Gaziantep'teki yeni statta sona gelindi

Gaziantep'teki yeni statta sona gelindi

Gaziantepspor, yeni stadyumun kapılarını 1 Ekim'deki Bursaspor maçında açmak için TFF'ye başvurdu.

Gaziantepspor'da kulüp yönetimi, yapımı büyük oranda tamamlanan ve farklı açılardan bakıldığında takımın renklerine bürünen yeni stadyumun kapılarını 1 Ekim'deki Bursaspor maçında açmak için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvurdu.

Gaziantepspor Kulübü Asbaşkanı Bülent Konca, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yapımı büyük oranda tamamlanan ve farklı açılardan bakıldığında  kırmızı ve siyah renklere bürünen Gaziantep'teki stadyum için son hazırlıkların  yapıldığını belirtti.
 
Stadyumu yapan müteahhit firmanın statta maç oynanma aşamasına  gelindiği yönündeki geçici kabul belgesini TOKİ'ye gönderdiğini aktaran Konca,  kendilerinin de TFF'ye Bursaspor maçını burada oynamak için başvuruda  bulunduklarını ifade ederek, "Bursaspor maçını yeni statta oynamak istediğimizi  TFF'ye yazılı bir şekilde bildirdik. Gelip inceleme yapacaklar. Eğer onay  verilirse Bursaspor maçında Kamil Ocak Stadı'na veda edeceğiz." dedi.
 
Konca, 1 Ekim'deki Bursaspor maçının "Gaziantep Arena"da oynama  ihtimaline karşın taraftarlara Passolig kartlarını almaları çağrısında bulunarak,  şunları kaydetti:
 
"Bursaspor maçında bir aksilik olması durumunda stadın kapıları 21  Ekim'deki Kayserispor maçında yüzde 100 açık olacak. Bu nedenle taraftarımız  Passolig kartlarını şimdiden alsın. Stattaki ilk maçımızı coşkulu bir şekilde  oynayıp sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Taraftarımıza yeni statta büyük  iş düşecek. En büyük kozumuz olacaklar. O yüzden şimdiden kartlarını alıp  takımımızın arkasında dursunlar."
 
Taraftarın Passolig kartı çıkarmasının önemine dikkati çeken Konca, şu  anda Gaziantepspor logolu Passolig kartı olan taraftar sayısının 22 bin civarında  bulunduğunu ancak yeni stadın 35 bin kişi kapasiteli olduğunu vurguladı.
 
Konca, açılış maçında stadı doldurabilmek için taraftarın kart  çıkarması gerektiğine işaret ederek, "Bu rakamın sadece gişe satışıyla  yapılabilmesi teknik olarak mümkün değil. Taraftar sistem üzerinden online  başvuru yaptığında kart postayla geliyor bunun için de zaman gerekiyor. O nedenle  taraftarımızın başvurularını bir an önce yapmasını istiyoruz." diye konuştu.
 
Açılışta taraftarlara forma hediye edilecek
 
Açılış maçında taraftara hediye vereceklerini belirten Konca,  sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Taraftarımız dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve formamıza sponsor  oldu. Biz de açılış maçında taraftarımıza küçük bir jest yaparak maça gelen her  Gaziantepsporluya bir forma hediye etmek istiyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye  Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey  Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’da bu projemize sponsor olacaklar. Formayı  yapan firma ile görüşmelerimiz devam ediyor ancak henüz bizim forma maliyeti  konusunda istediğimiz fiyatlara inmeyi kabul etmediler. Eğer söyledikleri  fiyatlarda geri adım atmazlarsa formalarımızı Gaziantepspor markasıyla kendimiz  bastıracağız. Sonuç itibarıyla bu formalar taraftarlarımızın beğenisine sunulacak  ve taraftarımızı zorlamayacak bir fiyat politikası gütmemiz gerekiyor."