Galatasaray'dan Aziz Yıldırım'a olay cevaplar !

Galatasaray'dan Aziz Yıldırım'a olay cevaplar !

Aziz Yıldırım'a Galatasaray'dan zehir zemberek cevaplar geldi...

"Bu ülkeye şikeyi Galatasaray getirmiştir" diyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sarı kırmızılı kulüpten peş peşe sert cevaplar geldi. Divan kurulu Başkanı İrfan Aktar, "Bizim hiçbir başkanımız şike nedeniyle hapse girmemiştir" derken, kulüp başkanı Dursun Özbek, "İsterlerse beni Taksim meydanında assınlar, Galatasaray değerlerinden ödün vermem" ifadesini kullandı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde bir TV kanalında söylediği, "Ne şike yaptık ne de 8-10 gol yedik" şeklindeki sözlerin yankıları sürüyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Antalyaspor maçından sonra Özbek'e cevap olarak, "Bu ülkeye şikeyi Galatasaray getirmiştir" ifadesini kullanması yeni bir polemiğin başlangıcı oldu.

Dursun Özbek daha sonra, "Ben kimseyi kastetmedim" açıklamasını yapsa da ortalık yatışmadı. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar Divan Kurulu toplantısında çok sert bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"SAYGISIZ İFADELER KULLANDILAR"
"Yakın dönemde Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde spor dışı işlemleri tercih eden değerli yöneticiler kendi ekiplerini motive etmek için fütursuzca 'Galatasaray bizim düşmanımız' diyebilmiş. Kadın basketbol maçındaki federasyonun yanlış lisans uygulamasında 'Galatasaraylılar sahtekarlık yapmıştır' diyecek kadar saygısız ifadeleri kullanabilmişlerdir.

5 Şubat 2016 Cuma günü, Antalyaspor-Fenerbahçe maçındaki mağlubiyetten sonra, yine aynı yöneticiler, gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yöne çekmek için kulübümüzle ilgili iftira ve hakaret söylemlerine devam ederek kulübümüzü şike yapmakla suçlamış ve tarihimize bakmamızı söylemişlerdir.

"HİÇBİR BAŞKAN VE YÖNETİCİMİZ ŞİKEDEN CEZA ALMADI"
Değerli Galatasaraylılar. Ben tarihimize baktım. Geçmiş 111 yıl içinde 36 başkandan hiçbirisi 1 gün dahi şike suçlamasından ötürü hapse girmemiş. Hiçbir yöneticimiz 1 yılı aşkım süre aynı suçlamayla ceza eviyle tanışmamıştır. Ayrıca hiçbir yöneticimiz de TFF tarafından şike cezası almamıştır.

Birtakım dedikodu ve rivayetlere dayanarak 111 yıllık kulübümüzün şikecilikle itham edilmesi bütün Galatasaraylılar'ı rencide etmiştir. Cuma gününden bu zamana bu konuyu kınayan telefon ve SMS aldım. Bu konuyu daha önce verdiğim açıklamalar ışığında UEFA'nın bütün kademelerinde şike olgusu kesinleşen bu sebeple 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alan, 2 yöneticisi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından şike suçuyla cezalandırılan değerli rakip kulüp yöneticilerinin kulübümüzle ilgili iddia ve iftiralarını kesin olarak reddeder, kendilerine iade ederiz.

Malesef içinde oldukları üzücü ve utandırıcı duruma kulübümüze de dahil ederek kamuoyunun dahil etmek isteyebilirler ancak yanlış örnek ve yanlış camiayı seçtiler. Spor dışı uygulamalardan vazgeçmelerini, ebedi dost, ezeli rakip camia olarak kendilerine tavsiye ederiz.

ÖZBEK: İSTERLERSE BENİ TAKSİM MEYDANINDA ASSINLAR"
İrfan Aktar'ın bu sözlerinin ardından kürsüye çıkan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise şunları söyledi:

"Federasyon içeriğini bildirmeden, sadece tapeyi bana gönderip, sportmenliğe aykırı diye savunmamı istemiş. Yaptığım açıklamaları, deşifrelerini okumuşsunuzdur. Kimseyi rencide etmedim ama insanlar alıngan olabilir. Fakat benim konuşmam da hiç kimseye bir gönderme yoktur. Onlara savunma yapmayacağımı ilettim. İsterlerse beni Taksim meydanında assınlar, Galatasaray değerlerinden ödün vermem."

"GİDİŞİMİZ İYİ DEĞİL"
UEFA süreci hakkında da bilgi veren Özbek, "23 Şubat'ta bir görüşme yapacağız. Futbol dünyasının yakından tanıdığı avukat Jean Louis Dupont ile gideceğiz. Gidişimiz iyi gidiş değil. Bugüne kadar Galatasaray'ı yönetenlerin bazı şeyleri iyi yapmadığını, başaramadığını düşünüyorum. Gerekenleri yapmazsak olacakları bu camia taşıyamaz. Ben eldeki varlıkları satarak bir çözümden yana da değilim. Birlik ve beraberliğin sembolü olacak ilk hamle "Tek bilek, tek yürek" projesidir. Herkesin bu bilekliği takmasını istiyorum. Eskisi gibi har vurup harman savurma dönemi bitmiştir. Size söz veriyorum. 31 Mayıs 2016'da G.Saray Sportif AŞ'nin zararı 10 milyon Euro'nun altında olacak" diye konuştu.

Hürriyet