Galatasaray’ın Bursaspor kadrosu

Galatasaray’ın Bursaspor kadrosu

Bursaspor deplasmanına gidecek Galatasaray'ın kadrosu elli oldu.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou ile Wesley Sneijder, Bursaspor ile oynanacak olan maçın kadrosuna alınmadılar. Takımla birlikte idmanlara başlayan Sinan Gümüş'ün de listede yer almaması dikkat çekti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Bursaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını bugün gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Sarı kırmızılılar, son antrenmanının ardından bugün deniz yoluyla Bursa’ya hareket ederek yarın akşam saat 20.00’de başlayacak karşılaşma için bu kentte kampa girecek.

Galatasaray’ın kamp kadrosunda ise şu oyuncular yer alıyor: Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Selçuk İnan, Umut Bulut, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Hakan Balta, Lionel Carole, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Volkan Pala, Tarık Çamdal, Emre Çolak, Sabri Sarıoğlu, Jason Denayer, Cenk Gönen

Sarı kırmızılılarda Bursaspor maçı öncesi Fernando Muslera sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Uruguaylı kaleci, bu karşılaşmada sarı kart görmesi hâlinde 32. haftadaki Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray ve Bursaspor arasında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndaki mücadele, yarın akşam saat 20.00 de başlayacak.

GALATASARAY, BURSASPOR İLE 94. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Galatasaray ile Bursaspor, yarın akşamki maçla birlikte lig tarihinde 94. kez birbirlerine rakip olacak.

Daha önce gerçekleşen 93 eşleşmede sarı kırmızılılar 48 defa sahadan galibiyetle ayrılırken 21 karşılaşmayı Bursaspor kazandı, 24 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Sarı kırmızılılar son yedi karşılaşmada yeşil beyazlılara yenilmedi. İki takım arasındaki 93 maçta Galatasaraylı futbolcular rakip kaleyi 158 kez havalandırırken, Bursasporlu futbolcular bu gollere 78 golle cevap verdi.

Sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanan maçta Galatasaray, rakibini Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Burak Yılmaz’ın golleriyle 3-0 mağlup etmişti.

Galatasaray ligin 30 haftası geride kaldığında 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyetle puat cetvelinin altıncı sırasında yer alırken, Bursaspor, geride kalan 30 haftada 12 galibiyet, iki beraberlik ve toplam 38 puanla 10. sırada yer aldı.

Bursaspor’u geçtiğimiz sezon Süper Lig’de Galatasaray ile şampiyonluk yaşayan Hamza Hamzaoğlu çalıştırıyor.