Hebei, Ersan Gülüm transferini açıkladı

Hebei, Ersan Gülüm transferini açıkladı

Çin ekibi Hebei China Fortune, Ersan Gülüm'ün transferini resmen duyurdu.

Beşiktaş ile yollarını ayırarak Çin'in Hebei Fortune Kulübü'ne transfer olan Ersan Gülüm, yeni kulübü tarafından resmen açıklandı. Siyah-beyazlılara 7 milyon euroluk bonservis bedeli kazandıran deneyimli savunmacı kendisi ise 3 yıl için 10 milyon euro alacak.
 
Hebei China Fortune Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Çince ve İngilizce 'Hoşgeldin Ersan Gülüm' mesajı paylaşıldı. Avustralya pasaportu da bulunan Türk futbolcunun yeni formasıyla, kulüp yöneticisiyle verdiği pozun resmi kullanıldı.
 
Oyuncunun kariyer öyküsü anlatılırken, "Beşiktaş'ın defanstaki kahramanı takımımıza önemli bir takviye oldu. Defanstaki becerisi yanında takımın taktik sisteminin önemli bir parçası olacak. Stadımızda kendisini oynarken görmeyi ve karizmasını göstermesini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.   
 
Ersan, Çin'e giderken açıklamalarda bulundu
 
Ersan Gülüm, Çin'e gitmeden önce havalimanında açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu şöyle konuştu: "Beşiktaş'ta çok güzel günlerim geçti. Şimdi yeni bir macera başlıyor. Rhodolfo'nun sakatlığı ben gitmeden önce olsaydı birkaç hafta daha beklerdim. Beşiktaş taraftarına teşekkür ediyorum. İyi günlerimde yanımdalardı. Kötü günlerimde daha çok yanımdalardı.  Kariyerimin sonunda Beşiktaş'a hoca olarak dönebilirim. Beşiktaş'a ilk geldiğimde çok gençtim. Sizleri kırdıysam özür dilerim. Ben hakkımı helal ediyorum. Siz de edin. Çin ekipleri çok önemli transferler yaptılar. İyi oyuncular da aldılar. Takımımın hedefi ilk 3." 

Milliyet