Galatasaray'da şok fatura !

Galatasaray'da şok fatura !

Göreve gelir gelmez iki ay içinde 60 milyon dolarlık ödeme yapması gereken G.Saray yönetimi, transfer harcamalarıyla birlikte yaklaşık 100 milyon dolarlık kaynak yaratmak zorunda...

Galatasaray'da tüm gözler 23 Mayıs'ta düzenlenecek olan seçime çevrilmiş durumda... 24 Mayıs sabahı başkanlık koltuğuna kimin oturacağı herkes tarafından merak edilirken, yeni gelecek olan yönetimi çok kabarık bir fatura bekleyecek.
 
Alınan bilgilere göre yönetimin göreve geldikten sonra iki ay içinde 60 milyon dolar ödeme yapması gerekecek. Bu rakamın içinde banka kredi borçları ve devlete ödenecek vergilerin olması da dikkat çekiyor. Fakat fatura bununla da sınırlı kalmayacak. Yeni gelecek olan yönetimin transfere ne kadar bütçe ayıracağı belirsiz.
 
Fakat ortalama transferler ve futbolcu maaşları için yaklaşık 40 milyon doların gözden çıkarılması öngürülüyor. Ayrıca Wesley Sneijder'in 2016 yılında bitecek olan sözleşmesinin uzatılması da yeni yönetimin masasında olacak. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun sözleşmesinin de mayıs sonunda biteceği düşünüldüğünde, genç hocanın atacağı imzayla birlikte fatura 100 milyon doların da üzerine çıkabilir.
 
BU YÜKÜN ALTINDAN NASIL KALKACAKLAR?
 
Şu ana kadar adaylığını açıklayan Dursun Özbek, Turgay Kıran ve Mehmet Cengiz'in bu ağır mali yükün altından nasıl kalkacağı ise merak konusu...
 
Kulislerde konuşulanlara göre, bu 3 isim de camiaya bu güveni vermiyor. Bu nedenle 'Derin Galatasaray' olarak bilinen İnan Kıraç'ın güçlü bir adayı seçime sokmak için yoğun çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. Daha önce Ünal Aysal'ın başkanlık koltuğuna oturmasında çok önemli pay sahibi olan Kıraç, mevcut başkan Duygun Yarsuvat'ın da en büyük destekçilerinden biri olmuştu.

Takvim