Güneş'ten Mustafa Denizli açıklaması !

Güneş'ten Mustafa Denizli açıklaması !

Şenol Güneş, savunma oyuncusu Rhodolfo ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak söz alan Brezilyalı futbolcu Rhodolfo yarın zor bir maça çıkacaklarını belirterek, "Yarın zor bir maça çıkacağız. Rakibe saygı duymalıyız. Rakibimiz, Lizbon’u deplasmanda yenmişti. Orada oynadığımız maç çok zordu. Bu maça final gibi yaklaşmalıyız. Elimizden gelen her şeyi yapacağız kazanmak için. Çok maç oynamaya alışkınım. İyi dinlenirseniz dikkatli olursanız herhangi bir sorun olmuyor" dedi.
 
'ŞAMPİYONLUK HEDEFİNE YÜRÜYEBİLİRİZ'
 
Siyah beyazlı futbolcu kulüpte iyi durumda olmaları için her imkanın bulunduğunu kaydederek, "Buradaki ortam çok iyi. Geldiğimden beri bana çok yardımcı oldular. Saha içinde elimden geleni yapıyorum. Sahip olduğumuz takımla şampiyonluk hedefine yürüyebiliriz. Ben buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
ESPRİYLE BAŞLADI
 
Rhodolfo ardından konuşan Şenol Güneş 'Rhodolfo her şeyi söyledi.Şenol Güneş oyuncunun uyumu karakteriyle iniltili. Bunu geldiği günden bu yana gösteridiği için teşekkür ederiz. Az konuştu ama önemli her şeyi anlattı. Rhodolfo maçla ilgili her şeyi söyledi, bize söz kalmadı, isterseniz basın toplantısını kapatalım?'  diyerek espriyle başladı.
 
'SÜRPRİZE İZİN VERMEK İSTEMİYORUZ'
 
Tecrübeli teknik adam sözlerini şöyle sürdürdü:
 
'Kağıt üzerinde diğer 3 takıma göre gerideydi ama oynadığı futbolla bıraktığı izler etkileyici oldu. İlginç bir takım. Savunma anlayışını çok iyi uygulayan iyi kontra atak uygulayan bir takım. Deneyim nedeniyle belki eksikleri olabilir. İyi bir maç bekliyoruz. Son maçta Lizbon'u yendiler. Rakiplerin kendisine bakışlarına bağlı olarak sürpriz çıkışları etkileyeceği oldu. Böyle bir sürprize izin vermek istemiyoruz. Onlarında matematiksel olarak şansı var. Biz burada kazanırsak, Lizbon maçında Moskava kaybetmezse çıkmayı garantileriz. Ama öncelikle bizim kazanmamız gerek. Bu hafta 3 maç oynamak durumundayız, zorlayıcı olacak ama Rhodolfo da söyledi, bunları aşacak bir takımız, umarım öyle olur. Olimpiyat stadında seryicimiz de yanımızda olursa güzel futbol izletme anlayışımızı sürdürürüz diye düşünüyorum.
 
' HER GEÇEN GÜN DAHA DA GELİŞMEYE ÇALIŞACAĞIZ'
 
Ligin iyi takımlarından biriyiz, bizim gibi Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa ve Akhisar da iyi oynuyorlar. Oyun olarak iyi şeyler yapıyoruz. Her geçen gün daha da gelişmeye çalışacağız. Bir maç kazanma ve kaybetmeyle yer değişterebiliyorsunuz. Savunmada fazla değişiklik yapmadım çünkü oturması gerekiyordu. Bazı oyuncuların dinlenmeye ihtiyaçları var, yarın olur sonra olur değişiklikler yapacağız.Umarım devreye kadar hiç maç kaybetmeden kapatırız. İdeal 11 diye bir şey yok, bunu oyuncuların çalışması değiştirir.Bu takıma geç girip devam eden oyuncular da olabilir. Sezon başı söyledim, aynısını yine söylüyorum.

‘GÖREV ALMADAN DA KATKI VERMEK LAZIM’

Veli'yi geçen hafta Ümraniye maçında düşündüm ama iyi değildi. Hiçbir oyuncuyu riskliyse sahaya sürmem. Hiçbir oyuncuyu riskli ise sahaya sürmem. Özverili sahaya çıkacak oyuncu eksik olarak sahaya çıkacaktır. Tolgay ikinci yarıda çalışmaya başlar, Veli aramıza katılmasına rağmen günbe gün takip etmemiz gerekiyor. Veli şu an rahat değil, bu tip maçlarda kadroya girmesi için hafta arası maçlar lazım. Bazen oyununuzla saha içinde, bazen kenardan katkı verirsiniz. Görev almadan da katkı vermek lazım, takım olmak böyle bir şey.
 
'TÜRK ANTRENÖRLER İÇİN BİRŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM'
 
Şenol Güneş bir basın mensubunun Mustafa Denizli'nin Galatasaray teknik direktörlük görevine gelmesiyle ilgil görüşünü sorması üzerine, 'Türk antrenörler ve Türk futbolu ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum" cevabını verdi.
 
‘HEPSİNİ AŞARSAK BÜYÜK TAKIM OLURUZ’
 
Güneş, Skenderbeu maçının ön önemli maçları olduğunun altını çizerek, "Yarın ki maç en zor maçımız. Diğer maçlara bakmıyoruz. Alınacak 3 puan hem ülke futboluna katkı yapacak bizim de gruptan çıkma şansımızı arttıracak. Hiçbir mazeret bizim kötü oyunumuza sebep gösterilemez. Kabul etmek lazım ki Başakşehir, Olimpiyat, her maç deplasmandayız. Büyük takımsanız, büyük oyuncularsanız büyük işler yapacaksınız. Küçük işlerle uğraşmak, mazeret bulmak bize yakışmaz. Hava, saha, rakip, hakem, bütün bunları aşmak lazım. Hepsini aşarsak büyük takım oluruz, daha oraya gelmedik. Stadyumun durumuyla ilgili birşey söylemek doğru değil hala devam ediyor. Hiçbir fikrim yok. Bu işlerle ilgilenmiyorum" ifadelerini kullandı.