Harun Erdenay, Aziz Yıldırım'ı ikna etti !

Harun Erdenay, Aziz Yıldırım'ı ikna etti !
Güncelleme:

Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı ikna etmeyi başardı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Basketbol Milli Takımı’na oyuncu göndermeyeceğini ve mevcut oyuncuları da geri çekeceğini açıklamasıyla alevlenen kriz, Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın ikna çabalarının sonuç vermesiyle ucuz atlatıldı.
 
Fenerbahçe’nin, Antalyaspor ile önceki gün oynadığı karşılaşmadan saatler önce Erdenay ile Fenerbahçe Stadı’nda bir araya gelen Yıldırım, daha önce de defalarca dile getirdiği gibi, kulüp takımı çalıştıran antrenörün Milli Takım’da kesinlikle görev yapmaması talebini yineledi.
 
Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile arasında soğuk rüzgarlar esen ve özellikle son 10 gün içinde yaşanan söz düellosuyla gündeme gelen Yıldırım’ın, 2015 Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan 12 Dev Adam’ın aday kadrosunda yer alan Fenerbahçeli oyuncuları geri çekme konusundaki ısrarlı tutumu, Erdenay’a soğuk terler döktürdü.
 
ŞAMPİYONA SONRASI MERCEK ALTINA ALINACAK
Erdenay, iki saat süren görüşme sonucunda Başkan Yıldırım’a, Avrupa Şampiyonası sonrasında konuyu derinlemesine mercek altına alacaklarının sözünü verirken, uzun uğraşlar sonunda Yıldırım’ı oyuncuları geri çekmemesi konusunda ikna ettiği öğrenildi.
 
FENERBAHÇELİ KENAN SİPAHİ KADRODAN ÇIKARILDI
Bu arada 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak olan A Milli Takım’da Kenan Sipahi’nin kadrodan çıkartılmasıyla oyuncu sayısı 14’e düştü.
Son olarak Yunanistan’ın Atina kentinde düzenlenen Akropolis-Eurobank Uluslararası Turnuvası’na katılan A Milli Takımımız’da Fenerbahçeli Kenan Sipahi’nin kadrodan çıkartılmasıyla birlikte oluşan oyuncu kadrosu şu şekilde:
 
Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, HÜSEYİN GÖKSENİN KÖKSAL, Kartal Özmızrak, Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, barış hersek, ROBERT LEE DIXON (Ali Muhammed), Ersan İlyasova, Furkan Aldemir.

HT Gazete