Galatasaray şampi...

Galatasaray şampi...

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan dev derbide Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Yasin Öztekin ve 80. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Bu sonucun ardından ligde son hafta öncesi lider Galatasaray 76 puana yükseldi, 3. sıradaki Beşiktaş ise 66 puanda kalarak yerini sabitledi. 2. sıradaki Fenerbahçe'nin ise bir maç eksiğiyle 70 puanı bulunuyor.

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

GALATASARAY

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı ağırlayan lider Galatasaray, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçının ilk 11'inde 2 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı kart cezası nedeniyle Gençlerbirliği maçında oynayamayan kaleci Fernando Muslera, derbi maçta Sinan Bolat'tan formayı geri alırken, Gençlerbirliği müsabakasına ilk 11'de başlayan bir diğer isim olan Umut Bulut'un yerine ise Hamit Altıntop görev aldı. Sarı-kırmızılı ekipte tedavisi devam eden Chedjou ise bu karşılaşmada da oynayamadı.

Hamit Altıntop ve Selçuk İnan derbiye yetiştirildi

Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş karşısında oynayıp oynayamayacakları şüpheli olan Selçuk İnan ve Hamit Altıntop, sağlık heyetinin yoğun çalışması sonrası maça yetiştirildi. Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasında sakatlık yaşayan iki oyuncu, ancak dün gerçekleştirilen son antrenmanda takımla birlikte çalışabilirken, son yapılan kontrollerinden olumlu sonuç çıkmasının ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

Tribünlerde dev koreografi

Galatasaraylı taraftarlar, Beşiktaş derbisinde tribünlerde dev bir koreografi sergiledi. Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluk yolundaki en büyük engeli olan derbi öncesi gerçekleştirilen koreografi, tüm tribünleri kapsadı. Açılan dev pankartta sarı-kırmızılı takımın olası 20. şampiyonluğunu simgeleyen dört yıldız bulunurken, "Herkes rütbesini bilecek. Galatasaray karşısında önünü ilikleyecek" yazısı yer aldı. Tüm tribünlerde açılan kartonlarla ise "Selam dur" yazısı ortaya çıkarıldı.

TT Arena'da tanıdık isimler

Sarı-kırmızılı ekibin eski futbolcuları Arda Turan, Tomas Ujfalusi ve Ali Faryd Mondragon, Beşiktaş derbisini statta izledi. İspanya'da Atletico Madrid forması giyen Arda Turan, La Liga 'da maçların tamamlanmasının ardından soluğu İstanbul'da alırken, eski takımının şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Beşiktaş müsabakasını da statta takip etti. Galatasaray'da hem futbolculuk hem de sportif direktörlük görevleri üstlenen Tomas Ujfalusi de bu önemli maçta eski takımını tribünden desteklenler arasında yer aldı.

Ali Faryd Mondragon'a plaket

Sarı-kırmmızılı ekipte 6 sezon kalecilik yapan Kolombiyalı file bekçisi Ali Faryd Mondragon da derbi maçı statta izleyen tanıdık isimler arasında yer aldı. Maç öncesi kendisine plaket verilen Mondragon, iki oğluyla birlikte sahaya inerken, tribünleri gezerek taraftarları da selamladı. Öte yandan, Fransa'nın Saint Etienne takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç de derbi maçı Türk Telekom Arena'dan izledi.

Türk Telekom Arena doldu

Galatasaray-Beşiktaş derbisi, Türk Telekom Arena'nın bu sezon en kalabalık gününe sahne oldu. Sezon başından beri stadını doldurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinde taraftarının tam desteğini aldı. Beşiktaş seyircisinin yer almadığı maçta, rakip takım taraftarları için ayrılan bölüm de Galatasaray taraftarlarına açılırken, stadın büyük oranda dolduğu gözlendi. Ligde son oynanan Gençlerbirliği karşılaşmasını izleyen 37 bin 105 kişi, bu sezonki taraftar rekoru olarak duyurulurken, Beşiktaş derbisinde resmi sayının çok daha yüksek olması bekleniyor.

Taraftardan uğurlama

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Beşiktaş derbisi öncesi futbol takımını Florya Metin Oktay Tesisleri'nden uğurladı. Tesis önünde toplanan taraftarlar, tezahüratlar yaparak takımlarına destek verirken, Galatasaray'ı taşıyan otobüsü çıkışta alkışlarla Türk Telekom Arena'ya yolcu etti.

Abdurrahim Albayrak'dan servise devam

Galatasaray Kulübü yöneticisi Abdurrahim Albayrak, sahibi olduğu firmanın midibüsleriyle taraftarları Türk Telekom Arena'ya taşımaya Beşiktaş derbisinde de devam etti. Albayrak'ın şirketine ait araçlar, Bakırköy, Mecidiyeköy ve Seyrentepe'den stada servis yaparak taraftarları taşıdı. Özellikle Seyrantepe'den stada gelen metronun uzun süredir çalışmaması nedeniyle sıkıntı yaşanırken, şampiyonluk yarışında büyük önem taşıyan Beşiktaş derbisinde de servis uygulamasına devam edildi.

BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'deki derbide deplasmanda Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş, son maçına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Slaven Bilic, geçen hafta Torku Konyaspor ile yaptıkları maçın kadrosundan Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek'i yedeğe çekerken, sakatlığı bulunan Ramon Motta ise karşılaşmanın kadrosunda bulunmadı. Bu oyuncuların yerine savunmada Serdar Kurtuluş'a görev veren Bilic, orta alanda ise Kerim Frei ve Atiba Hutchinson'ı oynattı.

Slaven Bilic'in kadrosu

Galatasaray derbisine savunmada Serdar Kurtuluş, Atınç Nukan, Sivok ve Opare ile başlayan Beşiktaş'ta orta sahada Kerim Frei, Necip Uysal, Hutchinson, Tolgay Arslan ve Sosa görev alırken, forvette ise Demba Ba forma giydi. Siyah-beyazlı takımda Olcay ve Mustafa'nın yanı sıra Cenk Gönen, Oğuzhan Özyakup, Franco, Ersan Adem Gülüm ve Cenk Tosun yedek kulübesinde bulundu.

Gökhan Töre ve Ramon Motta kadroda yok

Beşiktaş'ta Gökhan Töre ve Ramon Motta, Galatasaray derbisinin kadrosunda yer almadı. Gökhan ve Motta, sakatlıkları nedeniyle derbi maçta forma giyemedi. Siyah-beyazlı takımda sakat olan kaleci Tolga Zengin ile Veli Kavlak ve İsmail Köybaşı da maçın kadrosunda bulunmadı.

Galatasaraylı taraftarlar Demba Ba ile fotoğraf çektirdi

Galatasaraylı taraftarlar maç öncesinde Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Demba Ba ile fotoğraf çektirdi. Siyah-beyazlı taraftarların ısınmak için sahaya çıktığı sırada, yakın tribünlerde oturan taraftarların olduğu bölümden geçen Demba Ba, taraftarların isteği üzerine sarı-kırmızılılarla poz verdi. Öte yandan siyah-beyazlı takımı, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden maç için hareket ettiği sırada az sayıda taraftarı uğurladı.

GALATASARAY: 2 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Telles, Melo, Hamit Altıntop, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Sneijder, Burak Yılmaz
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Beşiktaş: Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Hutchinson, Tolgay Arslan, Sosa, Demba Ba
Teknik Direktör: Slaven Bilic

Goller: Dk. 11 Yasin Öztekin, Dk. 80 Wesley Sneijder (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 33 Demba Ba (Beşiktaş)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Hüseyin Göçek derbinin son düdüğünü çalıyor. Galatasaray sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı iki gol ile geçmeyi başarıyor.

90. DK: Galatasaray takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Wesley Sneijder oyundan alınırken, yerine Emre Çolak oyuna dahil oluyor.

90. DK: Galatasaray takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hamit Altıntop oyundan alınırken, yerine Olcan Adın oyuna dahil oluyor.

90. DK: Hakem Hüseyin Göçek derbinin sonunda 4 dakikalık ek süre ilave ettiğini işaret ediyor.

88. DK: Mustafa Pektemek sağ kanatta rakibi Hakan Balta'ya faul yapıyor. Galatasaray takımı serbest atış kullanıyor.

87. DK: Sağ kanatta Daniel Opare'nin hava topunda rakibi Umut Bulut'a yapmış olduğu müdahaleyi hakem Hüseyin Göçek faul olarak değerlendiriyor.

86. DK: Sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei son çizgiye doğru inip ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Ancak arka direkte hiç bir takım arkadaşı bulunmuyor.

83. DK: Beşiktaş takımında son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Demba Ba oyundan alınırken, yerine Cenk Tosun oyuna dahil oluyor.

80. DK: Golün gelişiminde Selçuk İnan'ın asisti bulunuyor.

80. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Wesley Sneijder ile farkı ikiye çıkarıyor. Ceza sahasının dışında sağ tarafta topla buluşan Hamit Altıntop şutunu kaleye göndermek istiyor. Ancak top Beşiktaş savunmasından sekip ceza sahası yayının üzerinde bulunan Selçuk İnan'a geliyor. Selçuk İnan topu takım arkadaşı Wesley Sneijder'e bırakıyor. Wesley Sneijder ceza sahası yayının üstünden düzgün bir vuruşla topu kaleci Günay Güvenç'in yanından ağlarla buluşturmayı başarıyor.

78. DK: Hakem Hüseyin Göçek Jose Sosa'dan sonra ardından Yasin Öztekin'e de sarı kartını gösteriyor.

78. DK: Jose Sosa ile Yasin Öztekin arasındaki gerginlik sonrasında hakem Hüseyin Göçek Jose Sosa'ya sarı kartını gösteriyor.

77. DK: Beşiktaş takımında ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Tolgay Arslan oyundan alınırken, yerine Mustafa Pektemek oyuna dahil oluyor.


75. DK: Beşiktaş takımı köşe atışı sonrasında topu rakip yarı alanda kaptırıyor. Hamit Altıntop topu kaptıktan sonra yaklaşık 45 metre topu sürüyor. Az adamla yakalanan Beşiktaş savunması geri dönmeye çalışıyor. Hamit Altıntop pasını sağ tarafa aktarıyor. Sağ tarafta bulunan Wesley Sneijder ceza sahasına girdikten sonra şutunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak top savunmadan kornere gidiyor.

74. DK: Beşiktaş takımı sol kanatta köşe atışı kazanıyor. Oğuzhan Özyakup topun gerisine geliyor. Ön direğe doğru ortasını yapıyor. Savunmada bulunan Selçuk İnan topu kafayla karşılamayı başarıyor.

72. DK: Orta alanda topla buluşan Hamit Altıntop sağ kanattan pasını Umut Bulut'a gönderiyor. Umut Bulut ceza sahasına girmeden şutunu kaleye göndermek istiyor. Ancak top Beşiktaş savunmasından geri geliyor.

70. DK: Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın bu dakikalarda üstünlüğü bulunuyor. Beşiktaş baskısını giderek arttırıyor.

65. DK: Galatasaray takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Burak Yılmaz oyundan alınırken, yerine Umut Bulut oyuna dahil oluyor.

64. DK: Oğuzhan Özyakup ceza sahasının önünde kaleye şut atmak için açı arıyor. Ancak uygun açıyı bulamayınca Demba Ba'ya pasını aktarıyor. Demba Ba önünde savunma olmasına rağmen şutunu çekiyor. Top üstten auta gidiyor.

63. DK: Sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder kendi çabasıyla rakip kaleye sokulduktan sonra şutunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak top üstten auta gidiyor.

62. DK: Tolgay Arslan'ın pasında topla buluşan Demba Ba ofsayt pozisyonuna yakalanıyor.

61. DK: Beşiktaş takımı sağ kanatta serbest atış kazanıyor. Topun gerisine gelen Jose Sosa ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte bulunan Tomas Sivok topu kafayla içeri doğru indiriyor. Önce boşta kalan topu Atınç Nukan takip edip kaleye gönderiyor. Daha sonra savunmadan seken topu Necip Uysal tamamlamak istiyor. Savunma iki kez hamle yapıp tehlikeyi uzaklaştırıyor.

59. DK: Felipe Melo rakibi Kerim Frei'ya faul yapıyor. Kararı beğenmeyen Felipe Melo topu yere vurunca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

58. DK: Sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei rakip kaleye doğru sokulduktan sonra pasını Demba Ba'ya çıkarıyor. Demba Ba önünde savunma olmasına rağmen şutunu kaleye gönderiyor. Kaleci Fernando Muslera topu çıkarıyor. Ancak top sekiyor. Demba Ba bir kez daha vuruyor. Fernando Muslera tekrar kurtarmayı başarıyor.

56. DK: Felipe Melo rakip yarı alanda rakibi Daniel Opare'ye yaptığı müdahaleyi hakem Hüseyin Göçek faul olarak değerlendiriyor.

53. DK: Felipe Melo savunmada ceza sahasının içinde topu saklamak isterken Demba Ba araya girip pasını aktarıyor. Topla buluşan Tolgay Arslan Semih Kaya'dan sıyrılıp sağ çaprazdan şutunu kaleye gönderiyor. Ancak Fernando Muslera topu kurtarmayı başarıyor.

50. DK: Ceza sahası dışında topa sahip olan Kerim Frei şutunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak Hakan Balta'dan seken top köşe atışına dönüşüyor.

50. DK: Yedek kulübesinde yan hakeme itiraz eden Olcan Adın sarı kart görüyor. Son hafta Çaykur Rizespor deplasmanında cezalı duruma düşüyor.

49. DK: Beşiktaş takımı sağ kanattan yükleniyor. Sağ tarafta topla buluşan Oğuzhan Özyakup çizgiye inmeden ortasını içeri gönderiyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba altıpasın önünden şutunu çekiyor. Ancak savunma dengesini bozduğu için top üstten auta gidiyor.

49. DK: Rakip yarı alanda Burak Yılmaz rakibi Tomas Sivok'a yapmış olduğu müdahaleyi hakem Hüseyin Göçek faul olarak değerlendiriyor.

48. DK: Beşiktaş takımında sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei ceza sahasına girmeden ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Yakın direkte bulunan Fernando Muslera topa sahip oluyor.

47. DK: Orta alanda Felipe Melo sağ kanada uzun bir pas gönderiyor. Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahasına girmeden ortasını içeri gönderiyor. Ancak kaleci Günay Güvenç topa sahip oluyor.

46. DK: Beşiktaş takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Kurtuluş oyundan alınırken, yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oluyor.

46. DK: Hakem Hüseyin Göçek derbinin ikinci yarısını başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya konuk ekip Beşiktaş başlıyor.


45. DK: Hakem Hüseyin Göçek ilk 45 dakikanın son düdüğünü çalıyor. Derbinin ilk yarısında Galatasaray, Beşiktaş karşısında üstünlüğünü koruyor.

45. DK: Beşiktaş takımında sağ kanatta topla buluşan Jose Sosa son çizgiye inip ortasını içeri gönderiyor. Ancak kaleci Fernando Muslera topa çıkıyor ve sahip oluyor.

45. DK: Alex Telles sol kanatta rakibi Jose Sosa'ya faul ile durduruyor. Beşiktaş takımı sağ kanattan serbest atış kazanıyor.

42. DK: Orta alanda kazanılan serbest atış çabuk kullanılıyor. İleride topla buluşan Jose Sosa rakip kaleye doğru sokulduktan sonra ceza sahasına girmeden şutunu çekiyor. Ancak top kalenin yanından auta gidiyor.

42. DK: Burak Yılmaz rakip yarı alanda topu kapmak isterken Daniel Opare'ye sert bir hareket yapıyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor.

39. DK: Ceza sahası yayının gerisinden kazanılan serbest atışta topun gerisine gelen Selçuk İnan şutunu kaleye gönderiyor. Barajın yanından geçen top yerden sekiyor ve kalenin yanından doğrudan auta gidiyor.

38. DK: Hava topu mücadelesinde Necip Uysal rakibi Hamit Altıntop'a sert bir müdahalede bulunuyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor. Galatasaray takımı tehlikeli noktadan serbest atış kazanıyor.

38. DK: Galatasaray takımında sol kanatta topla buluşan Alex Telles ceza sahasına girmeden ortasını içeri doğru gönderiyor. Beşiktaş savunmasında Atınç Nukan topu kafayla karşılamayı başarıyor.

37. DK: Ceza sahası yayının gerisinden kazanılan serbest atışta topun başına geçen isim Jose Sosa oluyor. Jose Sosa'nın kaleye doğru gönderdiği şut barajdan geri geliyor.

36. DK: Felipe Melo ceza sahası ön çizgisinde rakibi Tolgay Arslan'a müdahalede bulunuyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor. Beşiktaş tehlikeli bir noktadan serbest atış kazanıyor.

33. DK: Demba Ba oyun durduktan sonra topa vurduğu için hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor. Sarı kart sınırında bulunan Demba Ba son hafta oynanacak lig maçında cezalı duruma düşüyor.

32. DK: Galatasaray takımı etkili geliyor. Sol kanatta topla buluşan Alex Telles ceza sahasına girmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte topla buluşan Yasin Öztekin altıpasın gerisinden vuruşunu yapıyor. Ancak top üstten auta gidiyor. Galatasaray takımı net bir pozisyondan yararlanamıyor.

30. DK: Beşiktaş takımında sol kanatta topla buluşan Kerim Frei pasını Tolgay Arslan'a aktarıyor. Tolgay Arslan ceza sahasına girmeden şutunu kaleye göndermek istiyor. Ancak savunmadan seken top köşe atışına dönüşüyor.

27. DK: Beşiktaş takımı sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Topun arkasına geçen Jose Sosa ön direğe doğru ortasını gönderiyor. Galatasaray savunmasında bu kez Hakan Balta kafayla karşılamayı başarıyor.

26. DK: Beşiktaş takımı sağ kanattan Daniel Opare ile taç atışı kullanıyor. Ceza sahası dışında topla buluşan Tolgay Arslan kaleye doğru şutunu gönderiyor. Ancak Semih Kaya'dan seken top köşe atışına dönüşüyor.

24. DK: Rakip ceza sahasının önünde topu kontrol etmek isteyen Kerim Frei'ın eline çarpan top sonrası hakem Hüseyin Göçek çift vuruşu işaret ediyor.

23. DK: Beşiktaş sağ kanattan yükleniyor. Topla buluşan Jose Sosa ceza sahasına girmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Arka direkte Kerim Frei'den önce Sabri Sarıoğlu kafayı vuruyor. Galatasaray savunmasını rahatlatıyor.

20. DK: Beşiktaş takımı sol kanattan serbest atış kazanıyor. Topun gerisine gelen Jose Sosa ortasını penaltı noktası üzerine doğru yapıyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Demba Ba kafa vuruşunu yapıyor. Ancak top yan direkten geri geliyor. Beşiktaş için şanssız bir an yaşanıyor.

19. DK: Hava topu mücadelesinde Atiba Hutchinson topu önüne doğru indirmek istiyor. Ancak Alex Telles'in müdahalesini hakem Hüseyin Göçek faul olarak değerlendiriyor.

17. DK: Beşiktaş takımında Daniel Opare sol kanattan Demba Ba'ya uzun bir pas gönderiyor. Ancak Demba Ba ofsaty pozisyonuna yakalanıyor.

16. DK: Beşiktaş takımı sol kanattan yükleniyor. Jose Sosa sol çaprazdan ortasını içeri doğru gönderiyor. Ancak Demba Ba'ya doğru gelen topa Galatasaray savunması müdahale etmeyi başarıyor.

14. DK: Orta alanda Demba Ba rakibi Felipe Melo'ya müdahalede bulunuyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor.

11. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin'in attığı gol ile derbide öne geçiyor. Orta alanda topla buluşan Yasin Öztekin rakip kaleye doğru topu sürdükten sonra ceza sahasına girmek üzereyken şutunu kaleye gönderiyor. Kaleci Günay Güvenç topu ilk hamlede kurtarmayı başarıyor. Ancak kaleciden seken topu takip eden Yasin Öztekin penaltı noktasının gerisinden bir kez daha şutunu kaleye gönderiyor. Boş kaleye doğru giden top ağlarla buluşuyor.

9. DK: Ceza sahası dışında topla buluşan Jose Sosa pas atacak arkadaşını arıyor. Ancak uygun açıyı bulduktan sonra ceza sahasına girip şutunu kaleye doğru gönderiyor. Galatasaray savunmasında bulunan Semih Kaya'dan seken top köşe atışına dönüşüyor.

7. DK: Galatasaray sol kanattan yükleniyor. Alex Telles sol çaprazda pasını Selçuk İnan'a doğru gönderiyor. Selçuk İnan ceza sahası içinde topla buluştuktan sonra geriye doğru Yasin Öztekin'e topu çıkarıyor. Yasin Öztekin şutunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak top Tomas Sivok'tan geri geliyor.

6. DK: Ortasaha dairesinin hemen üstünde Felipe Melo hava topuna yükselirken rakibi Jose Sosa'ya faul yapıyor.Faul atışını Beşiktaş takımı kullanıyor.

4. DK: Yasin Öztekin sağ kanatta Jose Sosa'dan sıyrılmak isterken yerde kalıyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor.

3. DK: Galatasaray sağ kanattan köşe atışı kazanıyor. Köşe atışını kullanmak için topun başına geçen Selçuk İnan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Ön direkte topla buluşan Semih Kaya vuruşunu kaleye doğru gönderiyor. Ancak Beşiktaş savunmasında bulunan Atınç Nukan'a çarpan top tekrar köşe vuruşuna dönüşüyor.

2. DK: Orta alanda Felipe Melo rakibi Demba Ba'dan topu kurtarmak isterken yerde kalıyor. Hakem Hüseyin Göçek pozisyonu faul olarak değerlendiriyor.

1. DK: Hakem Hüseyin Göçek derbinin ilk düdüğünü çalıyor. Mücadeleye ev sahibi ekip Galatasaray başlıyor.


İLK 11'LER
 
Beşiktaş: Günay, Serdar, Sivok, Atınç, Opare, Kerim Frei, Atiba, Tolgay, Necip, Sosa, Demba Ba
 
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Yasin, Burak

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta maçında şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan lider Galatasaray ile üçüncü sıradaki Beşiktaş kozlarını paylaşıyor.
 
Ev sahibi Galatasaray, derbiyi kazanıp şampiyonluk yolunda son virajı kayıpsız dönmenin hesaplarını yaparken; Beşiktaş maçtan galibiyetle ayrılıp, ikincilik umutlarını son haftaya taşımak istiyor. Dev derbi, haftaya ikinci sırada giren Fenerbahçe'yi de çok yakından ilgilendiriyor.

Dev maçı SPOR3.COM'DAN canlı anlatımla takip edebilirsiniz...
 
Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak zorlu maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Kemal Yılmaz yapacak. Koray Gençerler ise dördüncü hakem olarak görev  yapacak.

İLK 11'LER
 
Beşiktaş: Günay, Serdar, Sivok, Atınç, Opare, Kerim Frei, Atiba, Tolgay, Necip, Sosa, Demba Ba
 
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Yasin, Burak

DERBİ ÖNCESİ ÇİFTE MÜJDE

Derbi öncesi Galatasaray'a Selçuk İnan ve Hamit Altıntop'tan olumlu haber geldi.

Sakatlıkları geçen iki oyuncu takımla birlikte antrenmana katıldı.

Son çalışmada derbi hazırlıklarına katılan Selçuk İnan ve Hamit Altıntop, Hamzaoğlu'nun görev vermesi halinde Beşiktaş derbisinde forma giyebilecek.

Selçuk İnan, Gençlerbirliği maçında sakatlanmış ve oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Deneyimli oyuncuya yoğun bir tedavi programı uygulandı ve derbiye yetiştirildi. Hamzaoğlu ile görüşen Selçuk İnan, şampiyonluğu etkileyecek maçta sahada olmak istediğini iletti. Hamzaoğlu da son antrenmanda iyi bir performans sergileyen Selçuk'u kamp kadrosuna aldı.

HAMİT YEDEK KULÜBESİNDE
Gençlerbirliği maçında Selcuk'un yerine oyuna giren Hamit Altıntop da sakatlanmıştı. Deneyimli oyuncuya da uygulanan program sonucu iyi duruma getirildi. Hamit Altıntop'un maça yedek kulübesinde başlaması bekleniyor.

CHEDJOU YOK!
Sakatlığı geçen ancak fiziksel olarak hazır duruma gelmeyen Chedjou ise Beşiktaş derbisinde sahadaki yerini alamayacak. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, savunmada Semih Kaya-Hakan Balta ikilisini bozmayacak.

GÖKHAN TÖRE ŞOKU

Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş Gökhan Töre'den gelen haberle sarsıldı. Yapılan kontroller sonrasında kulüp doktorları tarafından Slaven Bilic'e oynayamaz raporu verildi ve Gökhan Töre evine gitti. Kamp kadrosundan çıkarıldı.

Türk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray derbisi öncesi Beşiktaş'ta Gökhan Töre şoku yaşanıyor.
 
LigTV'de yayınlanan Maraton programında Siyah-Beyazlı takımda yaşanan son gelişmeleri aktaran LigTV muhabiri Atakan Kurt, "Geçen hafta hastalığı nedeniyle grip olduğu için Gökhan Töre forma giyememişti. Ve bu defa Gökhan Töre'nin dizi şiştiği için, dizinde sıvı olduğu için. Yapılan kontroller sonrasında kulüp doktorları tarafından Slaven Bilic'e oynayamaz raporu verildi ve Gökhan Töre evine gitti. Kamp kadrosundan çıkarıldı. Yarınki Galatasaray derbisinde takımdaki yerini alamayacak, ilk 11'de forma giyemeyecek" dedi.