Galatasaray'ın umutları tükeniyor !

Galatasaray'ın umutları tükeniyor !

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Türk Telekom Arena'da Torku Konyaspor'u ağırladı.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 20. hafta maçında Galatasaray sahasında Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadele başladığı skorla 0-0 sona erdi. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Galatasaray 34 puana, 5. sıradaki Torku Konyaspor da 33 puana yükseldi.

LINNES, İLK KEZ LİG MAÇINDA
Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Norveçli futbolcu Martin Linnes, ilk kez lig maçında forma giydi. Sarı kırmızılı formayla üç Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkan Linnes, 19. haftadaki Osmanlıspor karşılaşmasının kadrosunda yer alsa da oyuna girememişti. Torku Konyaspor mücadelesine ilk 11'de başlayan Norveçli savunma oyuncusu, ilk kez bir lig maçında oynadı.,

YASİN ÖZTEKİN PROTESTO EDİLDİ
Mustafa Denizli'nin ilk 11'de sahaya sürdüğü Yasin Öztekin, beklentileri karşılayamayınca 62. dakikada yerine Sabri'ye bıraktı. Yasin, oyuncu değişikliği için kenara gelirken taraftarların protestolarına maruz kaldı.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Galatasaray taraftarı, Torku Konyaspor maçına fazla ilgi göstermedi. Bu sezon ligde gösterdiği performansla beklentileri karşılayamayan ve zirve yarışının gerisine düşen sarı-kırmızılı takımın Torku Konyaspor ile yaptığı maçta Türk Telekom Arena tribünlerinin büyük kısmı boş kaldı.

SUAT MAMAT'A VEFA
Hafta içinde 85 yaşında hayatını kaybeden Galatasaray'ın ve A Milli Takım'ın unutulmaz futbolcusu Suat Mamat'ın kızı Gülsu Mamat'a plaket verildi. Maç öncesi düzenlenen törende Gülsu Mamat'a plaketi Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın takdim etti. Bu sırada tribünlerdeki taraftarlar, Suat Mamat lehine tezahürat yaptı.

SAYGI DURUŞU YAPILDI
Bir dönem Türkiye Futbol Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği de yapan Suat Mamat ile A Milli Takım'ın eski oyuncusu Ali Beratlıgil için karşılaşma öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

GALATASARAY: 0 - TORKU KONYASPOR: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Galatasaray: Muslera, Linnes, Koray Günter, Chedjou, Olcan Adın, Donk, Selçuk İnan, Sinan Gümüş (Dk. 41 Podloski), Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut
Teknik Direktör: Mustafa Denizli

Torku Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Vukovic, Douglas, Ömer Ali Şahiner, Holmen, Ali Çamdalı, Meha, Traore, Rangelov
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

MAÇIN ÖZETİ DİĞER SAYFADA...

[PAGE]


90. DK: Bülent Yıldırım'ın son düdüğü ile karşılaşma 0-0 sona eriyor. Bu sonuçla Galatasaray, 34 puan ve averajla 3. sıraya yükselirken, Torku Konyaspor, 33 puanla 5. sırada kalıyor.

90. DK: Torku Konyaspor savunmasının uzaklaştırdığı top ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda bulunan Sabri Sarıoğlu'na geliyor. Sabri'nin çektiği şut altıpasa yakın bir noktada bulunan Lukas Podolski'ye geliyor. Podolski'nin gelişine çektiği şut az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

90. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Barry Douglas kullanıyor. Barry Douglas'ın ortasını Koray Günter uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası yayının hemen dışında bulunan Ömer Ali Şahiner'e geliyor. Ömer Ali Şahiner, ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekiyor ancak top Galatasaray savunmasından dönüyor.

88. DK: Sol çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden Wesley Sneijder'in çektiği şut Ali Turan'a çarpıp taca çıkıyor.

87. DK: Olcan Adın'ın sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

80. DK: Selçuk İnan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun ortasında top altıpas çizgisine yakın bir noktada bulunan Olcan Adın'a geliyor. Olcan Adın'ın kafa vuruşu üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor, pozisyonun devamında Jagos Vukovic tehlikeyi uzaklaştırıyor.

77. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Sabri Sarıoğlu geçiyor. Sabri'nin ortasını Torku Konyaspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası dışında sol çaprazda bulunan Olcan Adın'a geliyor. Olcan'ın gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

76. DK: Torku Konyaspor yarı alanının ortalarında Nejc Skubic'in Lukas Podolski'ye yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Ali Turan, sarı kart görüyor.

72. DK: Torku Konyaspor, bu dakikada karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Abdou Traore oyundan çıkarken yerine Rijad Bajic giriyor.

68. DK: Barry Douglas'ın Ryan Donk'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Wesley Sneijder kullanıyor. Sneijder'in ortasını Torku Konyaspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda bulunan Olcan Adın'a geliyor. Olcan'ın gelişine çektiği sert şut kaleci Serkan Kırıntılı'dan dönüyor.

65. DK: Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde Nejc Skubic'e sert müdahalede bulunan Lukas Podolski, sarı kart görüyor.

64. DK: Ryan Donk'un pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Wesley Sneijder, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut yan ağlarda kalıyor.

64. DK: Lukas Podolski'nin pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut kaleci Serkan Kırıntılı'yı geçiyor ancak çizgi üzerinde Jagos Vukovic bu şuta müdahale ederek topun ağlarla buluşmasını engelliyor.

63. DK: Galatasaray, bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Yasin Öztekin'in yerine Sabri Sarıoğlu'nu oyuna alarak kullanıyor.

63. DK: Galatasaray yarı alanının ilk metrelerinde Aurelien Chedjou'ya sert müdahalede bulunan Dimitar Rangelov, sarı kart görüyor.


62. DK: Aurelien Chedjou'nun uzun pasına Torku Konyaspor ceza sahası içerisinde yükselen Yasin Öztekin, hava topu mücadelesinde Barry Douglas'a faul yapıyor.

59. DK: Koray Günter'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa sağ kanatta hareketlenen Yasin Öztekin için ofsayt bayrağı kalkıyor.

56. DK: Bu dakikalarda her iki takım da pozisyon bulmakta zorlanıyor.

52. DK: Alban Meha'nın ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

50. DK: Olcan Adın'ın Abdou Traore'ye yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Alban Meha geçiyor. Meha'nın ortasını Selçuk İnan kafayla uzaklaştırıyor.

46. DK: İkinci yarı Torku Konyasporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45. DK: İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilave ediliyor.

4. DK: Nejc Skubic'in sağ kanattan yaptığı ortaya kimse dokunamıyor ve top oyun alanının dışına çıkıyor.

39. DK: Topsuz alanda kendini yere bırakan Sinan Gümüş, sakatlık yaşıyor ve karşılaşmaya devam edemiyor.

36. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Wesley Sneijder kullanıyor. Sneijder'in ortasını Torku Konyaspor savunması uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Aurelien Chedjou'ya geliyor. Chedjou'nun gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

32. DK: Barry Douglas'ın Umut Bulut'a yaptığı faulün ardından Torku Konyaspor yarı alanının ortalarından kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortası kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

30. DK: Selçuk İnan'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Olcan Adın, son çizgiden ortasını yapıyor ancak Abdou Traore tehlikeyi uzaklaştıyor.

27. DK: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Alban Meha kullanıyor. Meha'nın ortasını Ömer Ali Şahiner kafayla takım arkadaşlarına göndermek istiyor ancak araya giren Galatasaray savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

24. DK: Alban Meha'nın pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Dimitar Rangelov'un yerden çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

22. DK: Jagos Vukovic'in sol kanattan yaptığı orta ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında buluşan Samuel Holmen'in çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

15. DK: Barry Douglas'ın yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Samuel Holmen'in gelişine çektiği şut farkı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

13. DK: Martin Linnes'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş'ün ortasına kimse dokunamıyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.

10. DK: Nejc Skubic'in sağ kanattan yaptığı orta ile ön direkte topla buluşan Dimitar Rangelov'un kafa vuruşu farklı şekilde kalenin sağından dışarı çıkıyor.

7. DK: Sağ kanatta Aurelien Chedjou'dan topu kapan Abdou Traore, son çizgiye indikten sonra yerden ortasını yapıyor ancak Koray Günter, tehlikeyi uzaklaştırıyor.

5. DK: Yasin Öztekin'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Martin Linnes, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak Torku Konyaspor savunması kafayla tehlikeyi uzaklaştırıyor.

4. DK: Fernando Muslera'nın kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa Torku Konyaspor yarı alanının ilk metrelerinde hareketlenen Umut Bulut için ofsayt bayrağı kalkıyor.

1. DK: Karşılaşma Galatasaraylı futbolcuların yaptığı santra vuruşu ile başlıyor.

- Torku Konyaspor'da ise Alban Meha, Ömer Ali Şahiner ve Dimitar Rangelov, sarı kart cezası sınırında bulunan isimler.

- Galatasaray'da Fernando Muslera, Lionel Carole, Sabri Sarıoğlu, Olcan Adın ve Yasin Öztekin, bu maçta sarı kart görürse gelecek hafta Mersin İdman Yurdu deplasmanında forma giyemeyecek.

- 19 haftada rakip filelere 22 gol bırakan Torku Konyaspor'un en çok gol atan ismi 4 golle Alban Meha. Jagos Vukovic, Samuel Holmen ve Rijad Bajic'in de ligde 3'er golü bulunuyor. Torku Konyaspor'un en çok gol pası veren ismi ise 5 asistle Alban Meha.

- 43 golle ligin en çok gol atan takımı olan Galatasaray'da Burak Yılmaz 9 golle takımın en çok gol atan ismi. Lukas Podolski'nin 8, Wesley Sneijder'in de ligde 5 golü bulunuyor. Galatasaray'ın en çok asist yapan oyuncuları da 5'er asistle Wesley Sneijder ve Sabri Sarıoğlu.

- 19 haftada 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Torku Konyaspor ise topladığı 32 puanla ligin 5. sırasında yer alıyor.

- Ligde geride kalan 19 hafta sonunda 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Galatasaray, topladığı 33 puanla ligin 4. sırasında yer alıyor.

- Ligin ilk yarısında Konya'da oynanan karşılaşmayı konuk ekip Galatasaray, 4-1 kazanmıştı. O maçta Galatasaray'ın golleri Wesley Sneijder (2), Burak Yılmaz ve Semih Kaya'dan gelirken, Torku Konyaspor'un tek sayısı Alban Meha'dan gelmişti.

- İki ekip bugüne kadar 32 kez karşılaşırken bu maçların 26'sını Galatasaray, 2'sini Torku Konyaspor kazandı, 4 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da sarı-kırmızılı ekibin 74-19 üstünlüğü bulunuyor.

- Konuk ekip Torku Konyaspor'da ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

- Ev sahibi ekipte sarı kart cezalısı Hakan Balta, idman eksiği bulunan Semih Kaya ve Hamit Altıntop ile Çin takımı Beijing Guoan ile transfer görüşmesinde bulunan Burak Yılmaz, maç kadrosuna alınmayan isimler.

- Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Galatasaray, Türk Telekom Arena Stadı'nda Torku Konyaspor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Bülent Yıldırım yönetecek.