''Galatasaray'a yaptırım uygulayın''

''Galatasaray'a yaptırım uygulayın''
Güncelleme:

Kızılyıldız Başkanı, olaylarda kendilerinin bir sorumluluğu bulunmadığını belirterek Galatasaray'ı işaret etti.

Sırp taraftarın İstanbul'da öldürülmesinin ardından konuyla ilgili konuşan Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic, dünkü gelişmelerin ardından yeni bir açıklama daha yaptı. Türk emniyetinden yapılan açıklama, Ergin Ataman'ın maksadığını aştığını itiraf ettiği sözleri ve Galatasaray Liv Hospital'ın Turkish Airlines Euroleague'deki durumuyla ilgili konulara değinen Covic, sert açıklamalar yaptı.  

Olaylarda Galatasaray Kulübü'nün de sorumluluğu bulunduğunu belirten Covic, Turkish Airlines Euroleague'in sarı-kırmızılılara tatmin edici bir yaptırım uygulaması gerektiğini dile getirdi. Covic, "Belgrad'dan Galatasaray ile kontak kurduk ve taraftarlarımız için bilet satın almak istediğimizi söyledik. Bize biletlerin yalnızca bilet gişesinden satılabileceğini söylediler. Biz de bunu yapmak istedik. Ancak sonrasında bir bilgilendirme notu aldık ve artık bilet kalmadığı için bunu da yapamayacağımız söylendi. Bizim bu olaylarda hiç bir sorumluluğumuz yok. Tek sorumluluğumuz oraya maç yapmaya gitmemizdir. Bakalım Euroleague bunlarla ilgili nasıl bir karar alacak" dedi.

'Birbirimizi öldürelim diye bekliyorduk'!

Kızılyıldız Başkanı, Türk polisinden yapılan açıklamaların da gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Polisin attığı biber gazlarıyla oluşan ortamın, Türk taraftarların Sırplara saldırması için uygun bir ortam oluşturduğunu öne süren Covic, "Yani biz yıllardır, 'İstanbul'a gidelim de birbirimizi bıçaklayalım' diye mi bekliyorduk? Marko sırtından bıçaklandı. Çünkü grubun arka tarafındaydı. Herhangi bir kavgaya karışmamış, geri gelmeye çalışıyordu" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş örneği verdi 

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın Partizan ile geçtiğimiz haftalarda Sırbistan'da karşı karşıya geldiğini de hatırlatan Sırp başkan, "Beşiktaş taraftarının Belgrad'da polisle herhangi bir sorunu oldu mu? Orada bir saldırıya uğradılar mı? Kimse öldü mü?" diye konuştu.

Milliyet