Galatasaray'ın tek rakibi Barcelona !

Galatasaray'ın tek rakibi Barcelona !

Süper Lig’de üst üste aldığı galibiyetlerle zirveye kurulan Galatasaray, yüzde 69 gibi yüksek bir topa sahip olma oranına ulaştı. Ayrıca maç başına 523 başarılı pas yapıldı.

Galatasaray’da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, yavaş yavaş oyun felsefesini takıma yansıtıyor. Karabük karşısında zorlanan ancak 3 puana son dakikada uzanan sarı-kırmızılılar, Akhisar’ı ise harika bir futbol sonucunda 3-1’le yenmişti. Her fırsatta topa sahip olmaktan bahseden Hollandalı çalıştırıcının oyun planı ilk haftalarda işe yaramışa benziyor.

Bu iki karşılaşmada yüzde 69 topa sahip olan Galatasaraylı futbolcular ortalama 523 başarılı pas yaptı. Bu iki alan da Süper Lig’in en başarılı takımı olan Galatasaray, rakip kaleye ise ortalama 7 şut çekerek bu alanda zirveyi Kardemir Karabükspor ile paylaştı. Yüzde 86’lık başarılı pas yüzdesiyle rakiplerinin arasından sıyrılan Galatasaray’ın başarısının sırrı da istatistiklerde ortaya çıktı.

26 HAFTA SONRA ZİRVEDE

Tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geride bırakan sarı-kırmızılı takım, bu sezon ligin 2. haftasında averajla Medipol Başakşehir’in önünde zirveye kuruldu. Tam 36 hafta sonra alışkın olduğu liderlik koltuğuna oturmayı başaran sarı-kırmızılılar, Riekerink ile ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş’a kâbus yaşatmaya devam ediyor.

AMK Gazetesi