Halilhodzic'ten şok sözler !

Halilhodzic'ten şok sözler !

Trabzonspor'un sezon başındaki teknik patronu Vahid Halihodzic, bordo mavili takım hakkında olay yaratacak açıklamalar yaptı.

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Vahid Halilhodzic, bordo mavili kulüpten ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu. Lig Radyo'da 'Yetkin Etkin İle Ajans' programında soruları yanıtlayan Halilhodzic, Trabzonspor için olumlu sözler söylemezken, kendi geleceğine ilişkin de ipuçları verdi.

Vahid Halilhodzic'in çok ses getirecek açıklamaları şöyle:

"VAATLERİN HİÇBİRİ YERİNE GETİRİLMEDİ"

Bana bir takım şeyler vaat edilmişti fakat hiçbiri olmayınca ciddi bir hayal kırıklığı yaşayarak takımdan ayrılmak durumunda kaldım. Geldiğimde şampiyonluk mücadelesi verecek bir ekiple karşılaşmayı beklerken durum böyle olmadı. Beni özellikle en çok hayal kırıklığına uğratan undur da tam olarak buydu, yani bana “sana şampiyonluk mücadelesi verecek bir takım kurduk” dediler fakat Türkiye’ye geldiğimde durumun böyle olmadığını fark ettim.

"ŞAMPİYONLUK BU KADROYLA MÜMKÜN DEĞİL"

Hayır, hayır... bu kadroyla mümkün değil. Şampiyon olacak bir takım kurmak için en az 3 yıl gerekli. Ben geldikten sonra da bir iki oyuncu alındı, 20’den fazla oyuncu transfer edildi. Bir sezonda 20’den fazla oyuncu değiştirerek şampiyonluk mücadelesi vermek kolay değil. Şampiyon olmak için en az üç yıl gerekli.  

"BİRÇOK TEKLİF ALDIM, KARARIMI 15 MART'TA VERECEĞİM"

Tabi... Bir çok teklif aldım, bir kaç tane de milli takım var sanırım aralarında. 15 Mart tarihine kadar netleşir diye tahmin ediyorum.

"KADROYU BEN KURMADIM"

Biliyorsunuz Dünya Kupası'ndaydım... Kadro kurmam, bunları hazırlamam olanaksızdı. Takımın başına hazırlık kampının ilk başladığı gün geçebildim. Avusturya’daki kampa katıldım. 

"HACIOSMANOĞLU=DOST"

İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında konuşmam. O bir dost benim için...

"TRABZONSPOR İÇİN ÇOK İYİ TEKLİFLERİ REDDETTİM"

İnsanlar saçma sapan şeyler anlatıyor. Trabzon’a gelebilmek için bazı fedakarlıklar yaptım, çok iyi teklifleri reddetim. Tazminat gibi şeylerden hiç konuşmadım...Dediğim gibi ben Trabzonspor konusunda sadece hayal kırıklığı yaşadım. Medya ve taraftarlar gelişimle birlikte takımın şampiyon olacağına inanıyordu fakat bugün bile takımın geldiği noktaya bakarsak kadronun ne kadar yetersiz olduğunu görebiliriz. 

"ŞAMPİYON OLACAK TAKIM NAPOLI MAÇINDAKİ GİBİ OYNAMAZ"

Avrupa’dan elendiler, en son Napoli maçlarını seyrettim, oynanan futbol hiç de şampiyonluk mücadelesi veren bir takımınkine benzemiyordu.

"İYİ BİR TAKIM KURMAK İÇİN PARA VE ZAMAN GEREK"

İyi bir takım kurmak için uzun bir zaman gerekiyor. Çok da para gerekiyor. Formül bu. 20 oyuncuyu birden değiştirerek birden şampiyon olamazsınız. Çok çalışmak lazım, bir haftada takım kurmayla olacak iş değil bunlar. Geldikten sonra kampın son haftasına girdiğimizde kadroda bazı değişiklikler yapıp bir kaç takviye yapmasaydık, o kadro ile Trabzonspor ikinci lige bile düşebilirdi.

"TÜRKİYE'DE PARA VAR, ZAMAN YOK"

Bu konudan konuşmak istemiyorum. Duruma göre değişebilecek bir karar. Bir takımın başına geçtiğinizde önce elinizdeki malzemeye bakmanız gerekir. Bir takım kurma işi farklı kriterlere göre yapılan bir iştir. Malesef Türkiye’de herşeyi aynı anda hemen istiyorlar. Orada para var ama zaman yok. 

"TEKLİFLER ARASINDA BÜYÜK TAKIMLAR DA VAR"

Şu aralar bir çok teklif alıyorum, içlerinde büyük takımlar da var. Dünya Kupası’nda Trabzonspor yüzünden iki büyük kulübü reddettim, çünkü Trabzon’a söz vermiştim. Kupadayken Türkiye’de olan biteni takip edemiyordum. Geldiğimde hoşuma gitmeyen bir çok şeyle karşılaştım. Bugün, her şeye rağmen yaptıklarımı anlayan kulüpler var benimle ilgileniyorlar.

Benim şu sıralar Cezayir’de yaptıklarımı yeniden yapmam için zamana ihtiyacım var. 3 yıl kaldım orada. Takım Afrika klasmanında 17’inci sıradayken, ayrıldığımda birinci sıradaydı. Dünya Kupası’na katıldık, orada Almanya gibi Dünya Şampiyonu bir takıma karşı kafa kafaya mücadele ettik ve neredeyse yeniyorduk. Bunlar bir anda olmadı. Üç yıl boyunca çok çalıştım, 77 farklı oyuncu denedim ve sonunda en iyilerini seçtim. Bugün eğer bu dediklerimi yapmak istemiyorlarsa, 700 milyon euro kaynak yaratıp 10 tane büyük oyuncu transfer ederler, anca o zaman bir takım kurabilirler. Kaldı ki, o bile zor çünkü bir takım kurmak için az önce söylediğim gibi bir çok parametre devreye girer. Her zaman bu durum böyledir. Futbol kollektif bir 
oyundur. 

"TRABZON'DAN MUTSUZ AYRILDIM"

Sorunuza dönecek olursak, Trabzon’da bu anlattıklarımın tam zıttıyla karşılaştım. Bu yüzden çok çok mutsuz ayrıldım. Sadece taraftarlar ve yerel basın için üzüldüm.. Onlar sezon başında takımın şampiyon olabileceğini zannediyordular. İnsanlara yalan söylememek gerekir. Ben geldiğimde asla şampiyon olacağız demedim, çünkü bu imkansızdı. Bu yüzden de ayrıldık...

"TRABZONSPOR'DA SADECE 1 MAÇ KAYBETTİM"

Biliyor musunuz Trabzon’la sadece bir maç kaybettim. Çok fazla berabere biten maç var diye insanlar memnun kalmadılar...

Hürriyet