Gençlerden atış etkinliği

Gençlerden atış etkinliği

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 17'nci Akdeniz Oyunları kapsamında yaptırılan Atış Poligonu, genç sporcuların hizmetine açıldı.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 17'nci Akdeniz Oyunları kapsamında yaptırılan Atış Poligonu, genç sporcuların hizmetine açıldı. 60 sporcunun eğitim aldığı poligonda geleceğin şampiyonlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, atıcılık sporunu gençlere sevdirmek, atıcılık milli takımına yeni yetenekler kazandırmak amacı Atış Poligonunu gençlerin hizmetine açtıklarını söyledi. Poligonunun dünyanın sayılı tesisleri arasında yer aldığını belirten Tarakçı, gençlerin hem milli takımlarda idame ettirmek hem de ulusal ve uluslararası yapılacak olan organizasyonlarda Türkiye adına iyi sporcular yetiştirmek üzere proje başlatıldığını dile getirdi. Projenin, gençler adına atıcılık sporunda verimli olacağına inanıldıklarını ifade eden Tarakçı, "Gençlerimizin spor yaparak kendilerini ifade etmeleri, boş vakitlerini daha iyi geçirmeleri ve ülkemiz sporu adına katkıda bulunmaları adına önemlidir. Erdemli’deki poligon şehir merkezine belli bir mesafede olmasından dolayı sporcu gençler, tesise gidip gelirken servis bulunmaması nedeni ile sıkıntı yaşanıyor. Ancak, Erdemli Akdeniz Atıcılık Spor Kulübü ile ortak hareket ederek gençlerin tesise gidip antrenman yapmalarını sağlayacak yeni bir araç alarak, sorununu çözdük. Şimdi, 60 gencimiz tesislerde atış eğitimi alıyor. Bunları öğleden önce ve sonra olmak üzere iki grupta taşımaktayız. Atıcılık eğitimi alan gençlerimizin ileride iyi birer sporcu olarak, ülkemizi ulusal ve uluslar arası platformda temsil edecek aday çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu sayede çocuklarımızı bir birlerine dürüst ve saygılı bireyler yetiştirme peşindeyiz. Atıcılık sporuna gönül veren tüm gençlerimizi tesislerimizde eğitime bekliyoruz" dedi.

Erdemli Atış Poligonu Tesisleri Amiri ve dünya şampiyonu Yusuf Dikeç, okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilerek bu spora gönül veren gençleri tesiste eğitime aldıklarını belirterek, bu konuda umut var olduklarını belirtti. Atıcılık dendiğinde ailelerin ilk etapta biraz çekindiğini kaydeden Dikeç, "Futbol için top nasıl önemli ise atıcılık için de silah o derece önemlidir. Erdemli’de çok güzel bir Atış Poligonu tesisi var. Bu tesisi çok iyi değerlendirmek istiyoruz. Buradan geleceğin şampiyonlarının çıkması için çalışıyoruz başlatılan proje ile de ilk temelini atmış bulunuyoruz. Akdeniz Oyunları ile birlikte atıcılık sporuna ilginin arttı. Bunda en büyük etki Erdemli’de dünya çapında bir tesisin kurulmuş olmasıdır. Şu anda 60 lisanslı sporcumuz var. Her geçen gün bu spor dalına ilgi artmaktadır" diye konuştu.

Kahramanmaraş Atıcılık Spor Kulübünden antrenmanlara katılan Rüveyda Güler ise, bu spor dalına 5 yıldır devam ettiğini vurgulayarak, hedefinde milli takıma girerek Avrupa ve dünyada başta Türkiye olmak üzere Kahramanmaraş'ın en güzel şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Güler, Kendisine havalı ve ateşli silahlarda dünya şampiyonu Yusuf Dikeç ile dünya ikincisi Kahramanmaraşlı Trap Skeetçi Zafiye Sarıtürk’ü örnek aldığını sözlerine ekledi. 

DHA