Galatasaray'da Mustafa Denizli kanunları !

Galatasaray'da Mustafa Denizli kanunları !

Kasımpaşa maçından hemen sonra yeni uygulama devreye girdi. Futbolcuların tümü takım otobüsüyle Florya'ya döndü. Özel aracı ve şoförü stada gelen Podolski de dahil...

Otobüse marş marş! Galatasaray’da Mustafa Denizli kanunları resmen yürürlüğe girmeye başladı.  “Birlikte hareket etmeli ve bu yolda beraber yürümeliyiz” diyen Mustafa Denizli, önemli bir karara imza attı. Mustafa Hoca, Prandelli, Mancini veHamza Hamzaoğlu döneminde futbolculara tanınan serbestliğe ve izne önceki günkü Kasımpaşa maçı itibarı ile son verdi.

Gelin, 2-2 sona eren ve Mustafa Denizli’nin çıktığı ilk 90 dakika sonrasında yaşanan bu dikkat çeken detaya bakalım...

BU KURALA KENDİSİNİ DAHİL ETTİ
Galatasaray’da kaybolan ‘takım ruhu’ aşısını yeniden vurmak adına Denizli, bundan böyle sarı kırmızılı futbolcuların maç sonlarında stattan bireysel olarak ayrılmalarını yasakladı. Başarılı teknik adam, bu kurala bizzat kendisini de dahil etti.

Geçmişte maç sonlarında futbolcular ve hatta teknik adamlar, kendi araçları yada aileleri ile birlikte stattan bireysel olarak ayrılabiliyordu,  takım otobüsüne binme zorunluluğu yoktu.

Öyle ki, birçok yıldız futbolcu ve teknik direktörde takım otobüsü yerine kendi araçları ile stattan ayrılıyordu.

Ancak bu düzen Mustafa Denizli’nin kararı ile son buldu. Bundan böyle, futbolcular, stattan bireysel olarak çıkış yapmayacak. Her oyuncu, takım otobüsüne binecek.

SADECE ÇETİN VE KULÜP DOKTORU
Ayrıca G.Saray’ın takım otobüsünde teknik heyet, sağlık kurulu ve oyuncular dışında kimse de bulunmayacak. Kısaca araç içinde doktor, İdari Menajer ve tercüman Mert Çetin dışında kimse olmayacak. Diğer teknik adamlar döneminde takım otobüsünde yer alan GS TV’de araçta yer almayacak.

Takım halinde tüm oyuncular her maç sonunda hep beraber Florya Metin Oktay Tesisleri’ne takım otobüsü ile gidecek ve buradan herkes araçları ile evlerine dağılacak

Hürriyet