Galatasaray'dan flaş karar

Galatasaray'dan flaş karar

Galatasaray yönetimi, bu sezon zor günler yaşıyor...

Geçen sezon 15 milyon dolarlık bütçe ile yola çıkan Galatasaray'da yönetim küçülme kararı aldı. Garanti kontratı olan oyunculardan, indirime gidilmesi istendi.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Önceki sezon şampiyon olan, bu yıl finale kalan, Euroleague'de de çeyrek final oynayan Galatasaray'da bütçe kısıtlaması nedeniyle zor günler yaşanıyor.  
 
Geçen yıl 15 milyon Dolar olan bütçe, bu yıl Başkan Ünal Aysal'ın direktifi ile 8.5 milyon Dolar'a düşürüldü. Daha sonra teknik kadronun istediği doğrultusunda zorlama ile bütçe 11 milyona Dolar'a kadar çıktı. Ancak geçtiğimiz sezondan yüksek sözleşmeleri bulunan Arroyo, Erceg, Sinan ve Furkan'ın maliyetleri, bütçenin neredeyse yarısını oluşturuyor.  
 
Sarı-Kırmızılılar, bu yıl da transferde rahat hareket edebilmek için farklı seçenekler üzerinde durmaya başladı. Sözleşmesi devam eden isimlerle yeniden masaya oturarak kontrat sürelerini uzatmak ancak alacaklarının bir kısmını gelecek sezona erteleyerek daha uzun vadeye yaymak ya da ücretlerinde kesintiler yapmak bunlardan bazıları.

SPONSOR BULUNAMADI

Transfer edilen ancak henüz resmi açıklama yapılmayan isimlerde bir sıkıntı olmadığı belirtiliyor. Ancak Liv Hospital'ın sponsorluğa devam etmeme kararı sonrası yeni bir firma bulunamadı. Bu nedenle, geçen yıla oranla daha düşük bir bütçeyle daha yukarıyı hedefleyen bir takım kurma çabaları nedeniyle sessizliğin devam ettiği vurgulandı.

Fanatik