Hamzaoğlu'ndan şok karar !

Hamzaoğlu'ndan şok karar !

Galatasaray'ın teknik patronu, Burak Yılmaz olayından ders çıkardı.

Çaykur Rizespor maçında üç dakika sahada kalabilen golcü, Bursaspor karşısında riske edilmeyecek. Burak’ın hafta sonu oynayabilecek durumda olduğu belirtilirken, Hamza Hamzaoğlu’nun bu kez temkinli davranarak görev vermeyeceği öğrenildi.

Çaykur Rizespor maçında üç dakika sahada kalan, yeniden sakatlanarak oyundan çıkan Burak Yılmaz, Galatasaraylıların yüreğini ağzına getirirken, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na da iyi bir ders oldu.

2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı söylenmesine rağmen önceki gün kendi isteğiyle maça çıkan Burak Yılmaz’ın durumunun ciddi olmadığı, korkulan bir durumunun bulunmadığı belirtildi. Yıldız futbolcunun bu hafta oynanacak olan Bursaspor maçında sahadaki yerini alabilecek durumda olduğu bildirildi. Ancak Hamzaoğlu’nun bu kez Burak’ı sahaya sürmeye soğuk baktığı öğrenildi. Hamza Hoca bu kez temkinli davranıp, futbolcusuna Bursaspor maçında forma vermeyecek.

Üç günlük yasak

İlk planda Burak’a 3 gün topa dokunma yasağı gelirken, futbolcunun oynamak istediğini veya hazır olduğunu belirtmesi durumunda dahi Hamzaoğlu’nun bu yönde bir tavır içinde olduğu ifade edildi. Burak Yılmaz’ın sakatlığına ilişkin çeşitli spekülasyonlar yapılırken, oyuncunun bir gün önceki idmanda tam randımanla çalıştığı ama kendisine oynamasıyla büyük riskler olabileceğinin aktarıldığı belirlendi. Buna göre Burak’ın, sprinter bir oyuncu olması nedeniyle bu tarz bir sakatlıkla karşılaşabileceğinin kendisine söylendiği ifade edildi.

 Kulüp Doktoru Yener İnce ise süreçle ilgili bilgi vererek, “PRP dediğimiz, oyuncunun kendisinden kan alınarak, o kanın işlenmesiyle üretilen bir serum üstünden uygulanan bir tedaviye başlanmıştır. Masaj ve tedavi sırasında çok çeşitli krem ve yağ benzeri malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin tümü FDA onayı almış literatürde yeri olan malzemelerdir. Bu tip malzemelerin içeriği üzerinden hiçbir şekilde aklımıza dahi gelmeyen tedavi yöntemleri üretip sonrada bunları bize yakıştırmak kulübe yapılan ciddi bir hakarettir” dedi.

‘Merak etmeyin’

Sakatlığından dolayı son derece üzgün görünen Burak Yılmaz, sarı-kırmızılıların yüreklerine su serpti, “Merak etmeyin iyiyim” diye konuştu. Galatasaray TV’ye konuşan futbolcu, 5 gün tedavi gördüğünü ve 6. gün çok iyi idman yaptığını belirterek şöyle konuştu:

“Çok driplingler yaptım, depar attım. Hiçbir ağrı hissetmedim. Ter idmanında maç yapmıştık orada da bir şey hissetmedim. Hocam da oynatmak istemiyordu. ‘Hocam lütfen 15 dakika oynayayım’ dedim. Beni kıramadı. Göz göze de geldik. Ne kadar oynamak istediğimi gördü. İyi de ısındım. Maçta depara ilk çıkış anında ağrı hissettim. Geçer diye düşündüm ama olmadı. Kısmet... Çok çok üzgünüm.”

‘Bunun adı 2002 ruhu’

Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Burak Yılmaz olayına farklı bir pencereden baktı. Albayrak, “Futbolda bu tarz sakatlıklar ne yazık ki olabiliyor. Ama bir de madalyonun diğer yüzü var. Burak’ın belki de riskli olmasına rağmen, üstelik 2-0 önde iken oyuna girmesi bana 2002 sezonunu hatırlattı. Marsilya’dan kiraladığımız Sebastien Perez sık sık sakatlanıyor ama oynamaktan ve kendini riske etmekten hiç çekinmiyordu. Ben bugünkü takımda da o ruhu görüyorum” dedi.

11 gol

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’ın en golcü oyuncusu olan Burak Yılmaz, 17 maçta sahaya çıktı. Tecrübeli futbolcu rakip filelere 11 gol bırakmayı başardı.