Beşiktaş'a Başkent'te darbe !

Beşiktaş'a Başkent'te darbe !

Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın açılışında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ne konuk oldu: 1-1

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 9. hafta açılış maçında Beşiktaş deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından ligde maç fazlasıyla Beşiktaş 21 puanla liderliğe, Gençlerbirliği de 11 puanla 7. sıraya yükseldi.

Goller: Dk. 27 Serdar Gürler (Gençlerbirliği); Dk. 51 Anderson Talisca (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Şenol Güneş'ten 2 değişiklik


Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, son oynadıkları maça göre kadroda 2 değişik yaptı. Tecrübeli teknik direktör, geçen hafta sahalarında 3-0 kazandıkları Antalyaspor maçının kadrosunda bulunan Atiba Hutchinson'u Ankara'ya getirmezken, Vincent Aboubakar'ı da yedeğe çekti. Güneş, Gençlerbirliği karşısında bu futbolcuların yerine Necip Uysal ve Olcay Şahan'ı ilk 11'de görevlendirdi. Siyah-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Gökhan İnler ve Ömer Şişmanoğlu maçın kadrosunda yer almadı. Gençlerbirliği karşısında Beşiktaş'ın kalesini Fabricio korurken, savunma hattı Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Adriano'dan oluştu. Bu futbolcuların önünde Necip Uysal ve Tolgay Arslan görev alırken, orta sahanın sağında Quaresma, solunda Olcay Şahan ve forvet arkasında Talisca forma giydi. Beşiktaş'ın forvetinde ise Cenk Tosun görev yaptı.

Caner Erkin'e destek

Beşiktaşlı futbolcular, maç öncesindeki ısınmada giydikleri tişörtlerle geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak Caner Erkin'e destek verdi. Siyah-beyazlı futbolcuların giydiği tişörtlerin üzerinde Caner Erkin'in fotoğrafının yanı sıra "Seninleyiz Fişek" yazısı yer aldı.

İbrahim Üzülmez'den 4 değişiklik

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, geçen hafta 2-1 yenildikleri Çaykur Rizespor maçının kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Başkent ekibinde soğuk algınlığı geçiren Rumen golcü Bogdan Stancu maç kadrosunda yer almadı. İbrahim Üzülmez, son maça göre Ante Kulusic'in yerine Palitsevich'e, Khalili'nin yerine Landel'e, Stancu'nun yerine Muric'e, Rante'nin yerine de Aydın Karabulut'a görev verdi.

Beşiktaşlı taraftarlardan yoğun ilgi

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren Beşiktaşlı taraftarlar, kendilerine ayrılan tribünleri doldurdu. Ev sahibi takım taraftarı ise maraton tribününü büyük ölçüde doldururken, diğer tribünler boş kaldı.

Güvenlik önemleri

Karşılaşma için yoğun güvenlik önlemi alındı. Stat ve çevresinde yaklaşık 2 bin güvenlik görevlisi görev alırken, taraftarlar güvenlik noktalarından geçerek stada girdi. Taraftarlar, sırt çantasıyla stada alınmadı. Gençlerbirliği Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, mağduriyet yaşamamaları için taraftarlar sırt çantası, el çantası, valiz ve poşetle maça gelmemeleri konusunda uyarılmıştı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 1 - BEŞİKTAŞ: 1

Stat: Ankara 19 Mayıs
Hakemler: Alper Ulusoy, Volkan Narinç, İbrahim Bozbey

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Selçuk Şahin, Landel, Serdar Gürler, Aydın Karabulut, İrfan Can Kahveci, Muric
Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay Arslan, Necip Uysal (Dk. 16 Rhodolfo), Quaresma, Olcay Şahan, Talisca, Cenk Tosun
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 27 Serdar Gürler (Gençlerbirliği); Dk. 51 Anderson Talisca (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 29 Dusko Tosic (Beşiktaş)

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



90. DK: Hakem Alper Ulusoy maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Maç 1-1'lik beraberlik ile sonuçlanıyor. Bu sonuç ile Gençlerbirliği 11 puana yükselirken, Beşiktaş 21 puana yükseliyor.

90. DK: Orta alandan atılan uzun topa hareketlenen Anderson Talisca ofsaytta kalıyor.

90. DK: Sol kanatta aldığı kısa pasla topla ilerleyen Serdar Gürler ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak bu top etkisiz oluyor ve dışarı çıkıyor.

90. DK: Sergei Politevich, Adriano Correia'ya yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK: Maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekleniyor.

88. DK: Orta alana yakın bölgeden kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Altıpasın hemen yanında Marcelo Guedes topu altıpasın içine kafa ile dolduruyor. Topa hareketlenen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top üst direkten oyun alanına geri dönüyor.

87. DK: Beşiktaş, üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Gökhan Gönül çıkıyor ve yerini Andreas Beck'e bırakıyor.

85.DK: Sağ kanattan gelişen Gençlerbirliği atağında Serdar Gürler ceza sahası içine topla ilerliyor. Ceza sahası içinde korner çizgisine kadar iniyor ve pasını penaltı noktasının yanındaki Abdul Khalili ile buluşturuyor. Abdul Khalili bekletmeden şutunu çekiyor ancak bu top etkisiz oluyor ve dışarı çıkıyor.


82. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte Ahmet Oğuz bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

81. DK: Ceza yayı önünden Vincent Aboubakar pasını ceza sahası içi sağ çaprazdaki Cenk Tosun ile buluşturuyor. Topla buluşan Cenk Tosun bekletmeden şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncusuna çarpıp kornere girdiyor.

78. DK: Ceza sahası yayının sol çaprazından kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına Cenk Tosun geçiyor. Cenk Tosun bekletmeden şutunu kaleye gönderiyor ancak bu top yan ağlarda kalıyor.

76. DK: Gençlerbirliği, ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Aydın Karabulut çıkıyor ve yerini Abdul Khalili'ye bırakıyor.

74. DK: Orta alanda rakipten kazanılan topla buluşan Anderson Talisca pasını ilerideki takım arkadaşı Cenk Tosun ile buluşturuyor. Cenk Tosun topla birlikte ceza sahası içine ilerliyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Cenk Tosun pasını Ricardo Quaresma'ya gönderiyor ancak Ricardo Quaresma bu topa yetişemiyor.

74. DK: Sağ kanattan Anderson Talisca'nın verdiği kısa pasla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Vincent Aboubakar bekletmeden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak Johannes Hopf bu topu tokatlayarak uzaklaştırıyor.


73. DK:Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Topa Ahmet Oğuz müdahalesini yapıyor ancak bu top kendi kalesine yöneliyor ve direkten oyun alanına geri dönüyor.

71. DK: Tolgay Arslan'ın pasıyla topla buluşan Ricardo Quaresma ceza sahası dışı sol çaprazda topu sağına çekiyor ve şutunu kaleye gönderiyor. Bu top kaleci Johannes Hopf'un kontrolünde kalıyor.

70. DK: İrfan Can Kahveci, yaptığı itirazlar sonucunda sarı kart ile cezalandırılıyor.

69. DK: Ceza sahası yayının hemen sağ tarafından kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen İrfan Can Kahveci kaleyi düşünüyor ve vuruşunu yapıyor. Kaleci Fabricio Agosto uzanıyor ve bu güzel şutu tokatlayarak uzaklaştırıyor.

67. DK: Gökhan Gönül, Vedat Muriqi'ye yaptığı tehlikeli hareket sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

61. DK: Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Cenk Tosun ceza sahası yayı önünde ofsaytta kalıyor.

56. DK: Sağ kanatan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Anderson Talisca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmeden dışarı çıkıyor.

51. DK: GOOOLL!! Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Cenk Tosun pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Ricardo Quaresma ile buluşturuyor. Ricardo Quaresma topu duruduruyor ve altıpasa ortasını gönderiyor. Arka direkte topa hareketlenen Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlar ile buluşturuyor. Beşiktaş, Anderson Talisca'nın golü ile 1-1'lik beraberliği yakalıyor.

47. DK: Ceza sahası yayı önünde topla buluşan Tolgay Arslan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu çok etkisiz bir şut oluyor ve dışarı çıkıyor.


46. DK: Beşiktaş'da ikinci oyuncu değişikliği, Olcay Şahan çıkıyor ve yerini Vincent Aboubakar'a bırakıyor.

45. DK: Hakem Alper Ulusoy ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Gençlerbirliği 1-0'lık skor üstünlüğü ile soyunma odasına giden taraf oluyor.

44. DK :Orta alandan atılan kısa pasa hareketlenen Serdar Gürler sağ kanatta ofsaytta kalıyor.

43. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Ricardo Quaresma bu duran topu Olcay Şahan ile paslaşarak kullanıyor.

38. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademedeye giren defans oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

34. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Serdar Gürler ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu topu savunma oyuncuları araya girerek uzaklaştırıyor.

34. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen İrfan Can Kahveci ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak ön direkte savunma bu topu kafa ile uzaklaştırıyor.

32. DK: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında kısa pasla topla buluşan Anderson Talisca uzaklardan kaleyi görüyor ve şutunu çekiyor ancak bu top kalenin üstünden dışarı çıkıyor.

29. DK: Dusko Tosic, Ahmet Oğuz'a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart ile cezalandırılıyor.

27. DK: GOOOLL!! Orta alandan atılan uzun topa hareketlenen Fabricio Agosto, Luiz Rhodolfo ile çarpışıyor. Yaşanılan anlaşmazlık sonrasında kısa düşen topu kontrol eden Serdar Gürler ceza sahası yayı önünden vuruşunu yapıyor ve topu boş ağlar ile buluşturuyor. Gençlerbirliği, Serdar Gürler'in golü ile 1-0 öne geçiyor.

20. DK: Orta alandan atılan uzun pasa hareketlenen Serdar Gürler sağ kanatta ofsaytta kalıyor.

17. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direğe yakın bölgede topa hareketlenen Luiz Rhodolfo topa müdahalesini yapıyor ancak bu top dışarı çıkıyor.

16. DK: Beşiktaş'da ilk ve zorunlu oyuncu değişikliği, sakatlanan Necip Uysal çıkıyor ve yerini Luiz Rhodolfo'ya bırakıyor.

15. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Serdar Gürler ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren defans oyuncuları bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

13. DK: Ceza sahası yayı önünde kısa pasla topla buluşan Vedat Muriqi bekletmeden şutunu çekiyor ancak bu top kademedeki oyunculardan geri dönüyor.

11. DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen İrfan Can Kahveci ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu top kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

8. DK: Sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Aydın Karabulut ceza sahası içine ortasını göndermeye çalışıyor ancak araya giren defans oyuncuları topu taça gönderiyor.

5. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak kademeye giren oyuncular topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

2. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Ricardo Quaresma ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topa kimse dokunamıyor ve dışarı çıkıyor.

1. DK: Hakem Alper Ulusoy maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip Beşiktaş başlıyor.