''Görüştüğüm takımlar var''

''Görüştüğüm takımlar var''

Sadi Tekelioğlu, "Gönlüm burada kalmaktan yana. Olmazsa görüştüğüm takımlar da var" dedi.

Trabzonspor Gençlik Geliştirme Koordinatörü Sadi Tekelioğlu, kulüple sözleşmesinin sona ereceğini söyledi, "Gönlüm burada kalmaktan yana. Olmazsa görüştüğüm takımlar da var" dedi.

Bordo mavili kulüpte sezon başında teknik sorumlu Şota Arveladze ile yolların ayrılmasının ardından takımın başına geçip görev yaptığı 7 maçta 10 puan toplayan Sadi Tekelioğlu, DHA’ya (Doğan Haber Ajansı) özel açıklamalarda bulundu. 30 Mayıs’ta kulüp ile olan sözleşmesi sona ereceğini hatırlatan Sadi Tekelioğlu, şunları söyledi:

“Gelecek hafta yönetimle görüşecepiz. Gönlüm tabi ki Trabzonspor’ da kalmaktan yana. Yönetimle görüşüp kendimize bir yol çizeceğiz. Onlar ne düşünüyor, biz ne düşünüyoruz bunları oturup konuşacağız.”

“BAŞKA TAKIMIN ALTYAPISINDA ÇALIŞMAM”

Türkiye’de Trabzonspor’un dışında hiçbir takımın altyapısında görev yapmayacağını söyleyen Sadi Tekelioğlu, şöyle devam etti:

“Yıllar önce altyapı işini noktalamış, profesyonel yaşama atılmıştım. Trabzonspor çağırınca, altyapısına güvendiğim ve yukarıya oyucular vereceğimize inandığım için gelmiştim. Trabzonspor’dan ayrılırsam kesinlikle profesyonel takım çalıştırırım. Bu yönde görüştüğümüz kulüplerde var ama ben Trabzonspor’u bekliyorum. Yapacağımız görüşme sonrası geleceğe yön vereceğiz.”

“ERSUN YANAL KARARI İSABETLİ OLDU”

Trabzonspor’un teknik direktör konusunda tercihini Ersun Yanal’dan yana kullanmasına olumlu baktığını ifade eden Sadi Tekelioğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ersun Yanal, Türkiye’nin en iyi yerli teknik adamıdır. Kendisini kanıtlamış, Gençlerbirliği’ nin başında Avrupa Kupaları’na katılma hakkı yakalamış, Türkiye Ligi’nde şampiyonluğu olan başarılı bir arkadaşımız. Güzel işler başaracağına inanıyorum. Bizim devam edip etmeyeceğimiz çok önemli değil ama Ersun Yanal isminin doğru karar olduğuna inanıyorum.

“KÖTÜ TABLONUN NEDENİ İDARİ SORUNLAR”

Trabzonspor’un kötü bir sezon geçirme nedeninin idari sorunlardan kaynaklandığını kaydeden Tekelioğlu, bu konuda da şöyle konuştu:

“Trabzonspor sezona sıkıntılı başladı. Bütün hadise aslında buydu. Yoksa sezon başında oyuncu kalitesi olarak Trabzonspor’un iyi bir kadroya sahip olduğunu düşünüyorum. Sonradan takımdan ayrılanlar oldu, olumsuzluklar yaşandı. Teknik açıdan takımda bir sorun olduğunu kabul etmiyorum. Sonradan içeride idari sorunlar yaşandı. Bu kadro bu duruma düşecek bir yapıda değildi. İnşallah Trabzonspor bir daha böyle bir sezon yaşamaz.”

“EN AZ 5 OYUNCUYU A TAKIMDA GÖRECEĞİZ”

Genç oyuncuların kademeli olarak takıma kazandırılması gerektiğini söyleyen Tekelioğlu, şöyle devam etti:

“Ben her zaman genç oyuncuların arkasında durdum. Türkiye’nin en yetenekli genç oyuncuları Trabzonspor’dadır. Son haftalarda gençlerin sıkıntılı bir ortamda oynadığı futbola bakılarak yorum yapmamak gerekir. 1-2 gencin oynadığı dönemlerde her zaman başarılı oldular. 5-6 genç oyuncunun psikolojisi bozulmuş bir takımda başarılı olma şansları zaten yoktur. Ama 2-3 genci bir arada oynatırsanız, 3-5 yıl sonra altyapıdan yetişen en az 5 oyuncuyu Trabzonspor’da göreceğimize inanıyorum.”

“HERKESİN GÖZÜ TRABZONSPOR’UN ALTYAPISINDA”

Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor’un altyapısının her kategorisinde başarılı oyuncuların bulunduğunu belirtirken de şöyle dedi:

“Ben kulüpte olsam da olmasam da Ersun hoca ile bunları paylaşacağım. Bu çocuklar yazık edilmemeli. Herkesin gözü bizim altyapıdaki genç oyuncularımızda. Bizim bu gençleri Trabzonspor’da daha çok görmemiz lazım. Yeni yapılanmada şans bulamayacak genç oyuncular olursa bunları elimizden çıkarmayız, başka takımlara kiralarız. Bunlar 18 yaşında çocuklar. İlk yıllarında hemen Trabzonspor’da oynayacaklar diye bir şey yok. Ama bu gençleri elimizden çıkarmamak gerekiyor.”

“ABDÜLKADİR’İN ÖNÜNDE ÇOK ZAMAN VAR”

UEFA’nın, ‘Türk Messi’ yakıştırması yaptığı Abdülkadir Ömür ile ilgili de konuşan Tekelioğlu, son olarak, “Abdülkadir, Süper Lig’de bu sezon forma şansı bulamadı. Daha 17 yaşında ve önünde çok zaman var. Sezon başında takımla kampa giderse, yeni sezonda A takımda forma giyecek olgunluğa ulaşır” dedi.

PERSONEL KADROSUNDA YENİLİK

Bu arada Trabzonspor yönetiminin birçok konuda tam yetki verdiği teknik direktör Ersun Yanal’ın kulüp bünyesinde görev yapan fizyoterapist, kondisyoner, diyetisyen, malzemeci ve masör kadrosunda değişiklik yapmayı düşündüğü öğrenildi. Başkan Muharrem Usta da daha önce yaptığı açıklamada, yeni sezonda futbolcuların beslenme, antrenman öncesi ve sonrası gibi konularını yakından takip edeceklerini ve titiz davranacaklarını söylemişti. Yanal’ın bu konu ile ilgili görüşlerini yakın zamanda Başkan Usta’ya ileteceği belirtildi.