Galatasaray'ın kupada tadı yok !

Galatasaray'ın kupada tadı yok !

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu'nda Eskişehirspor, sahasından Galatasaray'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Eskişehirspor'a 1-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 40. dakikada Andaç kaydetti.

Bu sonucun ardından grupta Eskişehirspor 12 puanla liderliğe yükseldi, Galatasaray ise 9 puanda kalarak 2. sıraya geriledi.

Maça yedek ağırlık bir kadroyla çıkan Galatasaray, ilk yarıda organize olmakta zorlanırken, Eskişehirspor taraftarları önünde daha etkili olan taraftı. Dakikalar 40'ı gösterirken Andaç Güleryüz'ün kafasıyla gelen golle Eskişehirspor devreye 1-0 önde girdi.

Galatasaray 2. yarıda gol için vites arttırsa da, Eskişehirspor savunmasını geçmeyi başaramadı ve karşılşma Es-Es'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

ESKİŞEHİRSPOR - GALATASARAY

Eskişehirspor

Ali Şaşal Vural, Berkay Dabanlı, Kaan Kanak, Birol Parlak, Kamil Ahmet Çörekçi, Raheem Lawal, Nzuzi Toko, Goran Causic, Mehmet Feyzi Yıldırım, Rogelio Funes Mori, Andaç Güleryüz

Galatasaray

Eray İşcan, Hakan Balta, Koray Günter, Tarık Çamdal, Hamit Altıntop, Blerim Dzemaili, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Olcan Adın, Goran Pandev

Gol: Dk. 40 Andaç Güleryüz (Eskişehirspor)

İŞTE MAÇIN ÖZETİ

Diğer sayfada...

[PAGE]

90.DK: Hakem Barış Şimşek müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Eskişehirspor'da Ibrahim Sissoko hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve Barış Şimşek tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

88.DK: Sağ çaprazda topla buluşan Emre Çolak topu ceza alanına doğru çeviriyor. Savunmadan seken top penaltı noktası sol çaprazında Bruma'nın önünde kalıyor. Bruma bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

87.DK: Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Eyüp Koçoğlu yerden kaleyi düşünüyor ancak vuruşu çok zayıf kalıyor ve kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

85.DK: Kullanılan serbest vuruşta topun başına Rogelio Mori geliyor. Mori'nin vuruşunda top barajı aşarak kalenin sol üst tarafından dışarı gidiyor.

85.DK: Eskişehirspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kaan Kanak oyundan alınırken yerine Ergün Teber oyuna dahil oluyor.

84.DK: Ceza yayı sol çaprazında Selçuk İnan topa elle müdahale ediyor. Eskişehirspor kritik bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

82.DK: Eskişehirspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raheem Lawal oyundan alınırken yerine Eyüp Koçoğlu oyuna dahil oluyor.

81.DK: Eskişehirspor'da Goran Causic, rakibi Blerim Dzemaili'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

80.DK: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Kaan Kanak doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajdan seken top hız kaybediyor ve kaleci Eray İşcan çıkarak topa sahip oluyor.

79.DK: Galatasaray'da Blerim Dzemaili, rakibi Rogelio Mori'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

78.DK: Ev sahibi Eskişehirspor bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

76.DK: Galatasaray cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sinan Gümüş oyundan alınırken yerine Alex Telles oyuna dahil oluyor.

74.DK: Eskişehirspor'da kaleci Ali Şaşal, Olcan ile girdiği ikili mücadele sonrasında kısa süreli sakatlık geçiriyor.

72.DK: Sarı kırmızılılarda Olcan Adın hakeme yönelik itirazlarını sürdürüyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

71.DK: Galatasaray'da Selçuk İnan, rakibi Goran Causic'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

70.DK: Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Goran Causic'in pası ile hareketlenen Raheem Lawal orta alanda rakibini geçerek Galatasaray savunmasını az adamla yakalıyor. Raheem Lawal topla birlikte ceza yayına kadar geliyor ve rakibini geçerek vurmak istiyor ancak savunma son anda bu topa müdahale ediyor ve mutlak bir gol pozisyonunu önlüyor.

67.DK: Eskişehirspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Andaç Güleryüz oyundan alınırken yerine Ibrahim Sissoko oyuna dahil oluyor.

65.DK: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan ortasını ceza alanına gönderiyor. Savunmadan seken top havaya yükseliyor ve kaleci Ali Şaşal çıkarak topa sahip oluyor.

62.DK: Eskişehirspor'da Berkay Dabanlı, rakibi Emre Çolak'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

62.DK: Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Kaan Kanak çok sert vuruyor. Bu top üst direkten dönüyor ve ceza yayı sağ çaprazına doğru açılıyor. Gelen topa hareketlenen Berkay Dabanlı gelişine vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.

60.DK: Müsabakanın üçte ikilik bölümü geride kalırken konuk ekip Galatasaray topla oynamadaki üstünlüğü lehine çeviriyor.

57.DK: Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Emre Çolak ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Burma vuruşunu yapamıyor ve top sağ kanattan taça çıkıyor.

55.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor

52.DK: Selçuk'un pası ile ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Sinan Gümüş, kaleci Ali Şaşal'dan sıyrılırken yerde kalıyor. Galatasaraylı oyuncular penaltı beklerken hakem Barış Şimşek, Sinan'ın kendisini aldatmaya yönelik hareket ettiğine işaret ederek oyuncuyu sarı kart ile cezalandırıyor.

49.DK: Hızlı gelişen Eskişehirspor kontra atağında sol kanatta topla birlikte hareketlenen Mehmet Feyzi son çizgiye inmeden ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Andaç Güleryüz sol ayak dışı ile gelişine vuruşunu yapıyor ancak kaleci Eray İşcan kale çizgisi üzerinde gole izin vermiyor.

47.DK: Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Kamil Ahmet pasını sağ kanatta hareketlenen Andaç Güleryüz'e gönderiyor. Andaç topu düzelterek ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak top savunmanın kontrolünde kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

46.DK: Galatasaray cephesinde ikinci yarının hemen başında iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Hamit Altıntop ve Yasin Öztekin oyundan alınırken yerlerine Emre Çolak ve Bruma oyuna dahil oluyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Barış Şimşek müsabakanın ilk yarısının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

43.DK: Ceza yayı sol çaprazına hareketlenen Hakan Balta yerden çok sert vuruyor. Kaleci Ali Şaşal bu topa müdahale ediyor ancak boşta kalan topu savunma son anda uzaklaştırıyor.

40.DK: GOOOLL!! Eskişehirspor, Andaç Güleryüz ile öne geçiyor. Rogelio Mori sağ kanatta hareketlenen arkadaşı Kamil Ahmet'i görüyor. Kamil Ahmet son çizgiye inmeden ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Andaç Güleryüz kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

39.DK: Savunma arkasına atılan ara pasına hareketlenen Rogelio Mori ceza sahası içi sağ çaprazında topu kontrol ediyor. Bu noktada bir süre topu ayağında tutan tecrübeli oyuncu pas verecek arkadaşını bulamayınca dönerek yerden vuruyor ancak kaleci Eray İşcan üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol ediyor.

36.DK: Sol kanattan topla birlikte süratlenen Kaan Kanak ortasını yerden penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak kaleci Eray İşcan çıkıyor ve bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

33.DK: Konuk ekip Galatasaray oyunun bu bölümünde rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken ev sahibi Eskişehirspor'un topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

28.DK: Toko'nun çizgi üzerinden çıkardığı topa hareketlenen Yasin ceza yayı üzerinde topu kontrol ediyor ve ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak bu kez kaleci Ali Şaşal gole izin vermiyor.

28.DK: Galatasaray gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Olcan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada topa yükselen Blerim Dzemaili kafa ile pasını altıpas alanı içerisindeki Pandev'e gönderiyor. Pandev dönerek yerden vuruşunu yapıyor ancak savunmada Toko bu topu çizgi üzerinden çıkartmayı başarıyor.

25.DK: Eskişehirspor gole çok yaklaştı. Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Rogelio Mori havadan pasını altıpas sağ çaprazına hareketlenen Goran Causic'e gönderiyor. Causic bekletmeden pası arka direğe doğru çeviriyor. Bu noktaya hareketlenen Mehmet Feyzi savunma ile birlikte topa yükselenerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

23.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Andaç Güleryüz ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Olcan bu topu kafa ile karşılıyor ve tehlikeyi uzaklaştırıyor.

21.DK: Konuk ekip Galatasaray bu dakikalarda kendi yarı sahasından çıkmakta güçlük çekiyor.

18.DK: Bu dakikalarda ev sahibi Eskişehirspor topu ayağında daha fazla tutan ekip olarak göze çarpıyor.

15.DK: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Olcan ortasını yerden altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada Goran Pandev yerden kayarak vuruşunu yapıyor ancak tecrübeli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

13.DK: Hakan'ın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Hamit Altıntop çok sert vuruyor ancak top kalenin sağ üst tarafından dışarı gidiyor.

10.DK: Ceza sahası sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Rogelio Mori dönerek doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

8.DK: Orta alanda topu çalan Andaç Güleryüz topla birlikte ceza sahasına doğru süratleniyor ancak ceza yayı önünde savunma son anda topa müdahale ederek tehlikeyi önlüyor.

6.DK: Oyunun bu bölümünde karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

3.DK: Konuk ekip Galatasaray kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

1.DK: Müsabaka Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

- Oyuncular sahadaki yerlerini alıyorlar. Birazdan mücadele başlayacak.

- Galatasaray’da Fernando Muslera, Sinan Bolat, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Felipe Melo, Sabri Sarıoğlu dinlendirilirken ülkesinin milli takımında olan Aurelien Chedjou’nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz ve Semih Kaya bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

- Eskişehirspor’da sakatlıkları bulunan Mirkan Aydın, Ömer Şişmanoğlu ve Hürriyet Güçer bu akşam forma giyemeyecek.

- Eskişehirspor ile Galatasaray grubun ilk maçında Telekom Arena’da karşı karşıya gelmiş ve bu maçı sarı kırmızılılar Selçuk İnan (2), Bruma ve Umut Bulut’un golleri ile 4-2 kazanmıştı. Bu müsabaka aynı zamanda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun Galatasaray’ın başındaki ilk maçı olmuştu.

- İki ekip arasında oynanan son 10 karşılaşmada Galatasaray’ın rakibi Eskişehirspor’a karşı galibiyetlerde 5-0 üstünlüğü bulunurken 5 müsabakada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Galatasaray’ın kaydettiği 15 gole karşılık Eskişehirspor ise attığı 5 gol ile cevap verdi.

- G Grubunda 9’ar puana sahip olan iki takımdan Galatasaray averaj ile birinci, Eskişehirspor ise ikinci sırada yer alıyor.

- Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Barış Şimşek düdük çalacak.

- Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5. Hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.


ESKİŞEHİRSPOR

Ali, Berkay, Birol, Kamil, Kaan, Toko, Causic, Feyzi, Lawal, Andaç, Mori

GALATASARAY

Eray, Hamit, Koray Günter, Hakan Balta, Tarık, Selçuk, Dzemaili, Sinan, Olcan, Yasin, Pandev


MAÇ ÖNCESİ

Diğer sayfada..

[PAGE]

Gruptaki ilk 3 maçını kazanan ve son müsabakasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a seyircisi önünde 2-0 yenilerek beklemediği bir sonuçla karşılaşan Sarı-Kırmızılı ekip, Eskişehirspor deplasmanında galibiyet arayacak. G Grubu’nda Eskişehirspor ile 9 puan toplayan ve averajla rakibinin üzerinde lider durumda bulunan Galatasaray’da Burak Yılmaz’ın sakatlığı bulunuyor.