Hamzaoğlu'nun Rizespor taktiği

Hamzaoğlu'nun Rizespor taktiği

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçının taktiğini belirledi.

Sarı-kırmızılı ekip, hücum pres ile rakibi kendi sahasında durdurup kanatları kullanarak sonuca gitmeye çalışacak.

Kalede Muslera ile sahaya çıkacak olan Galatasaray'da savunmada Koray'ın iyileşmesiyle rahatlayan Hamzaoğlu, genç stoperin son durumuna göre ilk 11'de oynatıp oynatmayacağına karar verecek. 

Ancak Melo'nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor öaçında yaptığı hatalar, Hamzaoğlu'nu Koray tercihine yöneltiyor. Koray ile beraber savunmanın ortasında Hakan Balta oynayacak.

Hamzaoğlu Sabri ve Telles'i ise özellikle hücumda etkin kullanmayı planlıyor. Antrenmanlarda iki oyuncudan sürekli atağa katılmasını isteyen Hamza Hamzaoğlu, rakip sahada hücum alanını geniiletmeyi amaçlıyor.

Orta sahada oyunu Selçuk-Melo ikilisi ile kuracak olan sarı-kırmızılılarda Sneijder forvet arkasında görev yapacak. Sakatlığı süren Burak'ın ise Rizespor maçında oynama ihtimali çok düşük.

Kanatları Emre Çolak ve Bruma ile kullanacak olan sarı-kırmızılı ekipte Hamzaoğlu özellikle iki oyuncusundan rakibin beklerine baskı yapıp hataya zorlamalarını istiyor. Sneijder'in de prese katılmasıyla rakip sahada baskı kurmayı planlayan Galatasaray, kazanılan toplar ile gol arayacak. 

Galatasaray'da Umut Bulut'un tek forvet olarak sahaya çıkması beklenirken, Hamzaoğlu tecrübeli oyuncudan Sneijder'e alan açmasını ve sürekli hareket halinde olmasını istiyor.

NTVSpor