Böyle olmamalıydı !

Böyle olmamalıydı !

Amsterdam Arena'da Hollanda ile A Millilerimiz EURO 2016'ya katılmak adına kritik bir maça çıktı. Mücadele 1-1 sona erdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında, A Milli Takım, son dünya 3.'sü Hollanda ile karşı karşıya geldi. . Galatasaray'ın golcüleri Burak Yılmaz ile Sneijder'in karşılıklı golleri ile 1-1 berabere sona erdi. Burak Yılmaz'ın golüyle (Dk. 37') ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Milliler, Wesley Sneijder'in 90+2. dakikadaki golüne engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı.

Tıpkı bizim gibi elemelere istediği gibi başlayamayan Hollanda, maça da daha istekli başlayan taraf oldu. İlk bölümde iyi kapanan Milliler, ev sahibi Hollanda'ya gol pozisyonu vermezken, kontraatak denemelerinde ise hatalı paslar nedeniyle etkili olamadı.

Milli takımımız 37. dakikada Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını açtı. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kaldı. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a attı. Burak penaltı noktasının hemen sağından sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla fileleri Hollanda filelerini havalandırdı.

Hollanda, Wesley Sneijder ile durumu 1-1'e getiriyor. 90+2. dakikada sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açtı. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geldi. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayının hemen solundaki Wesley Sneijder'e attı. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekti ve topu ağlarla buluşturmayı başardı.

FATİH TERİM'DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile yaptıkları maça bir önceki karşılaşmaya göre 4 değişiklik yaptı.

TÜRKİYE'DE GÖKHAN, HOLLANDA'DA SNEİJDER KAPTAN

 Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül, ay-yıldızlı takımın Hollanda'ya karşı oynadığı maçta sahaya kaptan olarak çıktı.  Fatih Terim, 30 yaşındaki milli futbolcuya önemli maçta kaptan olarak görev verdi.  Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Wesley Sneijder ise uzun bir aradan sonra Türkiye karşısında Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı olarak sahaya çıktı. 


İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...


[PAGE]

90. DK: Hakem Felix Brych maçı bitiren düdüğü çalıyor ve müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.

90. DK: 90'GOL! Hollanda, Wesley Sneijder ile durumu 1-1'e getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açıyor. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geliyor. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayının hemen solundaki Wesley Sneijder'e atıyor. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.

90. DK: Defansımızdan atılan uzun pasa hareketlenen Gökhan Töre sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

79. DK: Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e atıyor. Jetro Willems müsait pozisyonda şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta gidiyor. 

79. DK: Milli takımımız son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Burak Yılmaz oyundan alınırken, Kazım Kazım oyuna giren isim oluyor. 

77. DK: Hollanda takımında oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Martins Indi yerini Jetro Willems'e bırakıyor.

71. DK: Kaleye uzak mesafeden hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top çok az farkla yandan auta çıkıyor.

69. DK: Milli takımımızda ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan alınan isim Serdar Aziz olurken, yerine giren isim ise Ersan Gülüm oluyor.

69. DK:Gregory Van Der Wiel, rakibi Hakan Çalhanoğlu'na yaptığı sert müdahale sonrasında Alman hakem Felix Brych tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

63. DK: Hollanda cephesinde oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Nigel De Jong yerini Bas Dost'a bırakıyor.

62. DK: Wesley Sneijder'in sağ taraftan üst üste kullandığı 3 köşe vuruşunuda defansımız uzaklaştırmayı başarıyor.

61. DK: Milli takımımızda ilk oyunu değişikliği gerçekleşiyor. Volkan Şen yerini Hakan Çalhanoğlu'na bırakıyor.

60. DK: Kaleye uzak bir mesafede tam cepheden topla buluşan Ibrahim Afellay sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu zorda olsa kornere çelmeyi başarıyor.

55. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Memphis Depay şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

49. DK: Ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, topu kontrol ettikten sonra sol ayağıyla sert bir şut çekiyor fakat top farklı bi şekilde auta çıkıyor.

48. DK: Elle oynamanın ardından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre ortasını açıyor fakat o noktada Stefan De Vrij topu uzaklaştıran isim oluyor.

46. DK: Hollanda Milli takımı ikinci yarıya değişiklik ile başlıyor. Oyundan çıkan isim Georginio Wijnaldum olurken, yerine giren isim ise Luciano Narsingh oluyor.

46. DK: Alman hakem Felix Brych ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Millilerimiz başlıyor.

45. DK: Hakem Felix Brych maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-0'lık üstünlüğümüz ile tamamlanıyor.

45. DK: Ibrahim Afellay'ın sağ kanattan açtığı ortası doğrudan taça gidiyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak 2 dakika ilave ediliyor.

43. DK: Sol kanattan ceza sahası çizgisine yakın bir bölgeden kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder şutunu direk kaleye gönderiyor ancak top baraja çarpıp altı pasın hemen önündeki Stefan De Vrij'in önünde kalıyor. Stefan De Vrij yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan zorda olsa bu şutu kurtarmayı başarıyor ardından hemen direk dibinde Klaas Jan Huntelaar topa müdahale etmek istiyor ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını Huntelaar için kaldırıyor.

42. DK: Gökhan Töre, rakibi Daley Blind'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

38. DK: Orta sahanın biraz ilerisinde sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını açıyor ancak defansımız topu uzaklaştırmayı başarıyor.

37. DK: GOOOLLL!!! Milli takımımız, Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını açıyor. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kalıyor. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak penaltı noktasının hemen sağından sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla fileleri havalandırmayı başarıyor.

26. DK: Ibrahim Afellay'ın sağ kanattan arka direğe doğru açtığı ortasını Gökhan Gönül uzaklaştırıyor.

23. DK: Memphis Depay sağ ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

23. DK: Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Hollanda defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.

18. DK: Burak Yılmaz'ın pasıyla topla buluşan Ozan Tufan kaleye çok uzak bir mesafeden tam cepheden şutunu çekiyor ancak top çok az farkla auta çıkıyor.

15. DK: Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Caner Erkin rakibinden güzel bir şekilde sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak defansta Martins Indi topun kaleye gitmesini engelliyor.

12. DK: Wesley Sneijder'in orta sahadan attığı pasa hareketlenen Memphis Depay ofsayta yakalanıyor.

10. DK: Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk'un ceza sahası sağ çaprazına doğru açtığı ortasına yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Jasper Cillessen için kolay bir top oluyor.

9. DK: Daley Blind'den aldığı pasla ceza sahası çizgisinin hemen gerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder yerden çok sert bir şut çekiyor fakat top az farkla direğin dibinden auta çıkıyor.

7. DK: SSağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru açıyor. O noktada defansımıza rağmen topa iyi yükselen Georginio Wijnaldum kafa vuruşunu yapıyor fakat bu şut doğrudan auta çıkıyor.

6. DK: SSol kanatta Daley Blind ile verkaç yaptıktan sonra topla buluşan Memphis Depay ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yerden sert bir şut çekiyor ancak Volkan Babacan bu şutu kornere çıkartmayı başarıyor.

6. DK: SHollanda bu dakikalarda orta sahada pas çevirerek oyun kurmaya çalışıyor.

2. DK: Sol kanatta topla buluşan Daley Blind yerden ortasını açıyor ancak altıpasın hemen önünde kaleci Volkan Babacan topa sahip olmayı başarıyor.

1.DK: Hakem Felix Brych ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu maça ev sahibi ekip Hollanda başlıyor.

-İki takım futbolcularıda sahaya çıkıyor. Müsabaka Milli marşların ardından başlayacak.

-
Bu karşılaşmalarda Türkiye toplam 5 kez fileleri havalandırırken, Hollanda ise 12 kez topu ağlarla buluşturmayı başarabildi.

Türkiye ve Hollanda arasında 1958 yılından itibaren oynanan 10 resmi karşılaşmada Milli takımımız 2 galibiyet 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.

Hollanda takımında ise sakatlıkları bulunan Robin Van Persie ve Arjen Robben gibi takımının en önemli iki oyuncusu bu maçta forma giyemeyecek.

Milli takımımızda sarı kart cezalısı olan Arda Turan Hollanda deplasmanında forma giyemeyecek.

Hollanda ise 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile topladığı 6 puanla 3. sırada yer alıyor.

Milli takımımız A grubunda oynadığı 4 maçta elde ettiği 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 4 puanla 4.sırada yer alıyor.

Saat 21:45'de Amsterdam Arena stadyum'unda başlayacak olan bu önemli mücadeleyi Almanya futbol federasyonundan Felix Brych yönetecek.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A grubu 5.maçında Milli takımımız, Hollanda'ya konuk oluyor.



HOLLANDA - TÜRKİYE

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

HOLLANDA: Cillessen, Janmaat, Vrij, Martins Indi, Daley Blind, Jordie Clasie, Nigel De Jong, Wijnaldum, Wesley Sneijder, Memphis Depay, Huntelaar (Dost)

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre, Burak Yılmaz, Volkan Şen 

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

 

[PAGE]

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. hafta maçında bugün deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

     
Başkent Amsterdam'daki Amsterdam Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak müsabakayı Alman hakem Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Mike Pickel'in dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Bastian Dankert ve Marco Fritz olacak.
     
A Grubu'nda günün diğer maçlarında Kazakistan-İzlanda, Çek Cumhuriyeti-Letonya karşı karşıya gelecek.

HOLLANDA - TÜRKİYE

MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

HOLLANDA: Cillessen, Janmaat, Vrij, Martins Indi, Daley Blind, Jordie Clasie, Nigel De Jong, Wijnaldum, Wesley Sneijder, Memphis Depay, Huntelaar (Dost)

TÜRKİYE: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre, Burak Yılmaz, Volkan Şen 

SAAT: 21.45
STAT: AMSTERDAM ARENA 
HAKEM: FELIX BRYCH (ALMANYA)
YAYIN: SPOR3.COM

KILIÇ'TAN BAŞARI DİLEĞİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bu akşam oynanacak Hollanda-Türkiye maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, milli takıma olan güvenini dile getirdi.

Hollanda - Türkiye maçıyla ilgili görüşlerini paylaşan Bakan Kılıç, "Ben Fatih Hoca’nın da milli takım sporcularımızın da çok üst seviyede bir motivasyona sahip olduğunu biliyorum şu anda. Biz inanıyoruz ki milli takımımız bu akşam galip gelecek, yoluna devam edecek. Dolayısıyla onlara da buradan tekrar başarılar diliyorum. Biz kendilerine inanıyoruz ve ümit ediyoruz ki ay yıldızlı bayrağımızı göğüslerinde taşıyarak en iyi şekilde temsil edecekler."
     
4 PUANDAYIZ

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 5. maçlar öncesi Hollanda 6 puanla üçüncü, Türkiye ise 4 puanla dördüncü sırada yer alıyor.
     
Fransa'da düzenlenecek finallere gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar direkt katılacak. Grup maçları sonucunda en iyi 3. olan takım da yine turnuvada doğrudan yer alacak, diğer üçüncüler ise play-off oynayacak.

TÜRKİYE 56'INCI, HOLLANDA 5. SIRADA!

Hollanda-Türkiye milli maçı öncesi her iki ülke A milli futbol takımları arasında dünya sıralamasında büyük fark bulunuyor.
     
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) mart ayı dünya sıralamasında Türkiye 594 puanla 56. sırada yer aldı. Almanya'nın 1770 puanla zirvede yer aldığı değerlendirmede 1415 puanlı Hollanda ise 5. sırada.
     
Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki diğer rakiplerinden Çek Cumhuriyeti 1045 puanla 16., İzlanda 776 puanla 35., Letonya 361 puanla 95., Kazakistan ise 199 puanla 138. sırada yer alıyor.
     
ESKİ DOST HIDDINK

Hollanda-Türkiye mücadelesi ev sahibi ekibin teknik direktörü Guus Hiddink için ayrı bir anlam taşıyacak.
     
Türk Milli Futbol Takımı'nın başında 1 Ağustos 2010-16 Kasım 2011 tarihleri arasında görev yapan Hiddink, Türkiye kariyerinde başarılı olamadı. Milliler, büyük umutlarla takımın başına getirilen dünyaca ünlü Hollandalı teknik adam yönetiminde 16 maça çıkarken, bunlardan 7'sini kazandı, 5'ini yitirdi, 4'ünde de berabere kaldı. 12'i resmi, 4'ü özel bu 16 maçta Türkiye toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü.
     
Türk Milli Takımı, Hiddink dönemindeki 12 resmi maçın sadece 5'ini kazanabildi. 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu ve play-off turunda Hiddink ile 12 resmi maça çıkan ay-yıldızlı ekip, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi alırken, 13 gol atıp, 14 gol yedi. Türk Milli Takımı, play-off turunda ise İstanbul'da 3-0 yenildiği Hırvatistan ile Zagreb'de 0-0 berabere kalarak, final biletini rakibine kaptırdı.

SNEIJDER RAKİP, ROBBEN VE VAN PERSIE YOK!

Hollanda Milli Takımı'nda Galatasaray'da forma giyen Wesley Sneijder'in sahaya kaptan olarak çıkması bekleniyor.
     
Sneijder, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Türkiye'nin play-off bileti alması için büyük önem taşıyan İstanbul'daki son maçta Türkiye filelerini havalandırarak, 2-0'lık galibiyette pay sahibi olmuştu.
     
Bu arada Hollanda Milli Takımı'nda sakatlıkları bulunan önemli oyuncular Robin van Persie ile Arjen Robben, maçta forma giyemeyecek.

KERİMOĞLU'NU YAKALAYACAK

Milli futbolcu Emre Belözoğlu, Hollanda maçında sahaya çıkması durumunda Tugay Kerimoğlu'nun A milli sayısına ulaşacak.
     
A Milli Futbol Takımı'nın formasını 93 kez giyen Emre, Amsterdam Arena'da süre alması durumunda 94 kez ay-yıldızlı formayı giyen Tugay Kerimoğlu'nu yakalayacak.
     
Türk Milli Takımı'nın 92 yıllık tarihinde en çok forma giyen futbolcu 120 kezle Rüştü Reçber. Rüştü'yü 112 kezle Hakan Şükür, 102 kezle Bülent Korkmaz, 94 kezle de Tugay Kerimoğlu izliyor.

HOLLANDA İLE 11. KEZ

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. haftasında bugün karşılaşacağı Hollanda ile tarihte 11. kez rakip olacak.

İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de olmak üzere geride kalan 10 maçtan 2'sini Türkiye, 5'ini Hollanda kazandı, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda Türkiye'nin 5 golüne, Hollanda 12 golle cevap verdi.

RESMİ MAÇLAR

Türkiye ile Hollanda arasındaki 6 resmi karşılaşmanın tamamı Dünya Kupası eleme gruplarında oynandı.

Milliler, Hollanda karşısındaki ilk resmi maçını 16 Aralık 1992'de İstanbul İnönü Stadı'nda oynadı. Sepp Piontek yönetimindeki milliler karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılırken, ay-yıldızlı ekibin tek golü Feyyaz Uçar'dan geldi..

Bu maçın rövanşı 24 Şubat 1993'te Utrecht'te oynandı. Türkiye o maçtan da 3-1 yenilgiyle ayrılırken, tek golü yine Feyyaz Uçar kaydetti.

Türk Milli Takımı, Hollanda ile 1998 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda da rakip oldu. Bu maçların ilki Türk futbol tarihine altın harflerle geçti. İki takım, 2 Nisan 1997'de Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaştı. Mustafa Denizli yönetimindeki milliler, Hakan Şükür'ün golüyle 1-0 galip geldi. Bu maçın rövanşı 11 Ekim 1997'de Amsterdam Arena'da yapıldı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde ise 7 Eylül 2012'de Amsterdam'da oynanan maçı ev sahibi ekip 2-0 kazandı. Bu maçın rövanşı 15 Ekim 2013 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapıldı ve Hollanda yine 2-0 galip geldi.

SON GALİBİYET 1997'DE!

A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında son galibiyetini 1997'de aldı.

1998 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda 2 Nisan 1997'de Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçı 1-0 kazanan ay-yıldızlı ekip, daha sonraki 5 maçtan 2'sinde berabere kaldı, son 3'ünü ise yitirdi.

Öte yandan Türkiye, Hollanda ile deplasmanda yaptığı 6 maçtan birini kazandı, 3'ünü yitirdi, 2'sinde berabere kaldı.

5 MAÇTIR GOLÜMÜZ YOK

A Milli Futbol Takımı, Hollanda ile oynadığı son 5 maçta rakibine gol atamadı.

İki ülke A milli takımları arasındaki son 5 maçın 2'si golsüz sona ererken, diğer üçünü Hollanda 1-0 ve 2-0'lık (2 kez) sonuçlarla kazandı.