Galatasaray'dan Diarra resti !

Galatasaray'dan Diarra resti !

Galatasaray, Diarra'nın menajerine iki gün süre verdi.

Sarı-kırmızılı yöneticiler, başarılı ön liberonun Lokomotiv Moskova’ya ödemesi gereken 10 milyon euro konusunda pazarlığı hızlandırıp bir an önce haber verilmesini talep etti, Rus ekibinin kendilerini pazarlığın içine çekme çabalarına dahil olmayacaklarını da iletti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, Futbol Direktörü Cenk Ergün ve yönetim kurulu üyesi İsmail Sarıkaya dün Florya’da kritik bir toplantıda buluştu. Zirvede takımın son durumu, Riekerink’in değerlendirmeleri ve transfer çalışmaları gündeme geldi.

Sarı-kırmızılıların ön libero transferi için ilk adayı konumundaki Lassana Diarra’ya cuma gününe kadar süre verilmesi kararlaştırıldı. Yönetim, Diarra’nın Lokomotiv Moskova’ya ödemesi gereken 10 milyon euro tazminat konusunda Fransız oyuncunun menajerine ve avukatına Rus ekibiyle yaptıkları pazarlığı hızlandırıp bir an önce kendilerine bilgi vermelerini talep etti. Galatasaray yönetimi, kendi sundukları şartlar çerçevesinde transfere onay vereceklerini bir kez daha Diarra cephesine iletti; Lokomotiv Moskova’nın sarı-kırmızılıları pazarlığın içine çekme çabalarına dahil olmayacaklarını iletti.

Sarı-kırmızılılar 2 gün içinde Diarra konusunda istediği şartlar oluşmazsa ön libero transferi konusunda başka isimlere yönelecek.

3-4 aday var

Teknik direktör Riekerink’in ısrarla ön libero transferi istemesi nedeniyle Galatasaray yönetimi, Diarra dışında 3-4 alternatif oyuncu üzerinde yoğunlaştı. Bu isimlerin başında Chelsea’den Obi Mikel geliyor. “Obi Mikel hep transfer listemizde vardı” diyen sarı-kırmızılı idareciler, 29 yaşındaki Nijeryalı oyuncunun menajeriyle daha önce temas kurmuş, bazı görüşmeler yapılmıştı. Galatasaray’ın Mikel’e yıllık 2.5-3 milyon euro seviyesinde bir teklif sunacağı öğrenildi.

Milliyet