Galatasaray'dan müthiş geri dönüş !

Galatasaray'dan müthiş geri dönüş !

Galatasaray, çeyrek final ilk maçında Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Süper Lig'de şampiyonluk umudunu hemen hemen tüketen Galatasaray, kupada kritik bir galibiyet aldı.. Trabzonspor'u hem Türkiye Kupası'nda, hem ligde yenerek dikkatleri üzerine çeken Akhisar Belediyespor'a konuk olan Aslan, geriye düştüğü maçı 2 dakikada çevirerek yarı finale göz kırptı..

Akhisar'ın yıldızı Rodallega, harika bir golle Muslera'yı avladı, ancak tecrübesini konuşturan Cim Bom, 2 dakikada bulduğu iki golle avantajı TT Arena'ya taşıdı.

2 DAKİKA YETTİ

Golsüz eşitlikle geçilen ilk yarının ardıdan dege 53. dakikada bozuldu. Hızlı gelişen Akhisar atağında ceza sahasına girmeden harika bir vuruş çıkaran Rodallega, takımını 1-0 öne geçirdi. Cim Bom'un aradığı beraberlik golü ise 70. dakikada geldi. Sneijder'in vuruşunda Douglao'nun kendi kalesine attığı gol skoru 1-1'e getirirken, 72'de bu kez Selçuk İnan Galatasaray'ı 2-1 öne geçti.

Bu maçın rövanşı 1 Mart Salı günü TT Arena'da oynanacak.

Akhisar Belediyespor: 1 - Galatasaray: 2

Akhisar Belediyespor: Bora Körk, Tolga Ünlü, Douglao, Caner Osmanpaşa, Alper Uludağ, Muğdat Çelik, Custodio, Aykut Çeviker, Abdulkadir Özdemir, Soner Aydoğdu, Rodallega

Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Olcan Adın, Donk, Bilal Kısa, Sneijder, Selçuk İnan, Umut Bulut

Goller: 53' Rodallega, 70' Douglao (KK), 72' Selçuk İnan

İŞTE MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

90.DK: Hakem Mete Kalkavan müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

90.DK: Orta alandan gelişen atakta Wesley Sneijder'in ara pası ile topla buluşan Umut Bulut kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Umut ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Bora Körk gole izin vermiyor.

90.DK: Galatasaray cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Selçuk İnan oyundan alınırken Jose Rodriguez oyuna dahil oluyor.

89.DK: Ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Hugo Rodallega sağ ayağı ile çok sert vuruyor ancak kaleci Muslera sol köşeye uzanıyor ve gole izin vermiyor.

88.DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Wesley Sneijder yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Bora Körk üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

86.DK: Olcan'ın pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor ancak top sol kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

85.DK: Topla birlikte ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Alper Uludağ iki rakibinden sıyrılmak isterken topu kaptırıyor. Pozisyonu takip eden takım arkadaşı Ricardo Vaz Te araya girerek bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

84.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Abdulkadir Özdemir oyundan alınırken yerine Ricardo Vaz Te oyuna dahil oluyor.

82.DK: Orta alanın biraz ilerisinden kullanılan serbest vuruşta Landry N'Guemo ortasını ceza sahası içi sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

79.DK: Akhisar Bld.Spor'da Tolga Ünlüi rakibi Lionel Carole'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

77.DK: Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Hugo Rodallega doğrudan kaleyi düşünüyor ancak barajı aşan top kaleci Muslera'nın üzerine gidiyor.

75.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Custodio oyundan alınırken yerine Leocisio Sami oyuna dahil oluyor.

72.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Selçuk İnan ile öne geçiyor! Sol kanattan gelişen atakta Wesley Sneijder ortasını ceza sahası içi sağ çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Selçuk İnan gelişine yerden vuruşunu yapıyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

70.DK: Galatasaray, Douglas Ferreira'nın kendi kalesine attığı gol ile beraberliği yakalıyor! Sol kanattan gelişen atakta Olcan ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Sabri gelen topu bekletmeden hemen yanındaki takım arkadaşı Wesley Sneijder'e indiriyor. Wesley Sneijder sağ ayağı ile yerden vuruşunu yapıyor. Douglas Ferreira bu topa müdahale etmek istiyor ancak istediğini gerçekleştiremiyor ve top filelerle buluşuyor.

67.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sabri Sarıoğlu ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Aurelien Chedjou kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Bora Körk bu topu çizgi üzerinde çıkartmayı başarıyor.

66.DK: Galatasaray cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bilal Kısa oyundan alınırken yerine Sabri Sarıoğlu oyuna dahil oluyor.

63.DK: Sağ kanattan gelişen atakta Tolga Ünlü ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

60.DK: Akhisar Bld.Spor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Soner Aydoğdu oyundan alınırken yerine Landry N'Guemo oyuna dahil oluyor.

56.DK: Konuk ekip Galatasaray bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

53.DK:GOOOLL!! Akhisar Bld.Spor, Hugo Rodallega ile öne geçiyor! Hızlı gelişen Akhisar Bld.Spor atağında orta alanda rakibini şık bir hareketle geçen Muğdat Çelik pasını ceza yayı önüne doğru hareketlenen Hugo Rodallega'ya gönderiyor. Hugo Rodallega topla buluşur buluşmaz sağ ayağının içi ile şık bir vuruş yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

52.DK: Galatasaray gole çok yaklaşıyor. Topla birlikte ceza yayına sokulan Martin Linnes ara pasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Wesley Sneijder'e gönderiyor. Wesley Sneijder bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Bora Körk gole izin vermiyor.

50.DK: Galatasaray'da Hakan Balta kısa süreli sakatlık geçiriyor.

47.DK: Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Soner Aydoğdu yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

46.DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Akhisar Bld.Sporlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Mete Kalkavan ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45.DK: Savunmadan seken top yükseliyor ve bu topu Olcan kafa ile ceza sahası sağ çaprazına hareketlenen arkadaşı Selçuk İnan'a gönderiyor. Selçuk topla buluşur buluşmaz vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

45.DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ekleniyor.

43.DK: Sol kanattan gelişen atakta Aykut Çeviker son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Soner Aydoğdu kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

41.DK: İlk yarının son bölümüne girilirken yapılan karşılıklı faullerle oyun sık sık duruyor.

37.DK: Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Wesley Sneijder topu sağ tarafına çekerek sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

35.DK: Orta alana yakın bir mesafeden kullanılan serbest vuruşta Selçuk pasını ceza yayı sol çaprazının biraz gerisindeki arkadaşı Wesley Sneijder'e gönderiyor. Wesley Sneijder bu noktadan vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

32.DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner Aydoğdu ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

31.DK: Akhisar Bld.Spor gole çok yaklaşıyor. Savunmada Aurelien Chedjou'dan çaldığı top ile kaleci ile karşı karşıya kalan Muğdat Çelik ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ancak kaleci Muslera parmaklarının ucu ile bu topu kalenin üzerinden kornere çeliyor.

30.DK: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken konuk ekip Galatasaray'ın topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

27.DK: Bu dakikalarda konuk ekip Galatasaray rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

23.DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak top falso olarak kalenin üzerinden oyun alanını terk ediyor.

22.DK: Wesley Sneijder'in sağ kanada gönderdiği uzun pası kontrol eden Martin Linnes ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Selçuk'un indirdiği topa Umut Bulut gelişine vuruyor ancak top savunmaya çarparak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

20.DK: Bu dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile mücadele devam ediyor.

17.DK: Bilal'in pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Selçuk İnan ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

13.DK: Akhisar Bld.Spor'da Hugo Rodallega kısa süreli sakatlık geçiriyor.

12.DK: Sağ kanattan gelişen Akhisar Bld.Spor atağında Tolga Ünlü ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

8.DK: Savunmadan havadan atılan uzun pası ceza sahası dışı sağ çaprazında kontrol eden Hugo Rodallega dönerek aşırtma vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

6.DK: Konuk ekip Galatasaray kısa paslarla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.

3.DK: Sol kanattan gelişen atakta Alper Uludağ son çizgiye iniyor ve ortasını yerden ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

1.DK: Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğü ile müsabakaya başlayan taraf Galatasaray oluyor.

- Galatasaray’da ise sakatlığı bulunan Sinan Gümüş ve Lukas Podolski’nin yanı sıra antreman eksikliği bulunan Hamit Altıntop bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

- Akhisar Bld.Spor’da sakatlığı bulunan Mervan Çelik, Ahmet Cebe, Onur Ayık ve Fatih Öztürk bu akşam forma giyemeyecek.

- Spor Toto Süper Ligde mücadele eden iki ekipten Galatasaray, 20 maç sonrasında topladığı 34 puan ile 3. sırada bulunurken Akhisar Bld.Spor ise topladığı 33 puan ile 5. sırada yer alıyor.

- İki ekip arasında oynanan son 9 müsabakada Galatasaray'ın rakibi Akhisar Bld.Spor karşısında galibiyetlerde 7-1 üstünlüğü bulunurken 1 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda sarı kırmızılıların kaydettiği 22 gole karşılık yeşil siyahlılar ise attığı 9 gol ile cevap verdi.

- Son 16 turunda yeşil siyahlılar Trabzonspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmişti. Sarı kırmızılılar ise İstanbul’da oynanan mücadelede Gaziantepspor’u 3-1 ile geçmişti.

- Manisa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Mete Kalkavan düdük çalacak .

- Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesi ilk maçında Akhisar Bld.Spor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada..

[PAGE]

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Akhisar Belediyespor ile Galatasaray, ilk maçta karşılaşıyor. Manisa 19 Mayıs Stadı’ndaki mücadelenin hakemi Mete Kalkavan… Maç saat 18:45’te başlayacak.

Bu sezon iki takım arasında oynanan üç maçın ikisini sarı-kırmızılı takım kazanırken, bir mücadele berabere sonuçlandı.

KADROLAR

Akhisar Belediyespor: Bora, Soner, Douglao, Tolga, Caner, Custodio, Alper, Aykut, Abdulkadir, Muğdat, Rodallega

Galatasaray: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Donk, Selçuk, Bilal, Olcan, Sneijder, Umut