''Galatasaraylılar'ın ayakları titreyecek''

''Galatasaraylılar'ın ayakları titreyecek''

İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.

Kartal, taraftarların etkisiyle Galatasaraylı oyuncuların ayaklarının titreyeceğini söyledi !

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette hafta sonunda Kadıköy’de karşılaşacakları Galatasaray derbisiyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Ezeli rakipleri karşısında kendi saha ve seyircileri önünde oynamanın avantajına dikkat çeken genç teknik adam, “12 numaramızın enerjisiyle en iyisini yapmaya çalışacağız. Her şeyin sonu iyi olsun. Gülen taraf biz olacağız. Galatasaray’ı yenerek taraftar ve camiaya mutluluk yaşatmak istiyoruz. Kendi saha ve seyircimiz önünde ayağımızın titreyecek durumu yok. Ancak bizim değil, rakibimizin ayağı titreyecek” ifadelerini kullandı.
 
"PSİKOLOJİK ÜSTÜNLÜK BİZDE"
Galatasaray maçı öncesi psikolojik üstünlüğün Fenerbahçe’de olacağına vurgu yapan İsmail Kartal, “Tribünlerin bu maçtaki enerjisi her şeyin üstüne çıkacak” şeklinde görüşünü dile getirdi. Sezonun ilk yarısında oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-1 kaybettiği maçta haksız yere 10 kişi kaldıklarını hatırlatan Kartal, “Eğer eksik kalmasaydık, Sneijder o golü atamazdı. O maç 11’e 11 oynanmalıydı” dedi.
 
Takımdaki oyuncuların form durumlarıyla ilgili bilgiler de aktaran Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Diego çok formda ve her geçen gün daha iyi oynuyor. Derbi maçta herkes gol atabilir. Diego, Meireles, Kuyt” diye konuştu.
 
"EMENİKE ÖNEMLİ BİR SİLAH"
Fenerbahçe’de bu sezon performansı ve davranışlarıyla sezonun en çok tartışılan oyuncusu haline gelen Emenike hakkındaki görüşlerini de açıklayan İsmail Kartal, “Emenike 1 tane. Başka Emenike yok. Forvette iki adayımız var. Ya Emenike ya Webo. Başka alternatifimiz yok. Emenike şu ana kadar 4 gol attı. Bu kadar az gol atması sıkıntılı ama Emenike rakipleri hırpalıyor, yıpratıyor. Önemli bir silah. Derbide de öyle olacak” şeklinde konuştu.
 
"G.SARAY’A HERHANGİ BİR ÖNLEM ALMAYACAĞIZ"
Derbide Galatasaray’a karşı her hangi bir tedbir almayacaklarına vurgu yapan Kartal, “Fenerbahçe’nin bir oyun felsefesi var. 17 yaşındaki Uygar da girse oynasa sistem içinde en iyisini yapıyor. Mücadele, pozisyonlarımız var. Derbiyi kazanmak istiyoruz. Takımıma güveniyorum. En iyi futbolu biz oynuyoruz. Her anlamda takımın istatistikleri şu anda ligin çok üstünde. İnşallah bu maçı da 11 kişi bitiririz” değerlendirmesinde bulundu.
 
KAÇAN GOLLERİ VAN GAAL’IN SÖZÜYLE ANLATTI

Fenerbahçe’nin son maçlarda sayısız gol fırsatlardan yararlanamamasını şu anda Manchester United’ı çalıştıran Hollandalı ünlü teknik adam Lois van Gaal’ın sözüyle anlatan İsmail Kartal, “Van Gaal'ın bir sözü var. Bazen sahada her şeyi yapmak önemli ama gol atmak daha çok önemli. Futbolun her şeyi goldür. 2-3 maçtır şanssızız. Bu maç için kadro açısından bir şey söyleyemem. Her şey olabilir” ifadeleriyle derbi maçta oyuncularından patlama beklediğini ima etti.