Halilhodzic'in inadı inat !

Halilhodzic'in inadı inat !

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic'in takımlarının dirençli tavrı, Metalist Kharkiv karşısında da görüldü.

Trabzonspor’u yeniden kuran tecrübeli hocanın, çalıştırdığı takımlara aşıladığı mücadeleci yapı, bordo-mavililerde de görüldü. Halilhodzic’in öğrencileri, 90 dakika sonuçlarından maçın bitmediğini birçok kez ortaya koydu.

Trabzonspor, Avrupa Ligi’nde Ukrayna deplasmanında Metalist Kharkiv’i Papadopoulos’un uzatma dakikalarında gelen golüyle yıkarak UEFA Avrupa Ligi grubuna iyi başladı. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic’in geçmişte çalıştırdığı tüm takımlara aşıladığı bir karakteristik özelliğinin bordo-mavililere de yansıdığı görüldü. Boşnak hocanın bugüne kadar çalıştırdığı takımları, hep mücadele eden, 90 dakikanın sonuna kadar oyunu bırakmayan bir karakteristik sergiliyordu.

Bunun en son örneğine herkes, Brezilya’daki dev turnuvada tanık oldu. Dünya Kupası’nda grup aşamasında Rusya karşısında geriye düşen Cezayir Milli Takımı, oyunu bırakmamış attığı golle maça eşitlik getirerek beraberliği kurtarmıştı.  Sonrasında da turnuvayı şampiyon olarak tamamlayacak Almanya karşısındaki oyunları tüm dünyanın takdirini kazandı.

Disiplin ve sabır ön planda

Normal sürede Panzerleri durduran ve ayrıca önemli gol pozisyonları yakalayan Cezayir, uzatmaya götürdüğü maçta iki gol birden yese de mücadelesini son dakikaya kadar sürdürmüş, 120. dakikada rakip fileleri havalandırmıştı.

Vahid Halilhodzic’in Cezayir dışında, Dinamo Zagreb başta olmak üzere geçmişte çalıştırdığı pek çok takım da aynı mücadeleci kimliği sahaya yansıtmasıyla ön plana çıkmıştı. Savunma disiplinini bozmayan bu ekiplerde, maçların son bölümlerinde buldukları goller de deneyimli teknik adamın öğrencilerine aşıladığı mantalitenin sahaya yansıdığının kanıtıydı.

VAHİD HOCANIN TAKIMLARININ 80 DK SONRASI GOLLERİ

SEZON    TAKIM    GOL

2011-2014    Cezayir    11
2010-2011    D. Zagreb    12
2008-2010    Fildişi Sahili    9
2005-2006    Trabzon    12
2003-2005    Paris S.G    17

Milliyet