Galatasaraylılar Hagi'yi unutmadı !

Galatasaraylılar Hagi'yi unutmadı !

Galatasaray, George Hagi için kutlama mesajı yayınladı.

O pek hoşlanmaz ama 'Karpatların Maradonası' olarak bilinir. Galatasaraylılar için 'Hagi' dediğinizde hayat durur. Bugün(5 Şubat) Cristiano Ronaldo, Neymar, Maldini gibi yıldızların ve Karpatların Maradonası Gheorghe Hagi'nin doğum günü. Sarı kırmızılı kulübün kutlama mesajından sonra taraftarlar da sosyal medyada Hagi'ye olan sevgilerini dile getirdi.

Galatasaray’ın UEFA Kupası almasına en büyük katkıyı veren oyunculardan biri olan ‘Karpatların Maradonası’ lakaplı Gheorghe Hagi’nin bugün doğum günü. Hatta onunla birlikte Cristiano Ronaldo, Neymar, Carlos Tevez ve Maldini’nin de doğum günü.

STEAUA BÜKREŞ’TEKİ PERFORMANSI SES GETİRDİ

Galatasaray taraftarının unutamayacağı 10 numarası olan Gheorghe Hagi, 82-83 sezonunda Farul Constanta takımındaki gol ve asistleriyle, henüz daha 17 yaşında dünyanın en büyük kulüplerinin dikkatini çekmeye başladı. 1983-1987 arasında forma giydiği Sportul Studentesc’de 108 maçta 58 gol attı. Buradan Romanya’nın en büyük takımı Steaua Bükreş’te üç sezon forma giyen Hagi, en iyi dönemini burada geçirdi. 97 maçta 76 gol buldu ve artık tüm dünyada adından konuşturmayı başardı.

REAL MADRİD SONRA DA BARCELONA

1990’da dünyanın en büyük takımlarından Real Madrid’e transfer oldu. İki sezon Real Madrid’te forma giyen Hagi ‘orta’ seviyeli 2 yılın sonunda Brescia’a gitti. Oradan da İspanya’nın bir başka büyük takımı Barcelona’ya transfer oldu. Katalan ekibinde 36 maçta 7 gol attı. Yıllar sonra şu sözü söyleyecekti; ‘Barcelona’dayken şatoda yaşıyordum, ama Galatasaray’da daha mutluyum.’

Karpatların Maradonası olarak bilinen Hagi, World Soccer tarafından 2005 yılında dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 25 futbolcusundan biri olarak seçildi.

GALATASARAY KARİYERİ

Yıl 1996. Hagi artık Galatasaray’da. Türk basını tarafından büyük eleştriler aldı. 31 yaşındaki oyuncu için ’35 yaşında’ yorumları yapılmıştı. Hagi ise bu yorumlara ‘ben cevabımı sahada vereceğim’ demişti.

Öyle de oldu. Hagi ilk 3 maçında takımına galibiyeti getiren golleri attı. sonrası da zaten malum. Rumen yıldız, sarı kırmızılı forma altında 132 maça çıktı, 59 gol attı, 51 de asist yaptı. Galatasaray ile 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 3 TSYD Kupası kazandı. Ve tabii ki Türk futbol tarihinde kazanılan en büyük kupa olan UEFA Kupası’nı sarı kırmızılı kulübe kazandırmıştır.

1-20160205110236.jpg

@grandesaray30
#Hagi sen gittikten sonra balkanlardan sadece soğuk hava geldi İYİKİ DOĞDUN 10

@altunterim
Siz, Hagi’den sonra izlediğiniz her 10 numarayı onunla kıyaslamaya devam edeceksiniz.. Çünkü 10’lar ikiye ayrılır.. Hagi ve diğerleri..

@webaslan
“Ben Galatasaray’a gelmekle kalmadım, G.Saraylı oldum. G.Saray’ı hissetmeye başladığım gün, imzasını kalbime attım” İyi ki doğdun Hagi! #10

@TekYurekcom
Karpatların Maradona’sı Hagi değildir, Güney Amerika’nın Hagi’si Maradona’dır!

@Metecann
İyi ki doğdun Hagi, iyi ki Galatasaray’a geldin de kimsenin yaşamadıklarını yaşatan takımın lideri oldun…

@44Hakanyldz
Bilbao maçında spikerinde dediği gibi Sen ne büyüksün Hagi Ne muhteşemsin!