Galatasaray'da iki yolcu !

Galatasaray'da iki yolcu !

Galatasaray 2. Başkanı Hamdi Yasaman, Pandev ve Dzemaili'den verim alamadıklarını söyledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS)  başvuran İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ve yardımcılarının, sözleşme sürelerinin sonuna kadar olan tüm alacaklarını talep ettiklerini söyledi.
      
Yasaman,  yaptığı açıklamada, Prandelli ve yardımcılarının istedikleri toplam ücretin 4,6 milyon Euro civarı olduğunu aktararak, "CAS'a yaptıkları başvuruda talep ettikleri rakam bu. Mahkeme de ona göre kendilerine bir hakem tayin etmiş ve kulüp olarak bize de hakem tayini için süre verdiler. Konuyu bir hukuk bürosuna aktardık ve takibini onlar yapacaklar" dedi.
      
"PRANDELLI ŞAMPİYONLUK PRİMİNİ BİLE İSTİYOR"

Prandelli ve ekibiyle anlaşma zemini aradıklarını ancak başarılı olamadıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı yönetici Yasaman, "Biz onlara sezon sonuna kadar olan hak edişlerinin tamamını ödemek ve bu şekilde de anlaşmaya varmak istediğimizi söyledik. Onlar ise sözleşme süresinin tamamını kapsayacak şekilde bir ödeme istediler. Hatta Prandelli, şampiyonluk primini dahi istiyor" ifadelerini kullandı.

"HAKLI OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ"

Hamdi Yasaman, CAS'taki davanın yaklaşık bir yıl sürmesini beklediklerini anlatarak, davaya konu olan sözleşme feshinde haklı olduklarına inandıklarını ifade etti.

CAS'ın davalarında ağırlıklı olarak oyuncular lehine karar vermesiyle bilindiğini dile getiren Yasaman, şunları söyledi:
      
"Sözleşme feshinin haklı olduğuna inanıyoruz ve davada da bunu savunacağız. Davanın bizim lehimize sonuçlanacağını düşünüyorum. CAS, sergilenen kötü performansı fesih nedeni olarak kabul etmiyor ancak ben aynı fikirde değilim. Ödediğimiz rakamlar çok büyük. Yapılan sözleşmeden de ona göre beklentilerimiz var. Prandelli yönetiminde Galatasaray, Avrupa'da tarihinin en kötü sonuçlarını aldı. Bunda çalıştırıcının da kabahati olduğunu düşünüyoruz.

"PANDEV VE DZEMAILI'DEN VERİM ALAMIYORUZ"

Ayrıca verdiği bazı demeçler var. Biz Avrupa'da kupa kaldırmış tek Türk futbol takımıyız ama o alınan kötü sonuçların ardından önceliğin Avrupa kupaları değil, lig olduğunu söylüyor. Böyle düşünce yapısına sahip bir teknik adam, bizim çalıştırıcımız olamaz. Yine eski başkanımız Ünal Aysal'la ilgili de kendisini kandırdığı şeklinde sözleri bulunuyor. Bunlar gerçek olmayan şeyler. Başkanın, sözleşmesinde kendisine vaat ettiği farklı bir şey yok. Bu teknik heyete senede 5 milyon Euro ödüyorsak, beklentimiz de yüksek olacak. Ayrıca transferini yaptırdığı iki oyuncu Blerim Dzemaili ile Goran Pandev'den de performans alamıyoruz. Bunların hepsini topladığımızda da kendimizi haklı görüyoruz."
      
"KİMSENİN PRANDELLI'YE GÜVENİ KALMAMIŞTI"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Yasaman, Cesare Prandelli ile yolları ayırma noktasına gelmelerinin mecburiyetlerden kaynaklandığını belirtti.

İtalyan çalıştırıcının kendisine olan inancı boşa çıkardığını ifade eden Yasaman, "Kimsenin Prandelli'ye güveni kalmamıştı. Ne futbolcuların, ne yöneticilerin ne de camianın güveni vardı. Protestolar yapılıyordu ve bu da takımı etkiliyordu. Bu şartlarda yolları ayırmak zorunda kaldık" değerlendirmesinde bulundu.
      
Hamdi Yasaman, Prandelli'nin aylık 9 bin Euro civarında ödeme alan kişisel medya sorumlusu Sylvia Berti'nin de kulüple sözleşmesi olduğunu ve CAS'a başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

AA