Genç halterciye ödül sürprizi

Genç halterciye ödül sürprizi
Güncelleme:

Avrupa Halter Şampiyonası’ndan memleketi Tokat’ta gümüş madalya kazanarak dönen Bünyamin Sezer, altınla ödüllendirildi.

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de 5-12 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda koparmada 131 ve 135 kilolarda başarılı olan, ancak 137 kiloyu kaldıramayınca ikinci olarak gümüş madalya kazanan Bünyamin Sezer'i Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında kabul etti. Vali Taşkesen, Tokat’ın her ne kadar güreşle öne çıksa da diğer spor dallarında da önemli başarıları olduğuna dikkat çekti. Bu başarının Tokatlı gençlere bir ufuk açacağını ifade eden Vali Taşkesen, “Nasıl ki Hüseyin Akbaş çok sayıda gence örnek olup, medarı iftiharımız olup, daha sonra şampiyon güreşçiler yetiştirdiyse, aynı bu başarıda da gençlerimiz örnek alacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Halterci Bünyamin Sezer ise alışkın olmadığı bir madalya kazandığını belirterek, “Tabii ki sakatlığımdan dolayı gümüş madalyada kaldım. Önümüzde dünya şampiyonası var. Tedavi olup şampiyonaya yetişmeye çalışacağım. Hedefin, inşallah Tokat’a dünya şampiyonluğu getirmek” diye konuştu. Vali Taşkesen, başarılı sporcuyu altın takarak ödüllendirdi.

Daha sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Bünyamin Sezer ile birlikte Romanya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda ikinci olan Plevnespor atleti 15 yaşındaki Barış Kurban ile 6. olan Tokat gençlik spor kulübü atleti Selma İsot’u makamında kabul etti. Başkan Eroğlu, ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak İstiklal Marşımızı söylettikleri için başarılı sporcuları tebrik ederek, “Çok daha büyük başarıla imza atacağınıza inanıyorum. Aynı şekilde bu başarılarını daha iyi noktalara getireceklerine inanıyoruz. Bu anlamda desteklerimizi sizlere esirgemeyeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Eroğlu, başarılı sporculara altın takarak ödüllendirdi.

Ziyaret programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve antrenörü beraberinde antrenörü Gökhan Alpak katıldı.

İHA