''Gazeteler bence bunu yazsın''

''Gazeteler bence bunu yazsın''

Vitor Pereira, son saniye golüyle kazandıkları Antalyaspor maçının ardından oyuncularına övgüler yağdırırken, rakip takımın zaman geçirmeye yönelik taktiğini eleştirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, uzatma bölümünde attıkları golle Antalyaspor'a karşı aldıkları galibiyeti sonuna kadar hak ettiklerini söyledi.

Hafta içinde Atromitos ile oynadıkları yorucu avrupa ligi maçının ardından Antalyaspor önünde iyi bir sınav verdiklerini belirten Pereira, şöyle konuştu:

"Üç gün önce çok önemli bir karşılaşmaya çıktık. Avrupa’da tamam ya da devam niteliğindeydi. O maç bizim için çok yorucuydu. Bugün bir maçımız vardı. Bu akşam sahadan 1 puan kaybıyla ayrılsaydık hiçbir zaman adil olmayacaktı. Gazetelerin bence şunu yazması gerekir; ilk dakikadan son dakikaya kadar kazanmak isteyen bir takım vardı sahada. Bunu konuşmak gerekir.

"1, 2, 3....10 OYUNCUNUN YERE YATMASI..."
Maçta tek hata o golü yediğimiz andaki hataydı. Tek hatayla kalemizde golü gördük. Bu golden sonra çok büyük üzüntü yaşadım. Çünkü buraya gelen taraftarlar güzel bir oyun izlemeye geliyor; 1,2,3,4,5,6,7,8,9, 10 oyuncunun yere yatmasını, oyunu durdurmasını izlemeye gelmiyorlar. Bunlara karşın maçı kazanmasını bildik. Bizim için harika bir galibiyet oldu. Taraftarımızı da tebrik ediyorum; çünkü maç boyunca fantastik bir destek verdiler” dedi.

"SAHADA MUHTEŞEM BİR DIEGO GÖRDÜM"
Diego’ya ayrı bir parantez açan Portekizli çalıştırıcı, “Diego harika bir performans sergiledi. İlk dakikadan son dakikaya kadar mükemmel oynadı. Takımı ileri harika taşıdı. Normalde bireysel oyuncularla ilgili konuşmam, ama sahada dev ve muhteşem bir Diego gördüm. Tüm oyuncularıma teşekkür ediyorum. Taraftarlar da bize harika destek verdiler, onlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı

"VAN PERSIE VE FERNANDAO 90 DAKİKA SAHADA KALACAK DURUMDA DEĞİL"
Vitor Pereira, maç içinde Fernandao'nun oyundan alınmasının ardından sıkıntılar yaşamaya başladıkları yönündeki bir soru üzerine, bu görüşe katılmadığını kaydetti.
      
Üst üste 4 maç yaptıklarını ve dinlenme fırsatı bulamadıklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, şunları söyledi:
      
"Takım olarak yorgunuz ve 90 dakikayı 2 forvetle tamamlama şansımız olmuyor. Mousa Sow'un da ayrılmasının ardından Van Persie ve Fernandao'nun 90 dakika sahada kalmaları mümkün olmuyor. Van Persie ve Fernandao tüm maçı tamamlayabilecek güçte değillerdi. Hız kazanma isteğiyle Volkan'ı oyuna soktuk. Zaten Fernandao iyi durumda olsa, sahada kalırdı. Çok yorgun olduğunu, hatta bitmeye yakın olduğunu gördük. Oyundan çıkması tamamen fiziksel bir konu. Bu ülkede çoğu takım 1 forvetle oynuyor ve biz ise 2 forvetle sahada oluyoruz Ama saha içinde tek forvete döndüğümüzde ise sorgulanıyoruz."


"YEDİĞİMİZ GOL TAMAMEN TESADÜFLERİN ÜRÜNÜ"  
Yedikleri golün kesinlikle oyuncu değişikliğinden kaynaklanmadığını kaydeden Pereira, "Tamamen tesadüfler sonucu ortaya çıkan bir goldü. Eğer, 'skorun 1-1 olacağını bilseydiniz aynı değişiklik yapılır mıydı?' diye soruyorsanız, büyük ihtimalle Fernandao sahada kalırdı. Ancak önümde kristal bir topum yok ve geleceği göremiyorum. Sadece düşünüp, beklentilere göre değişiklikler yapıyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, forvet transferi yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, Türkçe olarak, "İnşallah" cevabını verdi.