Hamzaoğlu Gümülcine'deki köyünü ziyaret etti

Hamzaoğlu Gümülcine'deki köyünü ziyaret etti

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, doğup büyüdüğü Yunanistan'ın Gümülcine kentine bağlı Susurköy'deki akrabalarını ziyaret etti.

Milli takımlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendirerek,  Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panthrakikos ile hazırlık maçı yapacak  Galatasaray, bu karşılaşma için dün Gümülcine'ye geldi.
 
Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Yunanistan'da Türklerin yaşadığı  sıkıntılardan dolayı 7 yaşındayken ailesiyle Meriç Nehri'ni sandalla geçip,  Türkiye'ye gelen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, halen  Susurköy'de yaşayan akrabalarını ziyaret etti.
 
Gezdiği yerlerde akrabaları ve köylüler tarafından ilgiyle karşılanan  Hamzaoğlu, önce Kozladere köyündeki halası Fatma Hamzaoğlu'nun yanına gitti.  Elini öptüğü halası ile bir süre sohbet eden Hamza Hamzaoğlu, daha sonra  Susurköy'deki amcası Mümin Hamzaoğlu'nun yanına uğradı. Çocukların çiçekle  karşıladığı sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, amcasının yanında da bir  süre kaldıktan sonra doğduğu ve 7 yıl yaşadığı eve geçti.
 
Şu an başkasına ait olan evin avlusunda basın mensuplarına poz veren  Hamza Hamzaoğlu'nun duygulandığı görüldü.
 
Gazetecilerin ziyaretiyle ilgili sorularını yanıtlayan Hamzaoğlu, sık  sık köyünü ziyaret ettiğini belirterek, "İnsan doğup büyüdüğü yere tekrar  döndüğünde çok farklı oluyor. Doğduğum yer aynı şekilde kalmış. Küçük bazı  değişiklikler var. Tekrar gelip akrabalarımı görmek güzel oluyor. Yenileniyorum.  İnsanlar biraz yaşlandı, gençler ekonomik şartlardan dolayı yurt dışında  çalışıyor ama köy aynı şekilde duruyor. Değişen bir şey yok. Çocukluk duyguları  içimde" diye konuştu.
 
Genç teknik adam, zor şartlarda sığındıkları Türkiye'de elde ettiği  başarıların akrabalarını gururlandırdığının söylenmesi üzerine, şu ifadeleri  kullandı:
 
"Buraya Galatasaray'ın teknik direktörü olarak geri dönmek çok güzel.  Çocuklar yavaş yavaş büyüyor. Onların koyacağı hedefler için de bu güzel bir  örnek. İnsanlar bulunduğu yerin kabuğuna sığmamalı. Taşmalı ve daha ileriye doğru  adım atmalı. İnsan ne isterse başarıyor. Çok uzun bir yolculuktan sonra buraya  Galatasaray hocası olarak dönmek güzel bir duygu."
 
Hamza Hamzaoğlu, zorlu bir yaşam sürdüğünü anlatarak, "Nerede doğup,  büyüdüğümü ve hayatımın nasıl geliştiğini siz de gördünüz. Biz de şükürler olsun  zamanında fedakarlıklar yaparak şu an bulunduğumuz konuma geldik. İnşallah  bulunduğumuz yere layık oluruz ve insanlara mahcup olmayız. Bunu aynı şekilde  sürdürme çabası içindeyim" şeklinde görüş belirtti.

10-072.jpeg

11-014.jpeg

12-004.jpeg