Geçen yıldan daha zor değil !

Geçen yıldan daha zor değil !

Güntekin Onay'a göre R.Madrid ve Juve'li gruptan çıkan G.Saray bu başarıyı yine gerçekleştirebilir...

G.Saray, kabul etmek gerekir ki zor bir gruba düştü. 1. torbadan Arsenal makul görünebilir. Neticede Beşiktaş karşısında da izledik. Mevcut durumda sorunları olan bir takım. Ancak bu problemlerini tamir edeceklerdir. Sakat olan Giroud'nun yerine de mutlaka bir transfer yapacaklar. Arsenal'i çok iyi tanıyoruz. Detaylı anlatmaya gerek yok.

İkinci torbadan gelen B.Dortmund o torbadaki en güçlü iki takımdan biriydi. Basel gibi, S.Donetsk gibi çok daha uygun rakipler vardı. Dortmund, Bundesliga'ya iyi başlamadı. Ancak bu bir ölçü değil. Kloop'un takımı hızlı ve tempolu oynayan, sahanın her bölgesinde rakibe baskı yapan bir ekip. Uluslararası tecrübeye sahip oyuncuları var. Almanya'da G.Saray'ın büyük bir seyirci desteğiyle oynayacak olması bizim için bir avantaj. Ayrıca tarihe baktığımızda G.Saray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı yıl hem Dortmund'ı hem de Arsenal'i saf dışı bırakarak kupaya uzanmış olması psikolojik olarak bizi geride bırakmıyor.
 
LEWANDOWSKI AYRILDI
 
G.Saray, Avrupa'da itibarı olan bir kulüp. Bu iki güçlü takım da temsilcimizi büyük bir ciddiyetle karşılayacaktır. Hem Arsenal'in hem de en önemli yıldızı Robert Lewandowski'yi kaybeden Borussia Dortmund'un bugünkü form durumlarından ziyade maçların oynanacağı tarihteki seviyesi ve formları daha önemli. Keza temsilcimizin de an itibariyle hazır olmadığını söyleyebiliriz. 
 
4. torbadan gelen Anderlecht, geçen yıl Belçika Ligi'ni 3. bitirmesine rağmen bizde 2 yıl önce oynanan play-off grubunda S.Liege ve Club Brugge'ü geride bırakarak şampiyon oldu. 
 
Geçen yıl Devler Ligi'nde sadece 1 puan alabilen Anderlecht, geleneği ve mazisi olmasına rağmen grubun en zayıf halkası. Hem ligi hem de Avrupa'yı birlikte götürebilecek bir kadrosu yok. Ayrıca Brüksel'de de G.Saray büyük bir seyirci desteği bulacaktır. Eğer bu grupta iddialı olmak istiyorsak Anderlecht karşısında 6 puan şart.
 
FİKSTÜR ÖNEMLİ?FAKTÖR
 
Geçen yıl R.Madrid ve Juventus'lu gruptan çıkan G.Saray için bu gruptan çıkmak geçen yıla kıyasla daha zor değil. Kanımca Kopenhag, Anderlecht'ten daha güçlüydü. Fakat şunu bir kez daha vurgulamak lazım. G.Saray kendi sorunlarını çözüp Devler Ligi maçlarına hazır ve güçlü çıkmak zorunda. İç sahada alınacak 7 puan ve deplasmandaki Anderlecht galibiyeti bizi gruptan çıkartabilir. Şampiyonlar Ligi'nde maç fikstürü de her zaman büyük önem taşır. Arsenal ve Dortmund arasındaki maçlarda ortaya çıkacak skorlar da G.Saray'ın şansını arttırabilir. Keza bu iki takım geçen yıl aynı gruptaydı ve birbirlerini deplasmanda yendiler.
 
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde sahaya 8 yabancı sürebileceğini de hesaba katarsak güçlü ve hazır bir Cimbom'un bu gruptan çıkmamak için hiçbir nedeni yok. Prandelli'nin ve yönetimin bir an önce takımı Devler Ligi seviyesine hazır hale getirmek için çalışmalarını hızlandırmaları gerekiyor. G.Saray'ın tecrübesi ve gücü son 2 yılda olduğu gibi bu sezon da gruptan çıkmak için yeterli.

Vatan