Galatasaray'ın Riekerink kararı !

Galatasaray'ın Riekerink kararı !

Türkiye Kupası’nı kazanarak Galatasaray camiasının gönlünü fetheden Riekerink ile yeni sözleşme yapılacak. Aylık maaşı 35 bin Euro’ya yükseltilecek...

Galatasaray’ı yeni sezonda kimin çalıştıracağı tartışma konusu olurken Sarı-Kırmızılı futbolcular yönetim ile görüşerek Jan Olde Riekerink ile bir yıl daha devam edilmesini istediler. Futbolcuların çok sevdiği ve Türkiye Kupası’nı kazanarak taraftarın da gönlünü fethettiği Hollandalı teknik adam ile yola devam etmeyi düşünen yönetimin son kararını 1 Haziran’daki Sportif AŞ toplantısında vereceği öğrenildi.

FUTBOL ŞUBESİ YALMAN’IN

Yeni dönemde Sportif AŞ’de görev alacak olan Alp Yalman ve Levent Nazifoğlu’nun da bu toplantıya katılacağı, 1 yıl daha Hollandalı teknik adamla anlaşılması konusunda oy kullanacağı öğrenildi. Eski Başkan Yalman ile Eski Sporcular Derneği Başkanı olan Nazifoğlu’nun yeni dönemde de Florya’da futbol şubesinden sorumlu olacakları ifade edildi.

TAKIMI GENÇLEŞTİRECEK

Galatasaray Yönetimi’nin Jan Olde Riekerink ile anlaşılması halinde Hollandalı hocanın aylık maaşını 35 bin Euro’ya yükseltecek. Sarı-Kırmızılı yönetimin görüştüğü teknik adamların yıllık en az 2-3 milyon Euro ayrıca transfer bütçesi istediği belirtilirken, Hollandalı hocanın düşük maliyetiyle ön plana çıktığı vurgulandı. Yönetim Riekerink’ten takımı gençleştirmesini isteyecek. Önce altyapının başına getirilen Jan Riekerink’in genç oyuncuları A Takım’a kazandırabileceği ifade edildi.