Hamzaoğlu Galatasaray'ı bombaladı !

Hamzaoğlu Galatasaray'ı bombaladı !

Şu an Bursaspor'da bulunan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'dan ayrılış sürecini anlattı.

Hamzaoğlu, “Para kazanmak için kulüpleri batağa çekmekten kaçınmayan birileri var. Benim dönemimde 45-50 milyon euro kulübün kasasında kaldı. 10-15 milyon euro da birilerinin cebine girmedi. Şu sebep, bu sebep ‘Güle güle’ dediler” yorumunu yaptı.

Arkadaşım Fatih Kuşçu ile birlikte Bursaspor’u ziyaret ettik geçen hafta... Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Sivok ve Bilal Kısa ile konuştuk. Biz bu konuşmaları yaptıktan sonra Bursaspor, Kasımpaşa’yı zor da olsa yenerek ikinci sıraya yerleşti. Yani puan cetvelinin Şampiyonlar Ligi hattına... Ama durun, bugün bulundukları yer ne kadar heyecan verici olursa olsun, Bursaspor’un hedefi ligi ilk 5 sırada bitirmek, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak...

Bu yıl Fenerbahçe ile birlikte Konyaspor ve Osmanlıspor’un da UEFA Avrupa Ligi’ne katılması, rekabette bir tür motor etkisi yaratmış. Hamza Hoca, Bursaspor’a gelişini ve hedeflerini anlatıyor:

Avrupa’yı istiyoruz

“Galatasaray’daki görevimden ayrıldıktan sonra ben yurtdışını düşünüyordum. Gideyim, kendimi geliştireyim. 2-3 yıl ya da kalabilirsem daha uzun yıllar... Ama Bursaspor bana cazip geldi. Buradaki imkanları da biliyorum. Başkanımız Ali Ay ve yönetimle çok uyumlu çalışıyoruz. Bu yıl hedefimiz UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek. Bunu sağlayabilirsek çok büyük başarı olur.”

Hamzaoğlu, sadece teknik-taktik konuşmuyor:

“Ekonomik anlamda da iyi işler yaptık. Harcamaları 160 milyon liradan 6 milyona çektik. Pahalı oyuncuları sattık, futbolcu gider, maaşlar düştü. Daha ekonomik oyuncular transfer ettik. Şimdi sıra sportif başarıya geldi. Bir de genç oyuncular projemiz var. Bir kaç yıl içinde genç, deneyim kazanmış, dinamik bir Bursaspor’la daha büyük hedeflere koşmak hedefimiz. Mesela şampiyonluk... O tacı bir kez daha giymek Bursaspor’a çok yakışır.”

İdealizmle gerçekler

Hamza Hoca, futbolda yasakların değil, serbestliğin daha yararlı olduğunu söylüyor. Özellikle yabancı oyuncu konusunda kısıtlamaların kalkmasını olumlu buluyor:

“Ben biliyorum ki 14 yabancı hakkım var. Ama alt yapıda da yetenekli oyuncularım varsa önceliği onlara vermişsem, ihtiyacım kadar doğru yabancı transfer ediyorsam, bunun bana zararı değil, yararı olur.”

Bu arada Kubilay Kanatsızkuş’tan söz ediyor Hamzaoğlu, “Göreceksiniz, herkesin gözünü kamaştıracak pırıl pırıl bir kariyere  tanık olacaksınız” diyor. Twente’de harikalar yaratan Enes Ünal örneğindeki gibi 19 yaşındaki Kanatsızkuş’un da Bursaspor’un övünç kaynağı olacağını iddia ediyor.

Hamzaoğlu ile sohbet ederken sözü Galatasaray ve Milli Takım’a getirmemek olmazdı. Kısa ve açık konuştu:

“Zor bir ortamda iş yapıyoruz. İdealizmle gerçekler çatışıyor. Para kazanmak için kulüpleri batağa çekmekten kaçınmayan birileri var. Benden bir önceki dönemde Galatasaray transferi eksi 36 milyon euro ile kapamış. Daha önceki Mancini ve Fatih Hoca dönemi eksi 40 milyon euro! Benim dönemimde yanılmıyorsam 5-6 milyon euro kâr var. Bu ne demek? Aşağı yukarı 45-50 milyon euronun kulübün kasasında kalması demek. 10-15 milyon euronun birilerinin cebine gitmemesi demek! Bana karşı tavır takınıldı: ‘Sen kimsin, bunu engelliyorsun!’ dercesine... Şu sebep, bu sebep... Umut bahanesi filan, (haydi sana güle güle) dediler.”

Bir an önce bitsin

Hamza Hamzaoğlu’na Milli Takım’da son yaşanan olaylar ve Fatih Terim’i sorduk:

“Fatih Hoca çok çalışan çok iyi bir taktisyendir. Onun kariyerini tartışmak gülünç ve ayıp olur. Milli Takım bir çatışma alanı olamaz. Yaşadığımız güncel sorunların beklendiği gibi bir an önce bitmesini diliyorum.”

Son sevgili Bursa

Yeşil-beyazlılarda Beşiktaş’tan ayrılan Sivok ile Galatasaray’dan ayrılan Bilal Kısa da var. Sivok biraz kırgın ama formasını giydiği her kulübün gönlündeki yerinin ayrı olduğunu söyledi.

Bursaspor kadrosunda Beşiktaş ve Galatasaray’dan gelen iki usta futbolcu var: Tomas Sivok ile Bilal Kısa... İkisi de Bursaspor forması giydikleri için mutlu. Ortak mesajları, yeni takımlarının da “büyük” olduğuna inanmaları...

Bilal Kısa, daha 1 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen, sürekli oynayamayacağını hesaplayıp bonservis ödenmeden Bursaspor’a gelmiş. Henüz istediği formu yakalamış değil. Ama her maçta koştuğunu, ortalama 1.5-2 kilo kaybettiğini söylüyor. Galatasaray’da kendisinden beklenenleri karşıladığını açıklıyor. Şimdiki hedefi Bursaspor’la en üst düzeyde başarıya ulaşmak.

Tomas Sivok biraz kırgın. Beşiktaş’a sağlık ve sakatlık sorunlarıyla birlikte birkaç kişinin kendisine karşı tavır almaları yüzünden ayrılmış. Sivok, “Ben Allah’a inanırım. Başıma gelenlerin yeni bir kapı açacağını düşündüm ve Bursa’ya geldim. Burada çok mutluyum. Milli Takım’a da çağrılıyorum, kaptanlık yapıyorum. Beşiktaş’taki en iyi arkadaşım Atiba... Her zaman konuşuyoruz. Hayır, Beşiktaş benim ahımı almış değil! Öyle olsaydı şampiyon olamazlardı. Ayrıca arkadaşlarımın şampiyonluğuna da çok sevindim. Zaten formasını giydiğim her kulübün gönlümde ayrı bir yeri vardır. Son sevgilim de Bursaspor” dedi.

4: Hamza Hamzaoğlu, bu sezon Bursaspor’u ikinciliğe taşıdı. Beş maçta 4 galibiyet, 1 yenilgi alan Hamza Hoca, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Bayrampaşa’yı 1-0 yenerek bir üst tura çıktı.

Milliyet