en ağırlıklı görüş; gözlemcilerin hakemleri dinlemesi... Maç sırasında hakemleri değerlendiren ve not veren gözlemcilerin bu şekilde, hakemin kararlarının nasıl ve ne şekilde verdiğini de daha iyi öğreneceği, bunun değerlendirmeye daha olumlu yansıyacağı dile getirildi.

Kurul yöneticilerinin, gözlemcilere yansıtılacak bu konuşmaların hem daha sağlıklı sonuçlar vereceği, hem de hakemlerde, saha içi konuşmalarının öğrenilmesi baskısını ortadan kaldıracağını düşündüğü belirtildi.