Fenerbahçe güle oynaya gruplarda !

Fenerbahçe güle oynaya gruplarda !

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu rövanş maçında Grashoppers ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini deplasmanda da yenerek adını gruplara yazdırdı..

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk maçında 3-0 yendiği Grasshoppers'ı deplasmanda da 2-0 yenerek gruplara kaldı. Goller; Fernandao ve Stoch'tan geldi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı... Temsilcimiz, play-off eleme turunda 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Grasshoppers'ı 2-0 yendi. Galibiyet gollerini 77. dakikada Fernandao ve 84'te Stoch kaydetti.

* Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi gruplarına 4.kez katılmaya hak kazandı.Fenerbahçe önceki sezonlarda iki kez lider, bir kez 2. sırada yer almıştı.

* Fenerbahçe Avrupa Ligi eleme turundaki son dört maçını da gol yemeden kazandı (toplam dokuz gol attı).

* Fenerbahçe karşılaşma boyunca Grasshoppers kalesine 11 şut atarken 5 tanesi kaleyi buldu.

* Fenerbahçe karşılaşma boyunca 442 pas yaparken 373'ü isabetli oldu Grasshoppers ise karşılaşma boyunca 518 pas yaparken 442'si isabetli oldu.

* Fenerbahçe karşılaşma boyunca 3 kez korner kullanırken, Grasshoppers ise 7 korner kullandı.

Grasshoppers: 0 - Fenerbahçe: 1

Grasshoppers: Mall, Lüthi, Pnishi, Rhyner, Antonov, Kareem, Sigurjonsson, Gjorgjev, Andersen, Brahimi, Tabakovic  

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Salih Uçan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Alper Potuk, Stoch, Van Persie

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Danny Makkelie müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor ve temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Gruplara kalıyor.

87.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mergim Brahimi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Kafalardan seken top son olarak ceza sahası içi sağ tarafında Mehmet Topal'ın önünde kalıyor ve tecrübeli oyuncu bu topu uzaklaştırıyor.

84.DK: GOOOOOOOOLLLLL!!!!!!! Temsilcimiz Miroslav Stoch ile farkı ikiye çıkartıyor! Sağ kanattan gelişen atakta Aatif Chahechouhe pasını ceza yayı gerisindeki Mehmet Topal'a gönderiyor. Mehmet Topal çok şık bir ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında Miroslav Stoch'u topla buluşturuyor. Miroslav Stoch yerden vuruşu ile topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

81.DK: Grasshopper cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Lucas Andersen oyundan alınırken yerine Harun Alpsoy oyuna dahil oluyor.

79.DK: Alper Potuk'un şık pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topal çok sert vuruyor ancak kaleci Joel Mall gole izin vermiyor.

77.DK: GOOOOOOOLLLLL!!!!!!! Temsilcimiz Fernandao'nun golü ile öne geçiyor! Gregory Van Der Wiel'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inmeden topu yerden arka direğe doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Fernandao yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

73.DK: Temsilcimizde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hasan Ali Kaldırım oyundan alınırken yerine İsmail Köybaşı oyuna dahil oluyor.

71.DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Florian Kamberi uzak mesafeden sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

68.DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Miroslav Stoch yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

68.DK: Grasshopper cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Gubari Sherko oyundan alınırken yerine Florian Kamberi oyuna dahil oluyor.

68.DK: Temsilcimizde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan alınırken yerine Fernandao oyuna dahil oluyor.

66.DK: Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Benjamin Lüthi ortasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Jean Pierre Ryhner kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

65.DK: Fenerbahçe'de Martin Skrtel, rakibi Mergim Brahimi'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

64.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken temsilcimizin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

61.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Benjamin Lüthi ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu kafa ile karşılıyor.

60.DK: Simon Kjaer oyuna devam ediyor.

58.DK: Sarı lacivertlilerde Simon Kjaer sakatlık geçiriyor. Oyuna devam edip edemeyeceği birazdan netlik kazanacak.

56.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nikola Gjorgjev ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Savunmamızın kafa ile yumuşattığı topu son olarak kalecimiz Volkan Demirel kontrol ediyor.

53.DK: Temsilcimizde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Salih Uçan oyundan alınırken yerine Aatif Chahechouhe oyuna dahil oluyor.

51.DK: Sakatlık geçiren Salih Uçan kendisini yere bırakıyor. Muhtemelen oyuna devam edemeyecek.

49.DK: Sağ kanattan gelişen atağımızda Gregory Van Der Wiel ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak yerden seken top doğrudan kaleci Joel Mall'in kucağına gidiyor.

47.DK: Grasshopper'da Jean Pierre Ryhner, rakibi Salih Uçan'a yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Grasshopper'ın vuruşu ile başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Danny Makkelie ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

43.DK: Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Salih Uçan rakibini geçmek isterken topu kaybediyor. Boşta kalan top ceza yayı içerisinde Robin Van Persie'nin önünde kalıyor. Golcü oyuncu vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

43.DK: Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Alper Potuk yerden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

42.DK: İlk yarıda son dakikalara girilirken temsilcimizin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

39.DK: Topla birlikte sol kanattan hareketlenen Nemanja Antonov ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Haris Tabakovic vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

38.DK: Temsilcimiz mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamıyor. Sol kanattan gelişen atakta Hasan Ali ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa Robin Van Persie sol ayağı ile vuruyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

34.DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe kontra atağında Alper Potuk, rakibi Alban Pnishi'den sıyrılırken yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Grasshopper'dan Alban Pnishi sarı kart görüyor.

32.DK: Ceza yayı sol çaprazına sokulan Miroslav Stoch yerden vuruşunu yapıyor ancak bu şut çok etkisiz kalıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

30.DK: Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Miroslav Stoch ara pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Robin Van Persie'ye gönderiyor. Robin Van Persie topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

27.DK: Letzigrund'da çok sayıda Fenerbahçe taraftarı mücadeleyi takip ediyor.

24.DK: Sol kanattan gelişen atağımızda Hasan Ali ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu Robin Van Persie'den önce karşılıyor.

21.DK: Sarı lacivertlilerde savunmada görev yapan Martin Skrtel kısa süreli sakatlık geçiriyor.

20.DK: Sağ kanattan gelişen Grasshopper atağında Runar Sigurjonsson ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunmamız bu topu karşılıyor.

17.DK: Ev sahibi Grasshopper kısa paslarla yarı sahamızda organize olmaya çalışıyor.

14.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

10.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mergim Brahimi ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak bu topu savunmamız kafa ile karşılıyor.

7.DK: Temsilcimiz kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

3.DK: Orta dairenin biraz ilerisinden kullanılan serbest vuruşta Mehmet Topal ceza sahasına doğru dolduruyor ancak kaleci Joel Mall, Robin Van Persie'den önce çıkıyor ve bu topu yumrukları ile uzaklaştırıyor.

1.DK: Müsabaka temsilcimizin vuruşuyla başlıyor.

- Grasshopper'da ise eksik oyuncu bulunmuyor.

- Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Uygar Mert Zeybek ve Josef De Souza'nın yanı sıra 30 Eylül'e kadar Avrupa maçlarında cezalı olan Volkan Şen forma giyemeyecek.

- Kanaryalar daha önce İsviçre temsilcileri ile 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederken kaydettiği 9 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü.

- Temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Grasshopper ile tarihindeki 2. resmi maçına çıkıyor.

- Ev sahibi Grasshopper, 5. Haftası geride kalan İsviçre Süper Liginde topladığı 6 puan ile 6. sırada yer alıyor.

- Sarı lacivertliler Spor Toto Süper Ligin ilk haftasına deplasmanda Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olarak başladı.

- İstanbul'da oynanan ilk maçta temsilcimiz rakibini 4. dakikada Aatif Chahechouhe, 72 ve 90. dakikalarda Stoch'un kaydettiği goller ile 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

- Letzigrund Stadyumu'nda oynanacak müsabakada Hollanda Futbol Federasyonu'ndan hakem Danny Makkelie düdük çalacak.

- UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Grasshopper'a konuk oluyor.

İLK 11'LER

Grasshoppers: Mall, Antonov, Pnishi, Rhyner, Sigurjonsson, Andersen, Brahimi, Lüthi, Gjorgjev, Tabakovic, Kareem

Fenerbahçe: Volkan, Skrtel, Kjaer, Van der Wiel, Hasan Ali, Ozan, Mehmet Topal, Salih, Alper, Stoch, Van Persie

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda 3-0 kazandığı maçın rövanşında İsviçre’nin Grasshoppers takımıyla bu akşam deplasmanda karşı karşıya geliyor. Zürih’teki Letzigrund Stadı’nda oynanacak müsabakada Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.