Genç güreşçilerin gözü altın madalyada

Genç güreşçilerin gözü altın madalyada
Güncelleme:

Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcular Yunus Emre Dede ve Enes Uslu'nun hedefi birincilik.

Dünya Gençler Serbest Güreş  Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcular Yunus Emre Dede ve Enes Uslu'nun  hedefi altın madalya kazanmak. 
 
Genç Milli Takım sporcuları, 11-16 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da  düzenlenecek şampiyona için Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlıklarını  sürdürüyor. 
 
Türkiye'yi 120 kiloda temsil edecek Yunus Emre Dede, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, 3-4 yıldır yurt dışında düzenlenen yarışmalarda mücadele  ettiğini, Dünya Şampiyonası öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini  söyledi. 
 
Kamp ortamının çok iyi olduğunu belirten Yunus Emre Dede, "Teknik  ekiple birlikte iyi bir çalışma temposuyla Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz.  İstanbul'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinciliği elde ettik.  Buradaki hedefimiz dünya şampiyonu olmak" dedi. 
 
Ferdi olarak da her açıdan iyi durumda bulunduklarını vurgulayan milli  sporcu, "İnşallah Dünya Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönerek, ata sporumuzu  taçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Yunus Emre Dede, "Başarılı olan birçok ağabeyimiz var. Biz de onlardan  bayrağı alarak görevimizi sürdürmeyi düşünüyoruz. Sonuna kadar mücadele ederek,  ülkemizi en üst seviyede temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Enes Uslu: "Hedefimiz Dünya Şampiyonası" 
 
Türkiye'yi Dünya Şampiyonası'nda 66 kiloda temsil edecek Enes Uslu da  "İstanbul'a yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi elimden geldiği kadar iyi  temsil etmeye çalıştım. Burada şampiyon oldum. Takım halinde de ikinci olduk.  Takım halinde birinci olmayı hedefliyorduk, nasip değilmiş. Bundan sonraki  hedefimiz Dünya Şampiyonası. Hedefimiz bu kez birincilik" değerlendirmesinde  bulundu. 
 
Hazırlık aşamasında Avrupa Şampiyonası'na göre daha fazla yüklenme  yaptıklarını anlatan Enes Uslu, "Koşu, kondisyon ve teknik antrenmanlar anlamında  hepsini iki katına çıkardık. Rabbim bundan sonra hayırlısı neyse onu nasip  eylesin" dedi. 
 
Enes Uslu, "Dünya şampiyonu olmak istiyorum. Daha sonra da  olimpiyatlarda altın madalya hedefim var. Hedeflerim doğrultusunda elimden  gelenin en iyisini yaparak hazırlanıyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.