Hagi'den Galatasaray'ı üzecek karar

Hagi'den Galatasaray'ı üzecek karar

Galatasaray'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin oğlu Ianis Hagi, sarı kırmızılıları üzecek bir açıklama yaptı.

Galatasaray efsanesi Gheorghe Hagi ile oğluIanis Hagi, FIFA.com'a özel bir röportaj verdi. Ianis, bu röportajda oynamak istediği takımı açıkladı. 

Futbol sahnesinde artık yeni bir Hagi var. Baba Gheorghe artık teknik direktörlük ve başkanlık yaparken oğul Ianis ise adeta babasının bıraktığı yerden devam ediyor. 16 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz günlerde Viitorul Constanta A takımıyla ilk resmi maçına çıktı. Maçın 88. dakikasında babası Hagi tarafından sahaya sürülen genç oyuncu, Avrupa devlerinin de radarında.

Baba oğul Hagi'ler FIFA.com'a özel bir röportaj verdi. Gheorghe Hagi, Ianis'in daha önceden A takımla antrenmanlara çıktığını söylerken, "Onu FC Botosani karşısında sahaya sürmeye karar verdim. Adım adım A takımla oynama alışacaktır. Ne olursa olsun, o ve akademiden genç arkadaşları bizim geleceğimiz" ifadelerini kullandı. 

Ianis, ise Botosani karşısında oyuna girmesinin kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ifade ederken, "En tepeye çıkmak için ne kadar fazla çalışmak gerektiğinin fakındayım. Babamla gurur duyuyorum. Ama ben kendi yolumdan gitmeliyim. Yurt dışına çıkmaktansa Steaua Bükreş'e transfer olmak isterim. Küçüklüğümden beri onları destekliyorum " dedi. Baba Hagi, çocukların Steaua'yu çok sevdiğini ve böyle bir takımın olmasının önemli olduğu söyledi. Fakat transfer konusunda ise henüz bir gelişme olmadığını sözlerine ekledi.

Ianis ile Fiorentina, Inter ve Barcelona gibi kulüpler yakından ilgileniyor. Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal da geçen sene yaptığı açıklamada Ianis'i Galatasaray'da görmek istediğini söylemişti.