Galatasaray'da ikinci Arda Turan vakası

Galatasaray'da ikinci Arda Turan vakası

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, taraftarının gergin tavrı nedeniyle mutsuz günler geçiriyor.

Süper Lig'e 1 galibiyet 1 beraberlik, Şampiyonlar Ligi'ne de Anderlecht beraberliği ile başlayan Galatasaray'da taraftarın kötü futbola tepkisi oyuncuları etkiliyor.

Özellikle Anderlecht maçında hedef noktası olan Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Veysel Sarı ile birlikte eleştiri oklarının hedefinde oldu. Geçen sezon da taraftarlardan tepki gören Selçuk İnan, geçen sezonun ikinci devresinde oynanan Fenerbahçe derbisinde de taraftarın tepkisi ile karşılaşmış, daha sonra sakatlanıp oyundan çıktığında formasını çıkarmış ve mutsuzluğunu gözeler önüne sermişti.

Galatasaray'da daha önce de bu olayların benzeri Arda Turan'da yaşanmıştı. Bir zamanlar taraftarların göz bebeği olan Arda Turan, genç yaşına rağmen takımda kaptanlığa kadar yükselmişti. Fakat alınan kötü sonuçlarla beraber taraftarlarla iletişimi bozulan Arda, sarı kırmızı renklere gönül verenlerle büyük sorunlar yaşamış, en sonunda da Galatasaray'da teklif edilen kontrat ücretinin yaklaşık yarısına İspanyol ekibi Atletico Madrid'in yolunu tutmuştu.

Geride Arda Turan örneği dururken akıllara Selçuk İnan'ın mutsuzluğununn ayrılık getirip getirmeyeceği soruları geldi. Arda Turan ile çok yakın arkadaş olan Selçuk İnan, sarı kırmızılı takımla sezon başında yeni sözleşme imzalamasına rağmen takımdan ayrılmayı düşünebilir. Daha önce Liecester City, Atletico Madrid ve Valencia'nın ilgilendiği bilinen Selçuk İnan, gergin ortamın sürmesi halinde Arda Turan'ın izinden gidip kendisini yeni bir takımda bulabilir.

Eurosport