Hamzaoğlu şampiyon yaptı Prandelli kazandı

Hamzaoğlu şampiyon yaptı Prandelli kazandı

Cesare Prandelli, sözleşmesindeki madde gereği Galatasaray sezonu şampiyon olarak tamamladığı için 1 milyon dolar daha kazanacak.

Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman'ın "CAS'taki davayı kaybetmemiz halinde 7 milyon euro tazminat ödeyebiliriz" dediği Cesare Prandelli, sarı-kırmızılı takımın ligde şampiyon olmasının ardından prim almaya hak kazandı.

1 MİLYON DOLARLIK PRİM
Miktar ise tam 1 milyon dolar. Hamza Hamzaoğlu'nun sözleşmesinde yazan şampiyonluk primi ise 150 bin dolar. İtalyan hoca, çalışmadan Hamzaoğlu'nun 6.5 katı şampiyonluk primi alarak bir ilke imza atacak.

Prandelli, CAS'a açtığı davada sözleşmesi bitene kadarki tüm alacaklarının yanı sıra olası primlerini de talep ediyor.

İşte Prandelli'nin sözleşmesi;

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen özel durum açıklamasında, 2 yıllık anlaşmaya varılan Prandelli'ye her sezon için 2 milyon 295 bin avro garanti ücret ödeneceği belirtilmişti.

İtalyan teknik adamın, 2014-2015 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu kazanılması ve aynı sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynanması durumunda, bir sonraki sezon yıllık ücretine 350 bin avro zam alacağı, lig şampiyonlukları halinde 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarının her biri için de 1 milyon dolar prime hak kazanacağı vurgulanmıştı.

Takımın başında kazanacağı her bir Türkiye Kupası şampiyonluğu için 500 bin dolar prim elde edeceği belirtilmişti.

Prandelli'nin, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final için 250 bin dolar, yarı final için 500 bin dolar, final için 1 milyon dolar, kupanın kazanılması halinde de 2 milyon dolar prim alacağı aktarılmıştı.

Prandelli'nin UEFA Avrupa Ligi başarı primleri, final oynanması halinde 600 bin dolar, şampiyon olunması durumunda da 1 milyon 200 bin dolar olarak açıklanırken, UEFA Süper Kupa priminin şampiyon olunması halinde 500 bin dolar, FIFA Kulüpler Dünya Kupası priminin de yine şampiyonluk halinde 300 bin dolar olduğu paylaşılmıştı.