Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek

Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek

Galatasaray'ın seçimli olağan genel kurulunda Dursun Özbek, rakiplerine büyük fark atarak Galatasaray'ın 36. başkanı oldu.

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda oy verme işleminin ardından açılan sandıklarda Dursun Özbek, rakiplerine büyük fark atarak 2800 oyla Galatasaray'ın 36. başkanı oldu.

Dursun Özbek: Teşekkür ederim
 
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı takımın yeni başkanı Özbek, "Galatasaray 36. başkanını seçmek için genel kurul yaptı. Burada bizleri takip ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürüm de genel kurul üyelerine. Onlar da bugün geldiler ve oylarını kullandılar. Şu anda sayım devam ediyor. Henüz bitmedi ama benim listeme daha fazla oy var. Kesin sonuçlar daha belli değil. Ben genel kurula teşekkür ediyorum. Benim listem Galatasaray'daki birleşmenin listesiydi. Genel kurul bu görüşümüzü tasvip eti. Sayımın sonuçlarını bekliyoruz. Seçime katılan diğer arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Tam bir Galatasaray duruşu gösterdiler. Galatasaray’daki seçim bilincini herkese yansıttık” diye konuştu.

MESSİ'Yİ BİLE ALIRIM DEMİŞTİ

Özbek haftalar önce yaptığı açıklamada, “Galatasaray hangi yıldızı isterse alır; Messi dahil alamayacağımız futbolcu yok. Yeter ki, isteyelim. Bütçe sorun olmaz, Galatasaray bir dünya markasıdır ve kredisi yüksektir. Şu ana kadar en çok dünya yıldızını oynatan kulüptür Galatasaray. Sonuçta dünya yıldızları bu takımda oynamak için can atıyor. Gerçek bu! Fakat, bizim yarışma özelliğimizin yanında bir misyonumuz daha olmalı; Arda, Tugay, Hakan gibi oyuncuları bulup, yetiştirerek dünya vitrinine sunmalıyız. O, 5 milyar dolarlık sektörden Galatasaray payını almalı. Hatta geçmişteki Fatih Terim, Mustafa Denizli gibi kariyerleri yetiştirip, teknik adam olarak kulübümüzden dünyaya sunmalıyız. Hamza Hamzaoğlu ile ilgili böyle bir projemiz de var.” demişti.

 
1. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 159 
Ahmet Özdoğan: 25
Turgay Kıran 30

2. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 163
Ahmet Özdoğan: 29
Turgay Kıran 41

3. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 188
Ahmet Özdoğan: 31
Turgay Kıran: 31
 
4. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 191
Ahmet Özdoğan: 30
Turgay Kıran: 44

5. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 223
Ahmet Özdoğan: 32
Turgay Kıran: 31
 
6. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 172
Ahmet Özdoğan: 30
Turgay Kıran: 35

7. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 172
Ahmet Özdoğan: 34
Turgay Kıran: 41

8. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 157
Ahmet Özdoğan:18
Turgay Kıran: 36

9. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 142
Turgay Kıran: 25
Ahmet Özdoğan: 25

10. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek: 169
Turgay Kıran: 19
Ahmet Özdoğan: 34
 
11. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek; 197
Turgay Kıran; 27
Ahmet Özdoğan; 30

12. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek; 182
Turgay Kıran; 33
Ahmet Özdoğan; 36
 
13. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek; 207
Turgay Kıran; 46
Ahmet Özdoğan; 30
 
14. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek; 199
Turgay Kıran; 50
Ahmet Özdoğan; 38
 
15. SANDIK SONUCU:
Dursun Özbek; 279
Turgay Kıran; 45
Ahmet Özdoğan; 20

TOPLAM SONUÇ:
Dursun Özbek: 2800
Turgay Kıran: 534
Ahmet Özdoğan: 442

3 bin 858 üye oy kullandı
 
Sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanını seçeceği olağan genel kurulunda saat 10.30’da başlayan oy verme işlemi saat 15.00'de sona erdi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Kongre Salonu’nda yapılan kongrede 99. dönem yönetimi belirlenecek.
 
Seçimli genel kurulda başkanlık için adaylığını koyan Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün 36. başkanı olabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Resmi olmayan rakamlara göre 3 bin 858 üyenin oy kullandığı açıklandı.
 
BAŞKAN ADAYLARI KONUŞTU
 
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, başkan adayları Dursun Özbek, Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran, son kez üyelere konuşma yaptılar.
 
Adayların hedef ve projeleriyle ilgili kısa konuşmalarının ardından ise oy verme işlemi başladı.
Sarı-kırmızılı kulüpte oy kullanma hakkına sahip  3 bin 858 üye, 15 sandıkta saat 15.00'e kadar oylarını kullandılar..
 
Başkan adayları oyunu 3. sandıkta kullandı
 
Galatasaray Kulübü'nün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda başkan adayları oy kullandı. 
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapılan genel kurulda başkan adayları Dursun Özbek, Ahmet Özdoğan ve Turgay Kıran oylarını kullandı. 3 numaralı sandıkta oy kullanan adaylar, birbirlerine başarı dileğinde bulundu. Seçimde oy kullanma işlemi 15 sandıkta devam ederken, seçimin saat 15:00'de kadar sürmesi bekleniyor. Başkan adaylarından Turgay Kıran "gri", Ahmet Özdoğan "sarı" ve Dursun Özbek "kırmızı" listeyle seçime girdi. Kaydı açık 7 bin 908 üyeden, yakın zamanda vefat eden ve kulüpte çalışanların düşülmesinin ardından, 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkı var.
 
Yarsuvat: Şen ola Galatasaray...
 
Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, 1 numara  sandıkta oyunu kullanan Duygun Yarsuvat'ın oldukça neşeli olduğu gözlendi. Oy  pusulasını hazırladığı sırada basın mensuplarına esprili olarak, "Beni çekmeyin.  Kime oy verdiğim belli olmasın" ifadelerini kullanan Yarsuvat, oyunu attıktan  sonra da "Şen ola Galatasaray diyorum. En son söyleyeceğim şey bu" diye konuştu. 
 
Başkanlık koltuğunu devredecek olan Yarsuvat'a üyelerin ilgisi de  yüksek oldu. Sarı-kırmızılı başkan, kendisiyle fotoğraf çektirme isteklerini  kırmadı.
 
Divan başkanı Metin Ünlü seçildi
 
Başkan Duygun Yarsuvat'ın açılışını yaptığı Genel kurulda ilk olarak Seçim Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan başkanlığına oybirliği ile Metin Ünlü seçildi.
Seçim Genel Kurulu öncesinde Turgay Kıran (6272), Ahmet Özdoğan (6442) ve Dursun Aydın Özbek (6602) başkan adaylıklarını açıkladı.
11 Mayıs Pazartesi günü yapılan renk seçimine göre başkan adaylarından, Turgay Kıran "gri", Ahmet Özdoğan "sarı", Dursun Aydın Özbek "kırmızı" listeyle seçime girdi.