''Gereği neyse yaptım''

''Gereği neyse yaptım''

EURO 2016’dan sonra kendisini sorumlu hissettiğini vurgulayan Fatih Terim istifasını sunduğunu ancak daha sonra devam kararı alındığını söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda alınan sonuçların ardından kendini sorumlu hissettiğini belirten Fatih Terim, gerekli muhasebeyi yaptığını ve Türkiye Futbol Federasyonu’yla bir araya gelip istifasını sunduğunu açıkladı.
 
Terim, “Öyle bir atmosfer yaratıldı ki; Türkiye’de baş sorumlu ben gösteriliyorum. Baş sorumlu olarak gereği neyse ben yaptım. Ben, bana yakışanı yaptım” dedi.
 
TFF yönetimine gerekli teklifi yaptığını ancak Başkan Yıldırım Demirören ile birlikte devam edilmesi kararı aldıklarını, bunun üzerine 2018 Dünya Kupası ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti.
Terim şu ifadeleri de kullandı:
 
“Bağlı olduğum kurumum en üst seviyedeki yetkilisini sürece dahil ederek 2016’nın muhasebesini ve düşüncelerimi açıkladım ve bizzat sorumluluğu yerine getirdim. Ben size ne söylediysem yaptım. Sayın başkana gereken neyse yaz ayı içerisinde söyledim, gereğini yaptım. Ancak sayın başkan ile yaptığımız görüşme sonrasında Türk futbolunun geleceği için tekrar sorumluluklara devam etmeye, önümüzdeki dünya kupası süreci sağlıklı ve aktif yürütülebilmesi için ne yapabiliriz onun planlamasını yapmaya başladık, ona karar verdik. En sağlıklı şekilde gidilmesi için mutabakata vardık. Bana yakışanı yapmakta hiç tereddüt etmedim. Bundan da emin olabilirsiniz.”
 
‘Oyuncularıma güveniyorum’
 
Fatih Terim Dünya kupası grup elemelerinde zorlu rakiplere karşı oynayacaklarını söyledi. 
Terim, “Grupta birinciler gidecek, ayrıca en iyi ikinci 8 takım play off oynayacak. Oradan 4 çıkacak, bir de Rusya ev sahibi 13 takım olacak. Böyle baktığımızda Avrupa Şampiyonası’na katılma statüsünden daha zor. Dünya Kupası’nın ilk turları Avrupa Şampiyonası’nın ilk turları gibi zor değil, ama gitmek daha zor. Sonuç ne olursa olsun, burada olmak istiyoruz, Kolay değil ama biz bunu deneyeceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Kolay değil ama ,elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
‘Prim sorununu artık hallettik’ 
 
“Prim konusunda önemli çalışmalarımız var. Hallettik bu sorunu. Bundan sonra sorun olmaz. Bu sadece prim meselesi değil. İstatistiklerin hepsinde geriyiz. Sadece prim meselesine indirgemeyin. 2008’de en iyi olduğumuz her konuda gerideyiz. Sahadaki performansı görmezden gelmemek lazım. Şut, koşu mesafeleri driblingte geriyiz.”
 
Terim’le 127. sınav
 
A Milli Takımımız, Fatih Terim yönetiminde 127. maçına çıkacak. Ay-yıldızlılar, Terim döneminde 64’ü özel, 62’si resmi olmak üzere 126 maç oynarken; 66 galibiyet, 29 beraberlik ve 31 yenilgi aldı. Rakip fileleri 191 kez havalandıran milliler kalesinde ise 132 gol gördü.
 
Bayrak açtılar
 
Fatih Terim ve öğrencileri dün akşamki idman öncesi Türk bayrağı açarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

1-20160831085833.jpg