Galatasaray'da sevindiren haber

Galatasaray'da sevindiren haber

Galatasaray Doktoru Yener İnce, çeşitli seviyelerde sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu hakkında bilgi verdi.

Danimarka'nın Aarhus kentinde süren kamp çalışmalarını sürdüren  sarı-kırmızılı takımın antrenmanı sırasında medya mensuplarına açıklama yapan  Yener İnce, futbolcular Selçuk İnan, Serdar Aziz, Semih Kaya, Cenk Gönen ve Koray  Günter'in durumlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Teknik ekiple yaptıkları görüşmeler sonucunda bazı oyuncuları dönem  dönem ayrı programlar dahilinde çalıştırma kararı aldıklarını dile getiren İnce,  "Bugün özellikle Selçuk İnan ile Serdar Aziz'i görüyorsunuz bu şekilde. Koruyucu  bir programımız var. Bazı oyuncularımızı daha hazır hale getirebilmek adına çalışmalar yapıyoruz." dedi.
  
"Selçuk'un kasığında küçük bir ağrısı var. Özel programı dahilinde  çalıştı. Takımla çalışmaya kısa zamanda başlayacak." ifadelerini kullanan doktor  İnce, "Serdar Aziz'in de özel programı var. Uzun süre oynamadığı için bu program  dahilinde çalışmasını sürdürüyor. Hem Serdar Aziz hem de Selçuk İnan çok yüksek  seviyede çalışıyorlar. Onları yakında takımla göreceksiniz." diye konuştu.
 
Semih Kaya'nın kasığından bir operasyon geçirdiğini hatırlatan Yener  İnce, milli futbolcunun hazırlanan program dahilinde idman yaptığını anlattı.
 
Cenk Gönen'in İsviçre'de Young Boys takımıyla yapılan maçta darbeye  bağlı bir sakatlık yaşadığını vurgulayan İnce, "Aslında idmana çıkabilir durumda  ama teknik ekibimizle görüşerek onu daha hazır vermek adına bir program yaptık."  değerlendirmesinde bulundu.
 
İsviçre kampında ciddi bir sakatlık yaşayan Koray Günter dışında  kendilerini sıkıntıya sokacak bir durumun bulunmadığını anlatan Yener İnce,  "Koray, son değerlendirmeleri yapıldıktan sonra ameliyat edilecek. Çapraz  bağlarında kopma ve arka köşe diz yapışma yerinde yırtığı var. Dizi ameliyata  hazır hale gelsin diye fizik tedavi programı uygulanıyor. Bunun dışında da bizi  çok üzen bir sakatlığımız yok." şeklinde görüş belirtti.
 
"Süper Kupa maçına yetişecekler"
 
Yener İnce, Koray Günter dışındaki oyuncuların Beşiktaş ile 13  Ağustos'ta oynanacak Turkcell Süper Kupa maçına yetişeceklerini söyledi.
 
Doktor İnce, futbolcuların durumuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:
 
"Serdar Aziz, Selçuk İnan ve Cenk Gönen'de maç oynamalarını çok  engelleyecek bir tablo olduğunu düşünmüyoruz ama bir çalışma programımız var.  Planımıza bağlı gidiyoruz. Beşiktaş maçı için sıkıntıları olacağını düşünmüyorum.  Semih Kaya'nın da o maça kadar takımla çalışmalara başlayacağını düşünüyoruz.  Gerisi ise teknik heyetin kararı olacaktır. Koray için önümüzdeki süreç, cerrahi  operasyon sonrası rehabilitasyon süreciyle yaklaşık 6 aya kadar uzayabilecek bir  süreç. İkinci yarının ancak bir bölümünde takımla birlikte olabilecektir."
 
Öte yandan, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle geride kalan sezonu maç  yapamadan tamamlayan Hamit Altıntop'la ilgili de değerlendirmede bulunan İnce,  sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Hamit'le ilgili yanlış bilinen şeyleri düzeltmek lazım. Dizindeki  problemi nisan ayında atlatmıştı ama orada bir ayak bileği kırığı yaşadı.  Bambaşka ciddi bir sakatlık yaşadı. Sadece Hamit değil, diğer oyuncular da dahil  olmak üzere hepsinin bir takım eksikleri ve buna bağlı özel programları var.  Hamit hemen hemen tüm antrenmanlara katıldı. Diğer oyunculardan farklı bir durumu  yok, gayet iyi gidiyor. Bu sezon bizimle birlikte olmasını, başka bir şanssızlık  yaşamamasını diliyoruz."