BUNUN KADIKÖY'Ü DE VAR !

BUNUN KADIKÖY'Ü DE VAR !

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme play-off ilk maçında Spartak Moskova’ya Rusya'da 2-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme play-off ilk maçında Spartak Moskova’ya Rusya'da 2-1 mağlup oldu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya konuk oldu. 3. ön eleme turunda Romanya'nın Vaslui ekibini saf dışı bırakan Sarı Kanarya, Rusya'daki mücadelede Devler Ligi'nin kapısını aralayacak bir skor almayı hedefliyordu.

MAÇTAN MÜTHİŞ GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN..

Kocaman, sezonun en önemli mücadelesi olarak görüğü karşılaşmaya defansif bir kadroyla çıkarken, Alex, Krasic ve Caner'i yanında oturttu, orta sahayı Cristian, Mehmet Topal ve Mehmet Topuz'u oynatırken, sağ bekte Gökhan, sol bekte ise Hasan Ali oynadı. Yobo ise bu sezon ilk kez Fenerbahçe formasıyla Moskova'da tanıştı.

Mücadeleye kanatları kullanarak başlayan ev sahibi yan toplarada birkaç tehlike yarattı ama Mert ve defans bunlarda başarılıydı. Temsilcimiz ise Kuyt ve Sow ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda kalesini iyi savunan Fenerbahçe, istediği oyunu da rakibine kabul ettirmeyi başardı.

İkinic yarıda ise ilk önemli fırsatı biz yakaladık. 52. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya çok iyi yükselen Cristian'ın kafa vuruşunda kaleci Dycan adeta uzadı ve golü önledi. Ardından da golü kalemizde gördük. Soldan Kombarov'un içeri çevirdiği topu emenike ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Oyunun kontrolünü rakibin ele geçirdiği bu dakikalarda Fenerbahçe, beraberliği yakaladı. 64. dakikada Selçuk'un uzun topunu iyi takip eden Sow kafayla Kuyt'a indirdi, o da topu boş kaleye gönderdi.

Ancak 3 dakşka sonra Spartak tekrar öne geçti. Sağ kanattan kullanılan kornerde Kombarov arka direkte boş kaldı ve güzel bir voleyle tekrar ev sahibini öne geçirdi.

Kalan bölümde gol bulamayan temsilcimiz Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play off turu ilk maçında Spartak Moskova'ya 2-1 yenildi ama tur şansını gelecek hafta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak maça taşımayı başardı. 

SPARTAK MOSKOVA - FENERBAHÇE

SPARTAK MOSKOVA

Dykan, Pareja, Suchy, Makeev, Carioca, McGeady, Kombarov, Bilyaletdinov, Romulo (Dk. 40 De Zeuw), Ari(Dk. 77 Dzyuba), Emenike (dk. 67 Wellinton)

FENERBAHÇE

Mert, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 83 Bienvenu), Selçuk, Mehmet Topuz (Dk. 88 Caner), Cristian, Kuyt, Sow (Dk. 77 Krasic)

SARI KART: Dk. 20 Egemen

GOLLER:Dk. 59 Emenike, Dk.65 Kuyt, Dk. 69 Kombarov

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Karşılaşma sona eriyor. Temsilcimiz umutlarını İstanbul'a taşıyor.

90. DK: Hakem Martin Atkinson karşılaşmada oynanmayan sürenin 3 dakika olduğunu belirtiyor.

89. DK: Sol taraftan Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktasının hemen gerisinde topla buluşan Egemen Korkmaz topu iyi kontrol edemeyince takımımız bu pozisyondan yararlanamıyor.

88. DK: Maçtaki son oyuncu değişikliği de gerçekleşiyor.

87. DK: Sol kanattan topla ilerleyen Diniyar Bilyaletdinov Gökhan Gönül'den sıyrıldıktan sonra çizgiye inip ortalıyor ancak top herkesi geçip dışarı çıkıyor.

83. DK: Fenerbahçe bu dakikada maçtaki ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor.

82. DK: Sağ kanatta topla buluşan Artem Dzyuba'nın ceza sahasına ara pasına hareketlenen Aiden Mcgeady'nin vuruşunda top üstten auta gidiyor.

79. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kullanılan serbest vuruşta Mehmet Topuz'un ortasında savunma topu sektiriyor fakat Selçuk Şahin'den önce yine Spartak Moskovalı oyuncular araya giriyor ve tehlikeyi büyümeden savuşturuyorlar.

77. DK: Spartak Moskova'da son oyuncu değişikliği gerçekleşirken aynı dakikada temsilcimiz Fenerbahçe ise ilk değişiklik hakkını kullanıyor.

73. DK: Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen isim Aiden Mcgeady. Aiden Mcgeady arka direğe ortalıyor fakat Fenerbahçe savunması dikkatli ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

72. DK: Ev sahibi Spartak Moskova'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor.

69. DK: Aiden Mcgeady'nin bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk asisti.

69. DK: GOL ! Top yeniden ağlarımızda. Sağ taraftan Aiden Mcgeady'nin kullandığı köşe vuruşunda Dmitri Kombarov arka direkte gelişine sol ayağıyla vuruyor ve top ağlara gidiyor.

65. DK: Moussa Sow verdiği akıl dolu pasla Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk asistine imza atıyor.

65. DK: GOOOLLL!!! Fenerbahçe Dirk Kuyt'ın golüyle takımımıza beraberliği getiriyor. Orta alandan Selçuk Şahin'in mükemmel pasında Moussa Sow ceza sahası içinde topla buluşuyor. Bu oyuncunun kafayla indirdiği topa hareketlenen Dirk Kuyt fırsatçılığını konuşturuyor ve topu ağlara gönderiyor.

62. DK: Orta alandan Gökhan Gönül'ün ara pasına hareketlenen Dirk Kuyt yerde kalıyor ancak hakem Martin Atkinson oyunu devam ettiriyor. Dirk Kuyt devam edebilse kaleciyle karşı karşıya kalacaktı.

59. DK: Dmitri Kombarov'un bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk asisti.

59. DK: GOL ! Sol taraftan Dmitri Kombarov'un yerden ceza sahasına gönderdiği topa Emmanuel Emenike gelişine ayağının içiyle dokunuyor ve top kaleci Fehmi Mert Günok'un solundan filelerle buluşuyor.

56. DK: Mehmet Topal'ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda top savunmadan sekiyor ve sağ tarafa açılıyor. Bu noktada topu takip eden Mehmet Topuz'un penaltı noktası üzerine doğru yaptığı ortaya iyi yükselen Cristian Baroni'nin kafa vuruşunda kaleci Andriy Dikan son anda topu tokatlıyor. Fenerbahçe önemli bir pozisyondan yararlanamıyor.

55. DK: Bu dakikalarda her iki takım da çok pas hatası yapıyor ve hücumda organize olmakta sıkıntı çekiyorlar.

52. DK: Emmanuel Emenike'nin topuk pasıyla sol taraftan hareketlenen Dmitri Kombarov'un ortasında top herkesi aşıyor. 

51. DK: Sol taraftan ceza alanına yapılan ortada Emmanuel Emenike'nin Egemen Korkmaz'a arkadan yaptığı hareket faul.

48. DK: Her iki takım da ilk yarıdaki kadrolarıyla sahada yer alıyor. 

46. DK: İkinci yarı ev sahibi Spartak Moskovalı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.


DEVRE ARASI


45. DK: Hakem Martin Atkinson ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarıda gol yok.

45. DK: Hakem Martin Atkinson ilk yarının sonuna 1 dakika ilave ediyor.

43. DK: Romulo Monteiro sakatlığından ötürü maça devam edemiyor ve Spartak Moskova takımı ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor.

39. DK: Aiden Mcgeady Ari ile yaptığı verkaç sonrasında sağ taraftan ceza sahasına giriyor ve yerden ortalıyor altıpas üzerinde top Romulo Monteiro'ya gelmeden önce son anda Gökhan Gönül araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

37. DK: Orta alanda kazanılan topla gelişen Fenerbahçe atağında Dirk Kuyt sağ taraftan hareketlendi. Ceza sahasına yerden ortasında savunma penaltı noktası üzerinde ayak koyuyor.

35. DK: Sağ taraftan Mehmet Topuz'un gönderdiği topta Cristian Baroni ceza sahası içinde hareketleniyor. Cristian Baroni'nin indirdiği topa Moussa Sow vuruyor ancak top üstten dışarı gidiyor.

33. DK: Diniyar Bilyaletdinov'un sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda Egemen Korkmaz arka direkte kafayı vuruyor ve tehlikeyi savuşturuyor.

31. DK: Ari'nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Dmitri Kombarov sol çizgiye inip yerden ortalıyor ancak Diniyar Bilyaletdinov topu iyi kontrol edemeyince Hasan Ali Kaldırım tehlikeyi uzaklaştırıyor.

28. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Moussa Sow için ofsayt bayrağı havada.

26. DK: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Aiden Mcgeady sol ayağıyla uzak köşeye ortalıyor fakat o noktada hareketlenen arkadaşı yok ve top doğrudan dışarıya çıkıyor.

24. DK: Hızlı gelişen Spartak Moskova atağında sağ taraftan topla çıkan Evgeni Makeev'in arka direğe ortasında Diniyar Bilyaletdinov sol ayağıyla gelişine vuruyor fakat top yandan auta çıkıyor.

21. DK: Aiden Mcgeady sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla kaleye vuruyor ancak top Fehmi Mert Günok'ta kalıyor.

19. DK: Egemen Korkmaz'ın taç çizgisine yakın bölgede Ari'ye yaptığı hareket sonrasında hakem Martin Atkinson sarı kartına başvuruyor.

17. DK: Spartak Moskova sol taraftan korneri paslaşarak kullanıyor. Dmitri Kombarov'un ortasında Ari ön direkte kafayı vuruyor ancak altıpasın içinde Joseph Yobo'nun müdahalesiyle top dışarı çıkıyor.

16. DK: Sağ taraftan Aiden Mcgeady'nin pasıyla topla buluşan Evgeni Makeev'in arka direğe ortasında topa iyi yükselen Ari'nin kafa vuruşunda yere de çarpan topu Fehmi Mert Günok kornere tokatlıyor.

12. DK: Yaklaşık 25 metreden kullanılan serbest vuruşta Nicolas Pareja topu doğrudan kaleye gönderdi fakat kaleci Fehmi Mert Günok için kolay bir top.

10. DK: Mehmet Topuz'un sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde savunma karşılıyor. Uzaklaştırılamayan top Cristian Baroni'nin önünde kalıyor. Cristian Baroni'nin kaleyi karşıdan gören noktadan yaptığı sert vuruş auta gidiyor.

9. DK: Sağ taraftan Cristian Baroni'nin kullandığı köşe vuruşunda savunma topu arka direkte kafayla karşılıyor.

8. DK: Fenerbahçe bu kez sol taraftan Cristian Baroni'yle korner kullanıyor. Hasan Ali Kaldırım ile paslaşan Cristian Baroni'nin ortasında savunma araya giriyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

7. DK: Sağ taraftan Cristian Baroni'nin kullandığı köşe vuruşunda altıpasa doğru gelen topu Spartak Moskova savunması kafayla karşılıyor.

6. DK: Ari ve Egemen Korkmaz'ın çarpışmasından sonra Ari kısa süreli bir sakatlık yaşıyor. Fenerbahçeli oyuncular topu taca gönderiyor.

3. DK: Romulo Monteiro'nun ceza sahasına gönderdiği topa penaltı noktası üzerinde yükselen Diniyar Bilyaletdinov için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

2. DK: Sol taraftan gelişen Spartak Moskova atağında Dmitri Kombarov'un altıpasa ortasında top kaleci Fehmi Mert Günok'ta kalıyor.

1. DK: Karşılaşmaya Sarı-Lacivertli oyuncuların vuruşuyla başlanıyor.

0. DK: Temsilcimiz Fenerbahçe mavi 'gölge kanarya' formasıyla sahadaki yerini alırken ev sahibi Spartak Moskova ise kırmızı ağırlıklı formasıyla sahaya çıkıyor.

0. DK: Fenerbahçe bundan önceki turda Romanya'nın Vaslui takımını 1-1 ve 4-1'lik skorlarla eleyerek Play-Off turuna katılmaya hak kazandı. Spartak Moskova ise Şampiyonlar Ligi serüvenine bu turdan başlıyor.

0. DK: Rakip Spartak Moskova'da ise Kim Kallström, Sergei Parshivlyuk, Kirill Kombarov ve Soslan Gatagov sakatlıkları sebebiyle bugünkü karşılaşmada yerlerini alamayacaklar.

0. DK: Temsilcimiz Fenerbahçe'de Volkan Demirel ve Serdar Kesimal sakatlıkları sebebiyle bu maçta takımlarını yalnız bırakacak. Ayrıca Özer Hurmacı, Özgür Çek, Sezer Öztürk ve Salih Uçan da teknik direktör Aykut Kocaman tarafından 18 kişilik kadroya alınmadığından bu maçta forma giyemeyecekler.

0. DK: Saat 19:00'da başlayacak bu zorlu karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson yönetecek.

0. DK: Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Rus ekibi Spartak Moskova ile deplasmanda karşılaşıyor.


SPARTAK MOSKOVA

Dykan, Pareja, Suchy, Makeev, Carioca, Kombarov, McGeady, Welliton, Romulo, Ari, Emenike

FENERBAHÇE

Mert, Gökhan, Yobo, Egemen, Hasan Ali, Mehmet Topal, Selçuk, Cristian, Mehmet Topuz, Kuyt, Sow


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Spartak Moskova ile karşılaşacak Fenerbahçe, deplasmandaki mücadelede 'Devler Ligi'nin kapısını aralayacak avantajlı bir skoru hedefledi. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Romanya'nın Vaslui takımını safdışı bırakan sarı-lacivertliler, play-off mücadelesinde ise zorlu Rus rakibi karşısında turu geçmeye çalışacak.

Moskova'da Luzhniki Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak Spartak Moskova-Fenerbahçe maçını İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. Mücadele Star Televizyonu'ndan naklen yayınlanacak.

GOL UMUDU KUYT

Sarı-lacivertli ekibin Spartak Moskova karşısında gol umutlarından birisi sezona iyi bir başlangıç yapan yeni transfer Kuyt olacak. Fenerbahçe'nin yaptığı son 3 resmi maçta 4 gol atan Hollandalı futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Vaslui'ye karşı rövanş mücadelesinde 2, TFF Süper Kupa maçında Galatasaray ve Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor'a 1'er gol kaydetti. CSKA Moskova forması giydiği yıllarda Spartak Moskova'ya karşı çok sayıda maçta forma giyen ve rakibi tanıyan Krasic de Fenerbahçe için önemli bir koz.

EMENİKE FENERBAHÇE'YE KARŞI

Geçen sezon Fenerbahçe'den Spartak Moskova'ya transfer olan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike, sarı-lacivertli ekibe karşı forma giyecek. Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunun ardından Kardemir Karabükspor'dan kadrosuna kattığı, ancak 3 Temmuz 2011'de başlayan futboldaki şike soruşturması nedeniyle sarı-lacivertli formayı giymeden Rusya'ya transfer olan Emenike, kısa bir süre geçirdiği Fenerbahçe'ye karşı, takımı için tur mücadelesi verecek. Rus ekipte başarılı bir performans ortaya koyan Nijeryalı oyuncu da Spartak Moskova'nın Fenerbahçe'ye karşı en önemli kozlarından birisi.